Antalya- Demre’de düzensiz göçmen operasyonu
ANTALYA’nın Demre ilçesinde Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 19 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ile 3 Türk organizatör yakalandı. Gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
Demre’de 2 Ekim’de Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzensiz göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik ortak operasyon düzenlendi. Operasyonda, karada 19 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ile 1 Türk organizatör yakalandı. Denizde ise organizasyonla bağlantılı olduğu tespit edilen yelkenli teknedeki 2 Türk organizatör yakalandı.
Sürdürülen çalışmalar kapsamında organizasyon içerisinde 4 şüphelinin daha bulunduğu tespit edildi. Yakalanan 3 şüpheli, işlemlerinin ardından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklanarak, Elmalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi. Olayda kullanılan yelkenli tekneye el konuldu.
Diğer 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ilgili birimler tarafından sürdürüldüğü belirtildi. (DHA)
Görüntü Dökümü
--------------
-Yelkenli teknedekilerin görüntüsü
-Botun görüntüsü
-Yelkenlinin görüntüsü
-Karada yakalanan kaçak göçmenler
-Şüphelilerin görüntüsü
Haber- kamera: ANTALYA,(DHA)-

