Apple yeni lansmanını yarın yapacak

Apple yeni etkinliğinin duyurusunu yapmıştı. Söz konusu etkinlikte Apple yeni ürünlerini tanıtacak. İşte o ürünler ve özellikleri

Apple yeni lansmanını yarın yapacak
26.10.2016
A+
A-

Yeni Apple etkinliği için belirlenen tarih 27 Ekim. 27 Ekim etkinliğinde MacBook Pro ve MacBook Air modellerini tanıtacak. MacBook Pro modelinde en dikkat çekici konu OLED fonksiyon tuşları olacak.

Dinamik tuşlar, aktif olan uygulamaya göre uygun kısayol ikonlarını yansıtabilecek. Apple ailesinde bir ilk olacak. OLED tuşların haricinde Skylake işlemciler, USB Tip-C portu, Thunderbolt 3 desteği, Polaris tabanlı bir ekran kartı ve dokunmaya duyarlı TouchID teknolojisi de yer alacak.

MacBook Air modelinde ise 11 inçlik modelin artık rafa kaldırılacağı tahmin ediliyor. Yine USB Tip-C portu ve Thunderbolt 3 desteği ile donatılacak modelin tasarımının elden geçirilip geçirilmeyeceği bilinmiyor.

Apple bu yıl herhangi bir iPad modeli duyurmadı. Sadece iPad Pro için 9.7 inçlik yeni bir versiyon karşımıza çıktı. Bu bakımdan yeni bir tanıtım sürpriz olmayacaktır.

Bununla birlikte Apple A10X yonga setinin 10nm süreci ile üretileceğine dair söylentiler var. Bu bakımdan iPad Pro için gelecek yıl en iyi ihtimal. Apple A10 yonga setiyle donatılmış bir iPad Mini veya iPad Air de karşımıza çıkabilir.

Ayrıca yeni tanıttığı kulakların da satışlarının etkinlikle başlayacağı öngörülüyor.

İŞTE APPLE LANSMANIYLA GELECEKLER:

Apple, MacBook Pro ve Macbook Air ürünleri için her yıl Mart ayında güncelleme yapmasına karşın bu yıl firma, geleneği bozmuş ve Mart ayını pas geçmişti.

Nihayet merakla beklenen Yeni MacBook modelleri için tarih belli oldu. Apple, 27 Ekim’de düzenleyeceği etkinlik ile birlikte yeni Macbook Pro ve Macbook Air modellerini tanıtacak.

Apple’ın basın yetkililerine yolladığı etkinlik davetiyesinde farklı renklerin karışımı olan bir Apple logosu ve altında da “Tekrar Merhaba” başlığı dikkat çekiyor.

Aynı slogan, eski Apple CEO’su Steve Jobs tarafından 1998 yılında gerçekleştirilen iMac tanıtımında da kullanılmıştı.
NELER BEKLENİYOR?
Macbook Pro ve Macbook Air ürün ailelerinin yenileneceğine kesin gözüyle bakılırken, 21.5 inç iMac ve Mac Pro ürünlerinde de güncel teknolojiye ayak uydurmak amacıyla bir yenilik yapılabilir.

Ekran boyutları 13 inç and 15 inç olan iki farklı model olması hedefleniyor.

MacBook Pro, tasarım açısından yeni haleflerinden daha ince olacak.

Apple USB-C teknolojisini yeni MacBook Pro’ya getirecek.
MacBook Pro’daki en önemli yenilikse, klavye üzerine eklenen yeni bir OLED ekran olacak.

Bu ekran, bugünkü kullandığınız klavyelerdeki sabit tuşlar-sabit görevler düzeni yerine çalıştığınız uygulamaya göre değişen fonksiyonlar önerebilir.

Fonksiyon tuşlarının yerini alacak bu ince ekran, büyük olasılıkla bir dokunmatik ekran gibi çalışacak.

Zira Apple’ın yazılım güncellemeleriyle OLED ekrana yeni tuşlar/görevler eklemesinin mümkün olacağı da belirtiliyor.

Apple’ın dinamik klavyelere olan ilgisini yakın zamanda ortaya çıkan, “sihirli klavye” geliştiricisi Sonder ile yaptığı görüşmeler de doğrulamıştı.
Klavyeye eklenecek parmak izi tanıma sensörü sayesinde iPhone ve iPad’lerden bildiğimiz Touch ID özelliği de MacBook Pro’ya eklenecek.

Adına Dynamic Function Row denilen yeni bir tuş takımı da beklentileri arasında.
HDMI ve SD kart okuyucunun kaldırılıp, daha ince bir MacBook Pro yapılması da beklentiler arasında.
Apple 7 Eylül’de AirPods’larını tanıtmıştı. AirPods’ların bu etkinlikte tekrar bir tanıtım yapılarak, satışa çıkartılması bekleniyor.

Apple’ın yeni MacOS Sierra işletim sistemiyle ‘Resimdeki resim’ moduyla resim açıkken video açmanızı sağlayacak. Ayrıca etkinlikte MacOS Sierra yeni güncellemesi de yapılacak.

iOS 10.1 güncellemesinin de 27 Ekim’de tanıtılması hedefleniyor. Yeni güncelleme özellikle fotoğraflarla ilgili olacak.

27 Ekim’de Cupertino’da düzenlenecek olan etkinlikte en önemli duyuru, Apple’ın uzunca süredir belirgin bir değişiklik yapmadığı MacBook Pro‘nun baştan sona yenilenmesi olacak gibi görünüyor.

haberturk.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber