Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi kuruldu 

Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi kuruldu 
28.12.2021
A+
A-

Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel Kurulda konuşan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sizden ciddi bir dayanışma ve birliktelik istiyorum. Bir yerlerinden tutun, bu kenti birlikte yaşanabilir hale getirelim” dedi. 

Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu, Atakum Belediyesi Engelli Yaşam Park’ta gerçekleştirildi. Av. Fikret Can Demir’in divan başkanlığını yaptığı genel kurula, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, İYİ Parti Canik İlçe Sekreteri Ömer Özkan, Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat, Atakum Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Emircan Kuyumcu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda engelli katıldı. Tek listenin yer aldığı seçimde Nadide Döktür açık oylama ile Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı seçildi. 

“KARAMSARLIĞA KAPILMAYIN” 

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, “Herkes bir gün ihtiyaçlarını gidermek için birine ihtiyaç duyacaktır. Hepimiz birer engelli adayıyız. Hep böyle güzel ve kalabalık olun. Sakın karamsarlığa kapılmayın, sakın yalnız kalmayın. Birlikte olursanız güçlüsünüz, siz güçlü olursanız biz de güçlü oluruz” dedi. 

“MESELE ENGEL DEĞİL”

CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik de, “20 yıl önce geçirdiğim trafik kazası sonucu yüzde 40 iş göremezlik ile karşı karşıya kaldım. Şevket hocamın söylediği çok doğru. İnşallah olmaz ama hepimiz bir engelli adayıyız veya yaşlandığımızda birinin yardımına ihtiyaç duyacak insanlarız. Mesele engel değil, gönül güzelliğidir. Hepimiz engelli olabiliriz ama gönül güzelliğimiz olursa bunların üstesinden gelebiliriz” diye konuştu. 

“BURADA HERKESE GÖREV VAR”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Kent Konseyi hakkında detaylı bilgiler verdiği konuşmasında, “Eksiklerimizi söyleyeceksiniz, eksiklerinizi söyleyeceğiz. Müthiş bir dayanışma içinde engelli olduğu için değil insan olduğu için insana değer vereceğiz. Burada herkese göre bir görev var. Hem engellilerle ilgili belediyenin iş birliği yapmasında hem de kentin yaşanabilir kılınmasında herkese görev var. Sizden ciddi bir dayanışma ve birliktelik istiyorum. Bir yerlerinden tutun, bu kenti birlikte yaşanabilir hale getirelim. Seçiminiz hayırlı olsun. ‘Yaşamın önünde engel tanımıyoruz’ deyin, devam edin” ifadelerini kullandı. 

“ÇOK PROJEMİZ VAR”

Atakum Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı seçilen Nadide Döktür ise, “Öğretmen emeklisiyim. 38 yaşında benim de bir engelli çocuğum var. Engelli annesi demek, engellinin üç dört katı zor demek. Çünkü engelli ebeveyni önce çocuğunu düşünecek, varsa diğer çocuklarını, eşini, annesini, babasını en sonda kendisini. Çok projemiz var. Belediye başkanımızla ve Kent Konseyi başkanımızla birlikte bunları yapacağız. Üç önemli projemiz var. Bedensel engelli kardeşlerimizin Atakum’da denize girmesi için engelli rampaları yaptırmaya çalışacağız. Engelli arabası alacağız. Engelli bakım evi açılmasını sağlayacağız” sözlerini kaydetti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber