Aşı Olmayanlara Yeni Yasaklar Geliyor

Aşı Olmayanlara Yeni Yasaklar Geliyor
08.06.2021
A+
A-

Koronavirüs ile mücadelede sonbahara kadar toplum bağışıklığı kazanmak ve aşı olanlar için pozitif ayrım içeren yeni tedbirlerin masada olduğu yeni tedbirlerin alınacağı bilgisine ulaşıldı.

Türkiye koronavirüs ile mücadelede yeni tedbirler almaya hazırlanıyor. Bu tedbirlerin arasında en çarpıcı olanı ise aşı planlar için pozitif ayrımcılığın masada olduğu bilgisine ulaşıldı. Normalleşme adımlarının atıldığı ve salgın ile mücadelede belirli bir başarının elde edilmesinin aşı olma istediğini azalttığı yönünde elde edilen bilgiler üzerine yeni tedbirler alınmaya hazırlanılıyor. Toplumun aşı konusunda rehavete kapıldığı ve orta yaş vatandaşların aşı olmak istememesi üzerine aşı olanlar için pozitif ayrım içeren yeni tedbirler kapıda.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre kademeli normalleşme süreci sonrası aşıya ilgi azaldı. Toplum bağışıklığı için yüzde 70 aşı programı oluşturmak isteyen hükümet aşı olmayanların oranının yüksek kalması halinde bu kişilerin AVM, konser, sinema, tiyatro, spor müsabakaları ve bazı kamu binalarına girişini engelleyecek pozitif ayrım içeren tedbirleri masada tutuyor. Aşı olma oranının düşük kalması halinde masad duran aşı olanlar için pozitif ayrım içeren dosya işleme alınacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber