Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret ne kadar olacak?
08.11.2021
A+
A-

Tüm Türkiye asgari ücret zammının ne kadar olacağını merakla bekliyor. 8 milyon asgari ücretli ile 5.5 milyon memur ve memur emeklisinin maaşını, ikramiyesini artıracak çalışmalar başladı. Peki 2022 yılında yeni asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRETTE BİRİNCİ İHTİMAL
İlk olarak Merkez Bankası’nın 18,4’lük enflasyon beklentisi baz alındığında ve buna yüzde 5’lik refah payı eklendiğinde asgari ücretlinin bürüt maaşının 4.440 lirayı, net ücretin ise asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.485 lirayı geçeceği tahmin ediliyor.

İKİNCİ İHTİMAL
İkinci yapılan hesapta ise Merkez Bankası’nın 18,4’lük enflasyon beklentisine yüzde 7’lik bir refah payı eklendiğinde brüt ücretin 4.480 lirayı, net ücretin de asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.540 lirayı geçeceği konuşuluyor.

ÜÇÜNCÜ İHTİMAL
Üçüncü yapılan hesapta ise TÜİK’in son açıkladığı enflasyon rakamı baz alınıyor. Bu rakama yüzde 7’lik refah payı eklendiğinde brüt ücretin 4530 lirayı, net ücretin de asgari geçim indirimi (AGİ) dâhil 3.580 lirayı geçeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber