Atakum’da 30 Ağustos’a Görkemli Kutlama: Er Meydanından Sahile Zafer Coşkusu
Samsun’un Atakum ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı, spor, çocuk etkinlikleri ve konserlerle kutlandı. Atakum Belediyesi tarafından 25 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenen programda, 1. Atakum Yağlı Güreşleri ile 30 Ağustos Özel Konseri öne çıktı.
Atakum’da ilk kez yağlı güreş heyecanı
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel öncülüğünde ilçede ilk kez düzenlenen Atakum Yağlı Güreşleri, Çakırlar Korusu’nda gerçekleştirildi.
Organizasyonda İsmail Balaban, Orhan Okulu, Kemal Koç, Fatih Atlı ve Kemal Şahin’in de aralarında bulunduğu 19 başpehlivan ile yüzlerce güreşçi er meydanına çıktı.
Finalde Kırkpınar başpehlivanları İsmail Balaban ile Fatih Atlı karşı karşıya geldi. Mücadeleyi kazanan Atakum Belediyesi sporcusu Fatih Atlı, organizasyonun ilk başpehlivanı oldu. Kemal Şahin ve Onur Susuz ise üçüncülüğü paylaştı.
Çocuklar için özel 30 Ağustos etkinlikleri
Zafer Bayramı kutlamalarında çocuklar da unutulmadı. Çakırlar Korusu’nda animasyon, dans, palyaço gösterileri, yüz boyama ve oyun atölyeleri düzenlendi. Özellikle trambolin etkinliği çocuklardan yoğun ilgi gördü.
Program kapsamında kentin farklı noktalarında vatandaşlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk eseri ile Türk bayrağı dağıtıldı.
Atakum sahilinde 30 Ağustos konseri
Kutlama programının finali Kurupelit Yat Limanı’nda gerçekleştirilen 30 Ağustos Özel Konseri ile yapıldı.
Fecast’ın performansıyla başlayan programda DJ Erman Kalanbak eşliğinde 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı seslendirildi. Ardından Erka Orkestrası ve Sinem sahne aldı. Alanı dolduran vatandaşlar, Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti.
Suat Yıldız: “Tüm dünyaya gösterdik”
Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, programda yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zaferi’nin 104. yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirterek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andı.
Samsun’un Milli Mücadele tarihindeki önemine dikkat çeken Yıldız, Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmanın herkesin ortak görevi olduğunu ifade etti.
Vatandaşlardan organizasyona teşekkür
Konser için şehir dışından gelenlerin de bulunduğu etkinlikte vatandaşlar, Samsun’un Milli Mücadele’deki tarihi önemine yakışan bir program gerçekleştirildiğini belirterek Atakum Belediyesi ve Belediye Başkanı Serhat Türkel’e teşekkür etti.




