Atakum Belediyesi’nden yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler için hijyen standı

Atakum Belediyesi’nden yüz yüze eğitime başlayan öğrenciler için hijyen standı
12.10.2020
A+
A-

Atakum Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aşamalı geçiş planı kapsamında yüz yüze eğitime başlayan 2, 3, 4, 8 ve 12’nci sınıf öğrencilerini ilk ders öncesi yalnız bırakmadı. 24 ayrı okul önünde stant kuran belediye ekipleri, öğrencilere 3 binden fazla maske dağıttı, dezenfektan kullanmalarını sağladı.

Dünya genelinde bir milyondan fazla insanın yaşamını yitirmesine sebep olan koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığı ilk günden itibaren acil eylem planını devreye alarak sahaya inen Atakum Belediyesi, kent genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı kapsamında 2, 3, 4, 8 ve 12’nci sınıflar örgün eğitime başladı. Atakum Belediyesi de kentteki öğrencileri, okul girişlerine kurduğu hijyen standları ile karşıladı. Yaklaşık sekiz aylık aranın ardından ilk ders için okullarına gelen öğrencilere Atakum’daki 24 ayrı okulda 3 binden fazla maske dağıtan ekipler, sınıflara giriş öncesi gençlerin el dezenfektanı kullanmalarını sağladı. Maskelerini alıp ellerini dezenfekte eden öğrenciler, hafta sonunda Atakum Belediyesi hijyen timleri tarafından dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilen sınıflarda ilk derslerine girdi. Hijyen timleri, okulların açık ve kapalı alanlarında tüm nesnelere tek tek dezenfeksiyon işlemi uygulamıştı.

‘GENÇLERİN SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ’

Atakum, Samsun ve Türkiye’nin geleceği olan gençlerin sağlığını önemsediklerini belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Koronavirüs salgını nedeniyle dünya zor bir süreçten geçiyor. Atakum’da da bu zorlukları yaşıyoruz. Salgın hastalığa karşı alabileceğimiz önlemleri aksatmadan sürdürüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı ile eş zamanlı olarak öğrencilerimiz derslere başlamadan önce okullarını dezenfekte ettik. İlk ders öncesinde gençlerimizi Atakum Belediyesi olarak kapıda karşılayıp maske dağıttık, dezenfekten kullanmalarını sağladık. Bu süreci atlatabilmek için sağlığımıza dikkat etmemiz, önlemleri uygulamamız gerekiyor. Okullarına başlayan tüm gençlerimize eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmelerini rica ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber