Armutçu: Büyükşehir’in kasası tam takır mı?

Armutçu: Büyükşehir’in kasası tam takır mı?
19.01.2021
A+
A-

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel ARMUTÇU, Samsun Büyükşehir Belediyesinde rüşvet olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Açıklamasında, “Her şey Bizim Samsun internet kanalında, 20 Aralık 2020 Pazar günü canlı yayın yapan sunucu Miraç Morçöl’ün, Samsun Büyükşehir Belediyesinde görevli bir bürokratın kendisinden, Büyükşehir Belediyesinde Daire Başkanlığı ya da üst kademelerde müdürlük karşılığında, 200 bin lira rüşvet istediğine dair elinde ses kaydının olduğunu söylemesi ile başladı. Morçöl, Ak Partili olduğunu, konuyu Büyükşehir Belediye Başkanı ile Ak Parti İl Başkanına ilettiği halde kendisini ciddiye almadıklarını da söyledi.

Morçöl’ün açıklaması haberleştirmesi sonrası, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, 21 Aralık Pazartesi günü 200 bin liralık rüşvet iddialarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı ve konunun muhatapları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

22 Aralık Salı günü Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Vekili Bahattin Karakaş, malî polisler tarafından rüşvet iddialarına ilişkin sorgulanmak üzere gözaltına alındı, daha sonra da tutuklandı. Sürdürülen bir teknik takip süreciyle ilgili olarak gözaltına alınan daire başkanı vekilinin, bir işinsanından istenen rüşvetle ilgili sorgulanarak tutuklandığı iddia edildi. İddiaya göre de Daire Başkanı Vekilinde 10 milyon lira nakit para ile 2 kg altın ele geçirildi.
Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı sessiz kalırken, Ak Parti İl Başkanı’nın “4 bin kişinin çalıştığı kurumda böyle şeylerin olabileceğini” söylemesi ya dil sürçmesi ya da meseleyi kavrayamamasından kaynaklanmaktadır.
10 milyon lira (AGİ dâhil); 2020 yılında 4 bin 301 tane asgari ücretlinin bir aylık maaşına ya da aylık maaşının yaklaşık 9 bin lira olduğunu kabul edersek 1.111 aylık maaşına ki 92 yıllık maaşına tekabül eden miktardır. Gerçi zimmetin, rüşvetin miktarının hiç bir önemi yoktur.

SASKİ-İç Denetim-Teftiş-Hukuk- Özel Kalem hâricinde Büyükşehir Belediye Başkanlığında 1 Genel Sekreter, 4 Genel Sekreter Yardımcısı, 21 Daire Başkanı, 88 Şube Müdürü bulunmaktadır. Dolayısıyla 4 bin kişinin çalıştığı kurum yerine 21 Daire Başkanı’nın olduğu kurumda bu skandalın yaşandığı düşünülmelidir.

Ak Partili yetkililer kendilerinde meydana gelen her olumsuzlukları önemsizleştirdikleri, kamuoyuna da öyle yansıtmaya çalıştıkları için bu olayda da aynı tavırlarını başarı ile sergilediler. Ancak bu tavırlarının kabul edilemez olduğunu en kısa zamanda anlayacaklar ve cevabını da halktan alacaklardır. Zira hakikatler halkın vicdanında er-geç mutlaka yankı bulur.
Büyükşehir Belediyesinden başladık, buradan devam edelim:
Büyükşehir Belediye Meclisinin 11 Ocak’ta yapılan toplantısında; Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Hizmet Binası yapılmak üzere Atakum İlçesi, Çobanözü Mahallesi, 13007 ada, 2 parsel numarasında kayıtlı, 47.338,50 m² yüzölçümlü, tarla nitelikli, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait taşınmazın, Adalet Bakanlığı’na tahsis edilmesinin, 6183 Sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’un Geçici 8. maddesi kapsamında Büyükşehir Belediyesinin Samsun Vergi Dairelerine olan borçlarına mahsuben Maliye Hazinesi (Millî Emlak Müdürlüğü)’ne satılması veya söz konusu taşınmazın Hazine taşınmazları ile takasının yapılması ile ilgili yetkilendirme kabul edildi.

Ayrıca, İller Bankası A.Ş.’den çeşitli işlerin ve bazı alımların yapılması için kredi alınması ile ilgili de kararlar alındı.
Alınan karar metinlerini okuduğumuzda; Büyükşehir Belediyesinin kasasının tam takır olduğunu, yapacağı ve alım yapacağı her iş için ya kredi kullanmak zorunda kaldığını ya da satış yapması gereken taşınmazını borcuna karşılık mahsup yapılmasını istediğini görüyorsunuz. Bafra’ya yapılan otogar, alınacak 10 adet elektrikli otobüs bile İller Bankası A.Ş.’den alınacak kredilerle yapılabiliyor, alınabiliyor.

Büyükşehir Belediyesinin hizmet yapmaya gerçekten parasal kaynağı hiç mi yok? Ya da kaynaklar bir türlü açıklanmayan borçlara ve borçların faizine mi gidiyor?

Artık bu konu hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı veya Ak Parti İl Başkanı bir açıklama yaparlar.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber