Atakum’da pazar yerine pandemi denetimi

Atakum’da pazar yerine pandemi denetimi
28.11.2020
A+
A-

Atakum Belediye Başkanvekili Sefer Çam; Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız ile birlikte Azerbaycan Caddesi’ndeki Cuma Pazarı’nda koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerde bulundu. Atakum Zabıtası eşliğinde pazar esnafını ziyaret eden heyet; yurttaşlara maske, mesafe ve hijyen uyarısı yaptı.

İçişleri Bakanlığı’nın tüm valiliklere gönderdiği ‘Kovid-19 Denetimleri’ konulu genelgenin ardından Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Atakum Belediye Başkanvekili Sefer Çam, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın ve Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç Türkiş bölgesindeki cuma pazarında koronavirüs tedbirlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin de eşlik ettiği denetimde esnaf ve yurttaşlara salgınla mücadeleye yönelik alınması gereken tedbirler hatırlatılırken, zorunlu uygulamalara yönelik uyarılarda bulunuldu. Genelge kapsamında Atakum Belediyesi’nce belirlenen pazar yeri yöneticisi, alanda uygulanan tedbirler hakkında heyete bilgi aktardı.

‘TÜM ALANLARDA TEDBİRLERİN UYGULANMASI GEREKİYOR’

Atakum genelinde gerçekleştirilen yoğun denetim çalışmalarının süreceğini belirten Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, “Salgınla mücadele çalışmalarımıza Atakum’un dört bir yanında devam ediyoruz. Samsun Valiliği ve Atakum Kaymakamlığı’nın yanı sıra kolluk kuvvetleri, diğer kamu kuruluşları, mahalle muhtarlıkları ve meslek odaları ile koordinasyon içerisinde bir süreç işliyor. Salgınla mücadele için kontrollü sosyal hayat döneminde uyulması gereken temizlik, maske ve mesafe kurallarını Atakumlu esnafa ve yurttaşlara anımsatıyoruz. Salgınla mücadelenin başarılı olabilmesi için tüm iş yerleri ve kamusal alanlarda tedbirlerin uygulanması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin ardından dün başladığımız ve bugün sürdürdüğümüz yoğun denetimle devam edecek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.