Ankara - DEM Parti'li Bakırhan: Demokratik toplum süreci, 86 milyon için çok önemli bir kazanım sağlayacak

Ankara - DEM Parti'li Bakırhan: Demokratik toplum süreci, 86 milyon için çok önemli bir kazanım sağlayacak

📅 22.09.2026 15:19 🕐 1 saat önce 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Barış ve demokratik toplum sürecinin hedefine ulaşması sadece Kürtler için değil; Aleviler ve Türkiye'de yaşayan 86 milyon için çok önemli bir kazanım sağlayacaktır" dedi.DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Ankara'daki bi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Barış ve demokratik toplum sürecinin hedefine ulaşması sadece Kürtler için değil; Aleviler ve Türkiye'de yaşayan 86 milyon için çok önemli bir kazanım sağlayacaktır" dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları, Ankara'daki bir otelde düzenlenen programda Alevi dernek ve vakıflarının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Bakırhan, 'Terörsüz Türkiye' sürecinde Alevi kurumlarıyla yürütülen görüşmelerin ortak bir yol haritası oluşturacağını belirterek, "Barış ve demokratik toplum sürecinin hedefine ulaşması sadece Kürtler için değil; Aleviler ve Türkiye'de yaşayan 86 milyon için çok önemli bir kazanım sağlayacaktır. Nihai hedef sadece barış değil, demokrasidir; eşit yurttaşlıktır, haktır, hukuktur, adalettir. Bu barış süreci yalnızca Kürtlerin süreci değildir; masada sadece Kürtler yok, masanın etrafında başta Alevi canlar olmak üzere hepimiz varız. Bu süreç Kürtlerin olduğu kadar Alevilerindir, ezilenlerindir. Süreç 86 milyonundur, Türkiye'nindir" diye konuştu.

'ALEVİLERİN OLMADIĞI BİR SÜRECE RIZALIK VERMEYİZ'

Sürecin ilk aşamasında barış ve çatışmasızlığın konuşulduğunu, sonraki aşamaların ise demokrasi ve hukuk zemininde ilerleyeceğini ifade eden Bakırhan, "Herkes iyi bilsin ki rızalık ancak hukuka, tanınmaya verilir. Rızalık, Alevilerin kendisini eşit yurttaş hissettiği bir sürece verilir. Alevilerin olmadığı bir sürece DEM Parti'nin de rızalık vermeyeceğini bir kez daha belirtmek istiyorum. Biz farklılıklarımızı ve kimliğimizi koruyarak, o masanın etrafında oturuyoruz. Amacımız; kimsenin kimseye benzemesi değil, herkesin özgürlüklerini koruyarak ortak bir gelecek kurmasıdır" açıklamasında bulundu.

Program, Alevi dernek ve vakıflarının temsilcileriyle taleplerini ve önerilerini dile getirdiği basına kapalı toplantının ardından sona erdi. (DHA)

Görüntü Dökümü

------------------------

- Tuncer Bakırhan'ın konuşması

- Genel ve detay

Haber-Kamera: Mert ÇEBİŞCİ-Ali OĞULCAN ARSLAN/ANKARA, (DHA)

Zonguldak- 2 işçinin öldüğü ocağın sahibi olduğunu 2'nci duruşmada itiraf etti
Sıradaki Haber
Zonguldak- 2 işçinin öldüğü ocağın sahibi olduğunu 2'nci duruşmada itiraf etti
Etiketler: #Genel

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler