Atakum’da kent demokrasisi güçleniyor

Atakum’da kent demokrasisi güçleniyor
16.10.2022
A+
A-

Karadeniz Bölgesi’nde ilk defa Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi iş birliğinde Atakumluların görüşleriyle oluşturulacak “Katılımcı Bütçe” toplantıları 7’den 70’e her yaştan yurttaşın katılımıyla her geçen gün büyüyerek kent demokrasisini güçlendiriyor. 

Dünyanın önde gelen kentlerinde uygulanan ve Karadeniz Bölgesi’nde de ilk defa Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi iş birliğiyle oluşturulmak üzere yola çıkılan “Katılımcı Bütçe” toplantıları her geçen gün daha fazla yurttaşın katılımıyla büyüyor. 

Atakumluların yaşamak istedikleri kentin ve proje önerilerinin konuşulduğu toplantıların son iki noktası ise İncesu Mahallesi’nde Altunkum Düğün Salonu ile Alanlı Mahallesi’nde N-Tepe Evleri oldu. 

AKTİF YURTTAŞLIK BİLİNCİ 

Atakum Belediyesi’nin bütçesini oluşturmada Atakumluların kent yönetimine aktif katılımını sağlayan önemli çalışmada mahallelilerin önerilerini ekibiyle birlikte tek tek not alan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Kısa sürede ‘Komşularımızla Buluşuyoruz’ sloganıyla her biri birbirinden verimli 12 toplantı gerçekleştirdik. Mahallelilerin aktif yurttaşlık bilinciyle yönetime katılması, ‘Benim Kentim’ diyerek yaşadığı kente ve belediyesine sahip çıktığını görmek bu çalışmanın en önemli kazanımlarından birisi. Her yaştan mahalle sakininin bu buluşmalarda  fikirlerini paylaşması Atakum’da kent demokrasisini de güçlendiriyor. Atakum için en iyisini birlikte bulmak ve hayata geçirmek için daha fazla yurttaşa ulaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber