Anne ve Kızının Ölümüne Neden Olanlara Beraat!

Anne ve Kızının Ölümüne Neden Olanlara Beraat!
11.08.2016
A+
A-

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde anne ve kızının devrilen kamyonun altında kalarak hayatını kaybettiği kazaya ilişkin biri tutuklu 3 sanıktan 1’i tahliye olurken, 2’si beraat etti.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Serkan Topal, tarafların yakınları ve avukatlar katıldı.

Sanık Topal, savunmasında, anne Havva Celep ve kızı Mürvet Gören’i görüş alanının dışında oldukları için görmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verilen tutuklu sanık Topal’ın tutuklulukta geçirdiği süre ve aldığı cezanın Yargıtay safhasında değişme ihtimaline karşı tahliyesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca kazanın ardından kamyonu çekmeye çalışırken halatın kopması sonucu aracın tekrar anne ve kızın üstüne düşmesi nedeniyle tutuksuz yargılanan vinç operatörü Tugay Sarıgül ile firmadaki araçların bakımından sorumlu olan kişi Aydoğan Aktaş’ın ise beraatine hükmetti.

KAZA

Serkan Topal’ın kullandığı 67 EH 535 plakalı kamyon, 3 Kasım 2015’te, Çatalağzı beldesinde bidonlarla su doldurmaya giden anne Havva Celep ve kızı Mürvet Gören’in üzerine devrilmiş, yaralı anne ve kızı, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Sürücü Topal, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmış, vinçle kamyonu kaldırmaya çalışırken aracın tekrar anne kızın üzerine düşmesine neden olan operatör Tugay Sarıgül ile firma araçlarının bakımından sorumlu Aydoğan Aktaş’ın ise tutuksuz yargılanmasına hükmedilmişti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.