Aksu: Hedef 2023 ünite kan bağışı

Aksu: Hedef 2023 ünite kan bağışı
02.11.2021
A+
A-

AK Parti Samsun İl Teşlilatı, “Hayat Kurtarmak Kanımızda Var” diyerek Kızılay Haftası nedeniyle kan bağışı kampanyası başlatı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, teşkilat mensupları ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na giderek Kızılay otobüsünde kan verdi ve “Hedef 2023 Ünite Kan Bağışı” sloganıyla gerçekleştirilen kan bağışı kampansını başlattı.

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım ve Türk Kızlayı Samsun Kan Mekezi Müdürü Dr. Serdar Bayram ile de bir araya gelen Aksu, yaptığı açıklamada, Türk Kzılayı’nın Türkiye’de, bölge de ve tüm dünyada hem kan hem de insani yardım noktasında eşi benzeri olmayan şaheserler ortaya koyduğunu söyledi.

AK Parti olarak insani destek, insani yardım süreçleri noktasında sürekli Kızılay’ın yanında olduklarını belirten Başkan Ersan Aksu, “Kızılay’ın partimiz döneminde dünyada Güney Amerika dahil ulaşmadığı yer kalmadı ve bu şekilde de çalışmalarına devam ediyor. Özellikle son dönemde yaşadığımız koronavirüs salgını sürecinde vefa destek grupları ile birlikte Kızılay, sadece Samsun’da ve ülkemizde değil, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde tüm dünyada insani yardım noktasında nasıl aksiyonlar aldığını hep beraber gördük. Hem geçmişte hem de benim il başkanlığım döneminde kam bağışı kampanyaları başlatarak destek noktasında çalışmalar yaptık. Hatırladığınız gibi 1919’un 100. yılı oluşu nedeniyle 2019’da Hedef 1919 Ünite Kan Bağışı sloganıyla bir kampanya yaptık. Tüm ilçe teşkilatlarımız ile beraber kadın kollarımız, gençlik kollarımız, ana kademe hep birlikte 1919 ünite kanı 2019’da gerçekleştirmenin hedefini taşımıştık. Partimize üye olan ve olmayan vatandaşlarımız
hakikaten bu kampanyaya destek verdiler. Ben her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geçen yıl ise pandemi nedeniyle bir çalışma yapamadık maalesef” dedi.

Pandemi sürecinde kan ihtiyacının ve immün plazma ihtiyacının arttığına vurgu yapan Başkan Aksu, “Kızılay Haftası nedeniyle bu yıl bir farkındalık oluşturmak istedik. Kızılay ile işbirliği içerisinde bir kampanya başlattık. AK Parti olarak 2023’e doğru gidiyoruz. Hedef 2023 Ünite Kan Bağışı sloganıyla kan bağışı kampanyası başlattık. Bugün de burada kan bağışında bulunduk. Yıl sonuna kadar 17 ilçemizde devam edecek etkinliklerle tüm teşkilatlarımız kampanyaya katılarak kan bağışında bulunacak. 2023 ünite kan bağışını ve immün plazma bağışını sağlama niyeti içerisindeyiz. Etkinlikler kapsamında hem bu hafta içerisinde hem de devam edecek süreçte kan bağışı ve immün plazma bağışı noktasında bağımsızlık ateşinin yakıldığı Samsun’da
kan verebilecek durumda olan hemşehrilerimizi kan bağışında bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Başkan Aksu, Filistin’e yönelik İsrail’in saldırılarında yaralananlar için bu yıl içerisinde Kızılay’ın ambulans kampanyası başlattığını belirterek, “AK Parti İl Başkanlığı olarak bizim öncülüğümüzde kampanyaya destek verdik. Teşkilatlarımızn yanı sıra AK Parti ve diğer partili Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerininde katılımıyla 258 bin lira tutarındaki bağış ile bir ambulansı biz hemşehrilerimiz adına Kızılayımız aracılığı ile Filistin’e gönderdik. Kampanya destek olan tüm meclis üyelerine bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.