Aslançayır Yaylasında sılayı rahim festivali düzenlendi

Aslançayır Yaylasında sılayı rahim festivali düzenlendi
25.08.2018
A+
A-

Aslançayır Yaylasında düzenlenen sılayı rahim festivaline yüzlerce kişi katıldı.

Havza’ya bağlı Aslançayır Mahallesi Yaylasında Havza Belediyesinin katkıları ile düzenlen Sılayı Rahim Festivalinde Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza Dernekler Federasyonu Başkanı Enver Şahin, Havza Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Fikret Bıyık, İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Bahri Gökmen, Havza Güreş Ağası Bayram Dağlı, bir çok hemşeri derneği temsilcisi ve gurbetteki yüzlerce Havzalı katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Festival ve güreş ağası Altın Vadi Arsa Ofisi Sahibi Murat Şimşek amacının organizasyona katkı sağlamak olmak olduğunu amacı ifade ederek, “Amacımız bu güzel organizasyonların artarak devam etmesi. Bir Havzalı olarak biz üzerimize düşeni yaptık. Sadece burada değil, hemşerilerimizin olduğu her yerde inşallah bizler de olacağız.” diye konuştu.

Havza Dernekler Federasyonu Başkanı Enver Şahin ise festivallerin bir ilçenin tanıtımları için önemli bir araç olduğunu belirtti.

İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu Başkanı Bahri Gökmen’de oluşan birlik ve beraberlik ortamının daim olmasını diledi.

Son olarak konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise tüm katılımcılara ve festival komitesine teşekkür ederek; “İlçemizde bu bayram 4 festival düzenlendi. Bizim temennimiz Havza Derneklerimizin çatı kuruluşu olan Havza Dernekler Federasyonu çatısı altında daha büyük ve kapsamlı bir festival düzenlemek. Bu festivaller gurbetteki vatandaşlarımızın Havza’ya gelmelerine vesile olduk. Sılayı Rahim bir ibadettir. İnşallah bu etkinliklerimiz devam eder. Herkesin bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından tertip komitesi tarafından festivale katkılarından ötürü Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Festival ve güreş ağası Altın Vadi Arsa Ofisi Sahibi Murat Şimşek ile sponsorlara plaket takdim edildi.

Festival kapsamında hazırlan keşkek kazanı ise Havza Belediye Başkanı Murat İkiz tarafından açılarak vatandaşlara dağıtıldı.

Katılımcılar festival kapsamında güreş, at yarışı, konser ve diğer etkinlikler ile gönüllerince eğlendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber