Atakum Belediyesi’ne yine haciz geldi

Atakum Belediyesi’ne yine haciz geldi
12.11.2020
A+
A-

Samsun’da CHP’li Atakum Belediyesinin yol yapımı için kilitli taş parke üreten tesisine haciz gelirken, belediye başkanı Cemil Deveci bu duruma tepki gösterdi.

Samsun’un Atakum ilçesinde Halk Yem Evi’nin açılışını yapan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci açılış sonrası karşısında Taş Parke Tesislerine haciz koymak için gelen memurları buldu.

Samsun’da CHP’li Atakum Belediyesinin kullandığı taş parke üretim tesisine haciz konuldu. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Halk Yem Evi açılışını yaptığı sırada gelen hacze tepki gösterdi. Göreve geldiği ilk andan itibaren uygulanan çok sayıda hacizle kente hizmet etmesi önlenmeye çalışılan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci yine haciz işlemi ile karşı karşıya kaldı. Çok sayıda mahalle muhtarıyla birlikte kırsal kalkınma projelerinden biri olan Halk Yem Evi’nin açılış kurdelesini kesen Başkan Deveci, bir anda karşısında icra memurlarını buldu. Belediyenin yol yapımında kullandığı kilitli taş parke üretim tesisindeki dev makine haczedildi. Bir önceki yönetimin borçları nedeniyle Av Cemil Deveci’nin Belediye Başkanlığı görevini devraldığı andan itibaren çok sayıda hacizle karşılaşan Atakum Belediyesi’nin kentteki ulaşım ağını geliştirmek için imalat yaptığı kilitli parke taş üretim makinesi de haczedildi.

İcra memurlarının haciz işlemi için seçtiği gün ve saat de dikkat çekti. Kilitli Taş Parke Üretim Tesisi’nin yanında kurulan ve Atakum Belediyesi’nin kırsal kalkınma projelerinin en önemli ayaklarından biri olan Halk Yem Evi’nin açılışının gerçekleştirildiği anlarda haciz memurları belediye tesisinin kapısına dayandı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile birlikte kırsal mahalle muhtarları ve çiftçiler büyük şok yaşadı. Edinilen bilgilere göre, Nisan 2019 öncesinde görevde olan Atakum Belediyesi’nin AKP’li yönetimi tarafından milyonlarca borca sokulan Atakum İmar İnşaat A.Ş.’nin alacaklılarından biri, iflas eden ve mevcut yönetimle hiçbir bağı bulunmayan şirkete karşı icra takibi başlattı.

İcra memurları, Atakum Belediyesi’nin Taflan Merkez Mahallesi’nde bulunan İlhan Kılıç Kilitli Taş Parke Üretim Tesisleri’ne geldi. Bu sırada Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, aynı tesis çatısı altında, beraberindeki çok sayıda mahalle muhtarı ve çiftçi ile birlikte kentin kırsal mahallelerinin kalkınmasına öncülük edecek olan Halk Yem Evi’nin açılış kurdelesini kesiyordu. Başkan Cemil Deveci ve yanında bulunan muhtarlar, icra memurlarının işlem yapmak için seçtikleri zaman aralığının manidar olduğunu belirterek tepki gösterdi.

‘BUGÜNÜ ÖZELLİKLE Mİ SEÇTİNİZ?’
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “İmar İnşaat Şirketi’nin burada ne malzemesi var? İlhan Kılıç Kilitli Taş Parke Üretim Tesisi’nin makineleri o şirkete ait, biz onları kiraladık. Benim göreve başladığım ilk gün, saat 09.30’da bu şirketin alacaklıları, şirketin ve belediyenin hesaplarına haciz koydurdular. Bu şirketi alacaklılar batırdı. Sen alacaklı olsan, görevinin ilk gününde yeni seçilmiş birinin önüne haciz dosyası koyar mısın? Genel olarak söylüyorum. 40 milyon borcu var bu şirketin” diye konuştu.

Açılış için tesiste bulunan Kayagüney Muhtarı Cüneyt Sağır ise, “Şunu merak ediyorum. Bugünü özellikle mi seçtiniz? Bugün burada bir açılış yapıyoruz. Siz bunu bilerek mi yapıyorsunuz? Gerçekten ayıptır. Bugün burada bir açılış var. Köylüler, muhtarlar açılış için toplanmışız. Tam da bugün geliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

ATAKUM BELEDİYESİ’NİN EN ÖNEMLİ ÜRETİM TESİSLERİNDEN BİRİ
Atakum Belediyesi’nin AKP’li eski yönetimine ait borçlar nedeniyle haciz konulan İlhan Kılıç Kilitli Taş Parke Tesisi’ndeki üretim makinesinin günlük yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğunda yolu kaplayacak kilitli taş parke üretimi gerçekleştirebildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, tesiste imal edilen kilitli taş parkeler Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince kentin yeni gelişen mahallelerindeki yol yapım çalışmalarında kullanılıyordu.

Tesis, yaklaşan kış ayları öncesinde birçok sokağı çamurdan kurtarmak için yoğun mesai ile aralıksız üretim gerçekleştiriyordu. Haczedilen makine ile gerçekleştirilen imalatlar sonucu Atakum’da son 1,5 yılda yaklaşık 250 kilometre uzunluğunda yolun zemin kaplaması yapılarak vatandaşlar ve taşıt sürücüleri konforlu ulaşıma kavuşturulmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.