Asgari ücret 2022 ile AGİ artacak!

Asgari ücret 2022 ile AGİ artacak!
19.11.2021
A+
A-

022 yılı asgari ücret zammı milyonlarca çalışan tarafından merakla beklenirken bir yandan da gözler asgari ücretle birlikte artacak olan Asgari Geçim İndirimi’ne (AGİ) çevrilmiş durumda. Şuanda asgari ücretle çalışan bekar bir kişi 268 lira AGİ yardımı alıyor. Peki yeni yılda AGİ kaça çıkacak?

ASGARİ GEÇİM İNDİRİMİ NE KADAR?

AGİ ödemeleri, çalışan kişinin eşinin çalışması veya çocuğu olmasıyla farklılık gösteriyor. İşte 2021 yılında evli olan ve çocuğu olan kimselerin aldığı AGİ yardımları;

Evli olan eşi çalışmayan: 321 lira ,

Evli olan eşi çalışan: 268 lira

Eşi çalışmayan ve bir çocuğu olan: 362 lira

Eşi çalışan ve bir çocuğu olan: 308 lira

Eşi çalışmayan ve iki çocuğu olan: 402 lira

Eşi çalışan ve iki çocuğu olan: 348 lira

Eşi çalışmayan ve üç veya daha fazla çocuğu olan: 456 lira

Eşi çalışan ve üç çocuğu olan: 402 lira Eşi çalışan ve dört çocuğu olan: 429 lira

Eşi çalışan ve beş çocuğu olan: 456 lira

YENİ YILDA AGİ NE KADAR OLACAK?

2022 yılında uygulanacak asgari ücrete göre işçilerin alacağı Asgari Geçim İndirimi miktarında da değişiklik olacak. Asgari ücret için gelir vergisi uygulanmaması da gündemde. Eğer bu gerçekleşirse bu durumda AGİ ödemesi de olmayacak. Şu anda apartman görevlilerinin asgari ücret hesabında gelir vergisi bulunmuyor.

Dolayısıyla apartman görevlilerinin net asgari ücreti hesaplanırken AGİ dikkate alınmadığı gibi onlar vergi ödemediğinden aldıkları net ücret de 3.040 lirayı buluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber