Atakum, Cumhuriyet Meydanında buluştu

Atakum, Cumhuriyet Meydanında buluştu
16.07.2018
A+
A-

On binlerce Samsunluyu buluşturan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik programına katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan sala seslerini bize lütfettiği için, Allah’a hamd ediyorum” dedi.

Böyle bir milletin parçası olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanını dolduran on binlerce vatandaşa teşekkür etti. Cumhuriyet Meydanının tarihi bir kalabalığa ev sahipliği yaptığını söylen Başkan Taşçı, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

DEVLET MİLLET KUCAKLAŞMASI
Cumhuriyet Meydanında devlet ile millet kucaklaşmasının en güzel örneklerinden birinin yaşandığına dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “On binlerce vatandaşımız ve Samsun protokolünün katıldığı programda 15 Temmuz coşkusunu hep birlikte yaşadık. Cumhuriyet Meydanını dolduran hemşerilerimizle birlikte, devlet ve millet kucaklaşmasının en güzel örneğini ortaya koyduk. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Böyle bir milletin parçası olmakla gurur duyuyorum. Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan sala seslerini bize lütfettiği için, Allah’a hamd ediyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin neferi olmakla onur duyuyorum” şeklinde konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Cumhuriyet Meydanını dolduran ve gecenin geç saatlerine kadar alandan ayrılmayan vatandaşlara teşekkür eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “2 yıl önce bu meydanda günlerce tuttuğumuz nöbetleri sembolik olarak yeniden yaşıyoruz. Rabbim bizlere o karanlık geceyi bir daha yaşatmasın. O gün meydanı dolduran on binler, bugün de burada. Bu gece Cumhuriyet Meydanı tarihi bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Bizdeki bu birlik ve beraberlik oldukça, milletimize hiçbir güç diz çöktüremeyecek. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününü bizlerle birlikte Cumhuriyet Meydanında anan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Fatih Mahallesi yine sokaklardaydı!
15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi sırasında, ellerinde Türk Bayraklarıyla Samsun sokaklarında yerini alan Fatih Mahallesi sakinleri, 2 yıl sonraki  15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine de damga vurdu.
15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Fatih Mahallesi sakinleri topluca katıldı. Ellerinde bayraklarıyla, tekbirler ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına giden mahalle sakinleri, hep bir ağızdan terörü lanetledi. Fatih Mahallesi Muhtarı Tonguç Ali Anıl, “İki yıl önce sokaklara ilk çıkan, meydanda yerini ilk alan Fatih Mahallesi sakinleri olmuştu. Bu akşam da gelenek bozulmadı” dedi.
Hain darbe girişiminin yaşandığı gece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek sözü ile milletin sokaklara döküldüğünü söyleyen Fatih Mahallesi Muhtarı Tonguç Ali Anıl, “O hain gecede, tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da milletimiz omuz omuza verdi. Söz konusu vatan olduğunda, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Fatih Mahallesi sakinleri, o akşam da en önde meydana koştu. İki yıl önce sokaklara ilk çıkan, meydanda yerini ilk alan Fatih Mahallesi sakinleri olmuştu. Bu akşam da gelenek bozulmadı. Dün, bugün ya da yarın milletimize, devletimize yönelik her saldırıya aynı duruşu göstereceğiz. Tüm mahalle sakinlerimize, bu birlik ve beraberlik için teşekkür ediyorum. Fatih’in torunları bir kez daha kendilerini gösterdi” diye konuştu.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber