Atakum Belediyesi’nden nesli tükenen kuşlar için fotoğraf sergisi

 Atakum Belediyesi’nden nesli tükenen kuşlar için fotoğraf sergisi
04.08.2022
A+
A-

Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Kurupelit Körfezi’nde Yaşayan Kuşların Farkında mıydın?’’ konulu fotoğraf sergisinde Kurupelit Körfezi’nde nesli tükenmekte olan kuş türlerine dikkat çekildi. Hasan Ali Yücel Gençlik ve Bilim Merkezi’nde açılan ve doğaseverlerden tam not alan sergi, 8 Ağustos’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.                                       

Atakum Belediyesi tarafından Kurupelit Körfezi’nde nesli tükenmekte olan kuş türlerine dikkat çekmek amacıyla ‘’Kurupelit Körfezi’nde Yaşayan Kuşların Farkında mıydın?’’ konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Atakum Belediyesi ve Büyükşehir CHP Meclis Üyesi Hasan İpek, Atakum Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Küçükala,Yusuf Yalnız ve Şeref Aydın, Atakum Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Yıldız, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat ve çok sayıda çevre dostu katıldı. Sergide fotoğraf sanatçıları Hasan Aktürk ve Alihan Aktürk tarafından Kurupelit Körfezi’nde 12 yıl boyunca çekilen kuş fotoğrafları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sanatçılar, ekolojik sistemde meydana gelen bozulmalar nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşılaşan kuş türlerini 64 farklı fotoğraf karesi ile anlattı. Doğaseverlerin büyük ilgisini çeken sergi, 8 Ağustos’a kadar açık olacak. 

‘’KURUPELİT KÖRFEZİ’NİN DOĞASINA DOKUNULMAMALI’’

 Kuş ve Doğa Fotoğrafçısı Hasan Aktürk, sergide Kurupelit Körfezi’ndeki hatalı uygulamaların ve çevre kirliliğinin doğal yaşama etkilerinin vurgulandığını belirterek ‘’Bizler,12-13 yıldır kuş ve doğa fotoğrafçılığı yapmaktayız. Fotoğraf sanatçısıyız. Kurupelit Körfezi’nde de yaklaşık 10-12 yıldan beri kuş fotoğrafları çekmekteyiz. Daha önceleri buradaki kuşlar, daha fazla iken çevre kirliliği ve insan faktörleri nedeniyle zamanla azalmıştır. Kuzey Gümüş Martısı Türkiye’de ilk kez burada görüntülenmiştir. Yine Kulaklı Batağan  Kurupelit Körfezi’nde görülmüştür. Türkiye’deki tüm kuş ve  doğa fotoğrafçıları bu kuşları arşivlerine almak için gelmişlerdir.Türkiye’nin en nadir kuşlarını burada görmek mümkündür. Kurupelit Körfezi göç yolu üzerindedir; önemli bir sulak alanı ve kuş alanıdır. Buranın korunmasını istiyoruz. Sergide gördüğünüz fotoğrafların hepsini birebir bu bölgede çektik. Doğasına dokunulmamasını ve kuşların yaşam alanlarının ellerinden alınmamasını istiyoruz; çünkü yapılacak yeni düzenlemeler bölgedeki kuşlar için felaket olacaktır.’’ ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber