ASRİAD Samsun Şubesi ilk genel kuruluna yaptı

ASRİAD Samsun Şubesi ilk genel kuruluna yaptı
08.10.2018
A+
A-

İlk genel kurulunu gerçekleştiren Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Samsun Şubesi’nin ilk başkanı Furkan Okudan oldu.

Geçtiğimiz aylarda faaliyete geçen Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Samsun Şubesi’nin ilk Genel kurulu’nda genç iş adamı Furkan Okudan başkan seçildi.

Seçim sonrası dernek üyesi iş adamlarına seslenen Başkan Okudan, “Biz ASRİAD olarak, henüz çiçeği burnunda bir kurumuz. Gelir ve servet dağılımının hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir düzleme ulaşmasını sağlama vizyonuyla; Fıtrata uyumlu değer yargılarına dayalı ve yaşayan bir ekonomi üretme misyonuyla;
Ekonomik alanda faaliyet yapmaya odaklanmış durumdayız. Ama maalesef hakkaniyetin tesisi için güç gerekmektedir. Hem bu gücü yakalamak hem de bunun adil bir dağılıma sahip olmasını sağlamak amacındayız. Hiç şüphesiz bu meselelerin hem siyasal hem ekonomik hem de entelektüel boyutları vardır. Eksik bıraktığımız her alan, ayaklarımıza bağ olmaktadır” dedi.

ASRİAD’IN GÖREVİ VARLIK OLMAK
ASRİAD’ın ekonomik alanda var olmak, varlık üretmek ve hakkaniyete böylece destek olmak arzusunda olduğuna dikkat çeken Okudan sölerini şöyle sürdürdü:

“Dünya ekonomisine yön verenler, reel sektörü de konsolide edecek bir finans kapitalizmi ile çok meşguller. Bugün yaşadığımız döviz krizi, bunun tipik bir yansımasıdır. Ama iyi biliyoruz ki ekonomik dengeler açısından kendimize bakmamız gereken yönler de çoktur. Ekonomide şartlar kökten değişiyor. Artık rekabeti de yeniden tanımlamak gerekecek. Üretim eski geleneksel hüviyetini çoktan değiştirmiştir. Sadece sağlık sektöründen örnek verecek olursak; Organ nakli yerine organ üretme aşamasına geçilmiştir, yapay göz üretme becerisinde önemli mesafeler alınmıştır. Ancak tüm bunların üstünde devreye giren yapay zeka çalışmaları sadece ekonomiyi değil insanlık nitelemesini dahi derinden etkileyecek bir kanal özelliği taşımaktadır. Hiç şüphesiz böyle bir arenada en klasiğinden fason üretim ile rekabette var olunabileceğini düşünmek hayaldir. Yarıştan kopmaktır diye düşünüyorum.Şehrimizde katma değer, istihdam üreticileri olarak; Ekonomik ve sosyal alanlarla ilgili projeler üretmek aynı zamanda geliştirmek adına ASRİAD Samsun Şubesi çatısı altında buluşmuş bulunmaktayız. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor , saygılarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.