Akcagöz: Şehitlerimize şükran doluyuz

Akcagöz: Şehitlerimize şükran doluyuz
15.06.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Kıranköy Mezarlığı’nda bulunan şehitlikte, şehit ailelerinin bayramını kutladı ve şehitler için dua etti.

Bayramın en çok, şehit aileleri için derinden bir acı ve hüzün barındırdığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Bu topraklar için canını hiçe saymış, kanını akıtmış, şehit olmuş her vatan evladına şükran doluyuz. Bizim için canlarını verdiler, ruhları şad olsun. Mekanları cennettir. Anadolu toprağı, şehit kanına artık doysun istiyoruz. Bu topraklar, insanlık tarihinden bu yana ortalama elli yılda bir savaşa, çatışmaya sahne olmuş. Artık yetsin istiyoruz. Anneler babalar, çocukları ile bayramlarda şehitliklerde kavuşsun istemiyoruz. Terör bitsin, huzur gelsin. Tek dileğimiz bu. Bizi biz yapan değerlerin başında, bize ev sahipliği yapan vatan toprağı geliyor. Bu memleket, bugün bize vatansa, bunu ecdadımıza borçluyuz. Onların bu memleketi kurtarırken, Kürtlük Türklük gibi bir kavgası yoktu. Alevi Sünni gibi bir çatışması yoktu. Kurtuluş mücadelesini etnik bir kimlik üzerinden vermiş değiliz. Hiç bir inanç kimliği, diğerinin üzerinde değildir. Herkes dilini de konuşacak, dinini ve inancını da yaşayacak. Bunun haricinde söylenen her söz nifaktır, bozgunculuktur. Allah şehitlerimizden razı olsun. Mekanları cennet olsun. Milletimiz sağ olsun.” dedi.
24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere de değinen Tufan Akcagöz, “Erken seçim istemek vatana ihanettir diyorlardı, erken seçim kararı aldılar. Ülkede her şey yolunda gidiyorsa neden erken seçim yapıyorsunuz? Madem işler yolunda gitmiyor ve erken seçim yapmaya mecbur kaldınız, milletin karşısına ne yüzle çıkıyorsunuz? Ülke bu siyasi anlayışın baskısı altından kurtarılmak zorundadır. Bu nedenle, Muharrem İnce, büyük fırsattır. Millet olarak Muharrem İnce seçeneğini değerlendirmek zorundayız. Bu, artık günlük politika meselesi olmaktan çıktı. Artık, 24 Haziran öncesi ve sonrası diye anılacak bir dönemin arefesindeyiz. Söz hakkımızı tek adama teslim edecek miyiz, etmeyecek miyiz; bütün mesele burada gizlidir. Bir adam düşünün. Bırakın bugünküleri. 24 Haziran’da, önümüzdeki yılların kaderini oyluyoruz. Otuz sene sonra, kırk sene sonra bir adam düşünün. Sevmediğiniz bir adam. Ama vatandaştan yüzde elli biri almış, gelmiş. Hakimi o atıyor, savcıyı o atıyor. Yürütme ondan soruluyor. Kendi elimizle kral seçmiş oluyoruz. Güçlü devlet olmuyoruz, bizi kandırıyorlar. Güçlü bir kral ortaya çıkarıyoruz. Artık hukuk devleti diye anılmamız çok zor. Hukuk da adalet de tek kişiye bağlı olacak. Kralımsı Başkanı hukuk önünde denetlemek, neredeyse imkansız gibi. O nedenle, Muharrem İnce’nin, özgürlük vadeden, huzur vadeden, barış vadeden çağrısına kulak verelim ve destek olalım. Millet olarak uçurumun kenarındayız. Tüm Samsunlulara, tüm hemşehrilerimize ve hemen herkese iyi bayramlar diliyorum. Umarım millet olarak hepimiz için herşey yolunda gider ve her türlü bela ve musibet bizden uzak olur.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber