Atakum’da Bir El Bir Umut Oldu

Atakum’da Bir El Bir Umut Oldu
19.05.2020
A+
A-

Samsun’un Atakum İlçesinde bir grup yardımseverin bir araya gelerek kurduğu Bir El Bin Umut Hareketi, ulaştırılacak yardımlarla ihtiyaç sahiplerine umut olacak.

Samsun’un Atakum ilçesinde Korona Virüs tedbirleri nedeniyle mağdur olan ihtiyaç sahiplerine destek vermek amacıyla kurulan Bir El Bin Umut Derneği, 100 aileye gıda erzakı ulaştıracak.

Yıllardır gönüllü arkadaşlarıyla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlar yaptıklarını ifade eden Bir El Bin Umut Hareketi Başkanı Gamze Ayıkcan, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceğine inandıklarını söyledi.

İnsanları iyilik yapmaya ve yardımlaşmaya teşvik etmek istediklerini belirten Bir El Bin Umut Hareketi Başkanı Gamze Ayıkcan, “Uzun süredir çevremizdeki ihtiyaç sahiplerinin bir yarasına merhem olmak, yoksul çocuklarımızın yüzlerini güldürmek için çabalıyoruz. Bu iyilik hareketimizi daha da büyüterek daha fazla aileye ulaşmak ve daha fazla gönüle dokunmak istedik. Bir çocuğun, bir babanın ya da bir annenin yüzünü güldürmenin sayısız şekli var. Biz de iyiliğin bulaşıcı olduğu düşüncesiyle insanları iyilik yapmaya teşvik edebileceğimize inanıyoruz. Bu düşünceden hareketle kurduğumuz yardımlaşma hareketimiz ile mutlulukları paylaşarak artırıp, acıları da paylaşarak azaltacağız” şeklinde konuştu.

‘El ele, umutlu günlere’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Bir El Bin Umut Hareketi Başkanı Gamze Ayıkcan, “Peygamber Efendimizin ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisinden de hareketle, toplumumuzda yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmak istiyoruz. Bir El Bin Umut olarak önümüzdeki günlerde ilk etapta Samsun genelinde 100 ailemize gıda ve erzak yardımlarımızı ulaştıracağız. Ramazan Ayı ve Ramazan Bayramı için de yardım planlamamızı yaptık. Toplumumuzda iyiliğin ve yardımlaşmanın olması için el ele vererek nerede olursa olsun dil din ırk ayrımı yapmaksızın yardıma muhtaç tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırmak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.