
Adıyaman’da Arazi Kavgası: Sopalı, Taşlı ve Baltalı Kavgada 15 Yaralı.
Adıyaman’ın Samsat ilçesinde iki aile arasında çıkan arazi anlaşmazlığı kanlı kavgaya dönüştü. Sopaların, taşların ve baltaların kullanıldığı olayda 15 kişi yaralanırken, bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay sonrası güvenlik güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı.
Samsat’ta Arazi Anlaşmazlığı Ortalığı Karıştırdı
Olay, akşam saatlerinde Adıyaman’ın Samsat ilçesine bağlı Taşkuyu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre aralarında uzun süredir arazi anlaşmazlığı bulunan iki aile arasında tartışma çıktı.
Kısa sürede büyüyen tartışma, taş, sopa ve baltaların kullanıldığı büyük bir kavgaya dönüştü. Mahallede yaşanan olay çevrede büyük paniğe neden oldu.
Sopalar ve Baltalar Kullanıldı
Kavganın büyümesiyle birlikte taraflar birbirlerine taş, sopa ve baltalarla saldırdı. Olay sırasında çok sayıda kişinin darbedildiği öğrenildi.
Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi ile sağlık görevlisi sevk edildi.
Jandarma Müdahale Etti
Bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, tarafları ayırarak kavgayı güçlükle kontrol altına aldı.
Olay yerinde güvenlik önlemleri artırılırken, yeni bir gerginlik yaşanmaması için mahallede geniş çaplı önlem alındı.
15 Kişi Hastanelere Kaldırıldı
Kavgada yaralanan 15 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Adıyaman’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Mahallede Gergin Bekleyiş
Yaşanan olay sonrası Taşkuyu Mahallesi’nde gerginlik sürerken, jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemlerini artırdı.
Olayın yeniden büyümemesi için ekiplerin mahallede nöbet tuttuğu öğrenildi.
Jandarma Soruşturma Başlattı
Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Kavgaya karışan kişilerin tek tek tespit edildiği ve olayla ilgili ifadelerin alınmaya başlandığı bildirildi.
Yetkililer, olayın çıkış nedeni olan arazi anlaşmazlığıyla ilgili detaylı inceleme yapıldığını açıkladı.
Adıyaman’da Son Dönemin En Büyük Kavgalarından Biri
Bölge halkı tarafından uzun süre konuşulması beklenen olay, Samsat ilçesinde son dönemde yaşanan en büyük toplu kavgalardan biri olarak değerlendiriliyor.
Özellikle taş, sopa ve baltaların kullanılması olayın boyutunu daha da büyütürken, güvenlik güçlerinin hızlı müdahalesi olası daha büyük bir faciayı önledi.
