Atakum’a ‘Engelsiz yaşam alanı’ müjdesi

20.10.2019
A+
A-

Atakum’da engelli vatandaşların sosyalleşmesi, toplum içerisinde var olması ve örgütlenmesinin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla ‘Engelsiz Yaşam Panayırı’ gerçekleştirildi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Önümüzdeki ilk fırsatta Atakum’da ‘Engelsiz Yaşam Alanı’ oluşturacağız” dedi.

Atakum Belediyesi, Doğa Koleji, Rotary Kulübü ve Atakum Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle, engelli vatandaşların sosyalleşmesinin, toplum içerisinde var olmasının ve örgütlenmesinin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla ‘Engelsiz Yaşam Panayırı’ gerçekleştirildi. Yaşam Park’ta yapılan panayır açılışına, Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile eşi Av. Gülay Deveci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panayırda kültür, sanat ve spor etkinliklerinin yanı sıra ev yapımı yöresel yemekler ile el emeği ürünlerin de satışı yapılarak engelli çocukların eğitimine katkı sağlandı.

ATAKUM FARKINI GÖSTERMELİ

Açılışta konuşan ve ilçeye engelsiz yaşam alanı kazandıracaklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Önümüzdeki ilk fırsatta çok gecikmeden yukarıdaki alanda ‘Engelsiz Yaşam Alanı’ oluşturacağız. Buna benzer parklarda sizi sıkıştırmayacağız. Samsun’un işadamlarını, uluslararası ilişkisi olan dernekleri, STK’ları, odaları ve her birini buraya ayrı ayrı çağırıyorum. Hiçbirimizin garantisi yok. Bu gibi yerlere bugün değilse de yarın ihtiyaç olunabileceği düşüncesiyle bu kardeşlerimize el uzatarak Türkiye’de örnek Engelsiz Yaşam Alanı oluşturmamız gerekiyor. Biz hayal ve proje olarak buna hazırız. Maddi olanaklarımız sınırlı. Bu panayırın oluşumunda Atakum Belediyesi’nin cebinden bir şey çıkmadı. Buna benzer etkinlikleri yapabiliriz. Atakum da bu zaten. Kent bu olmalı. Atakum farkını burada ortaya çıkarmalı” ifadelerini kullandı.

BU KENTTE ATATÜRK’ÜN KOKUSU VAR

Kültür-sanat etkinliklerinin önümüzdeki dönemde giderek artacağına değinen Başkan Deveci, şu sözlere yer verdi:

“Buna benzer 4-5 etkinliği hafta sonuna sığdırdık. Hafta içi de birçok kültürel etkinliğimiz vardı. Bu kış dahil, önümüzdeki yaz her gün bir etkinlik olacak. Atakum bir kültür-sanat kenti olacak. ‘Atakum Belediye Başkanı olursam, benim elim bütün Atakum’luların omzunda olacak’ demiştim. Onu yerine getireceğim. Her sorunu çözmeye çalışacağız. Çözemiyorsak da her sorunun, sorun sahibiyle birlikte üstleneceğiz. Benim de yakamı bırakmayın. Tembelliğe alıştırmayın. Verdiğiniz oyun, verginin hesabını sorun. Benden öncekilere ve sonrakilere de hesap sorun. Atakum’lu olmaya bu yakışır. Bunu yaparsak çağdaş, medeni bir kent oluruz. Komşuluk hukukunu güçlendirmiş oluruz. Kent kültürünü bir araya getirmiş oluruz. Ülke demokrasisine ve kalkınmasına Atatürk’ün şehri Samsun’dan ses vermiş oluruz. Dün bir turizm derneği bizi ziyaret etti. Türkiye’nin değişik illerinden oluşan hemşehri dernekleri, İstanbul’da bir araya gelip turizm gezisi yapmaya Atatürk’ün kenti Samsun’dan başladık dediler. Onlara;  Samsun, Atakum, Atatürk Kokuyor. Atatürk’ün kokusunu almaya geldiniz, gittiğiniz her yere Atatürk’ün kokusunu taşıyın dedim. Bu kentte Atatürk’ün kokusu var, onun ilkeleri ve hedefleri var” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber