Atakum Belediyesi’ne alınmayan yakıta para ödenmiş

Atakum Belediyesi’ne alınmayan yakıta para ödenmiş
21.06.2019
A+
A-

Atakum Belediyesi, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından sıkı biçimde denetlenen belediye ve belediyeye bağlı şirket kayıtlarından tespit edilen usulsüzlüklere ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Atakum Belediyesi, son günlerde kamuoyunda tartışmalara neden olan usulsüzlükleri yargıya taşıdı. Belediye avukatlarından Av. Ali İzzet Kavtelek imzasıyla hazırlanan üç farklı suç duyurusu Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi.

FAZLA ÖDEME YAPILMIŞ!
Bir diğer suç duyurusunda ise çarpıcı ifadeler yer aldı: “Zer Petrol ve Kimya Ürünleri Ticaret AŞ’den 01.01.2018-31.12.2018 döneminde akaryakıt alımı yapıldı. Bir defada 15.000-25.000 litre arasında mazot alındığı gösterilen fatura düzenlendiği, Atakum İmar İnşaat Ticaret Limited Şirketi’nin söz konusu mazotların depolayabilecek bir deposunun bulunmadığı, şirket araçlarının akaryakıt ihtiyaçlarının anlaşmalı olan Samsun’daki bir akaryakıt istasyonundan pompadan satış yoluyla alındığı Atakum İmar İnşaat Ticaret Limited Şirketi’nin söz konusu firmadan 1.057.774 TL tutarında mal aldığı halde, bu firmaya 1.797.769,78 TL ödeme yapıldığı, bu firmaya 739.995,78 TL fazladan ödeme yaptığı satın alındığı iddia edilen malların karşılığı olan bedelden daha fazla bedelin firmaya ödendiği, şirketin 2 adet firmadan yapılan alışlar bakımından sahte belge kullanma yönünden vergi incelemesine tabi tutulduğu anlaşılmıştır. Yapılan alımların miktarları ve fiyatları dikkate alındığında kamu zararına yol açtığı görünmektedir. Dosyaya sunulan cari hesap ekstresinden ve irsaliyeli fatura suretlerinden ödenecek çek listesinden bu durum anlaşılmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber