Akcagöz seçim çalışmalarını Yakakent’te sürdürdü

Akcagöz seçim çalışmalarını Yakakent’te sürdürdü
23.06.2018
A+
A-

Milletvekili adaylığı için İl Bakanlığı görevinden ayrılan Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Yakakent’te seçim çalışmalarını sürdürdü.

Muharrem İnce’nin bir bunalım dönemi üzerine Hızır gibi yetiştiğini söyleyen Tufan Akcagöz, “24 Haziran seçimlerinde yapacak olduğumuz tercih, geleceğimizin aydınlık mı, yoksa karanlık mı olacağını belirleyecek. O kadar mı diye sorabilirsiniz. Evet, o kadar. Türkiye’nin son on altı yılına bakın. Demokrasi geriye gitmiş. Düşünce özgürlüğü rafa kalkmış. Yargı bağımsızlığı tarih olmuş. Devleti yönetenler, hukuku kendi siyasi ihtiraslarına kurban etmiş. Gazeteciler hapiste. Öğrenciler tutuklu. Binlerce insan, Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanıyor. Mahkemeler baskı altında. Ekonomi, pusulasız gemi gibi. Tablo bu. Bu tablonun sorumluları, halktan yeniden yetki istiyorlar. Verecek misiniz bu yetkiyi? Bu sorumluluğun altına, bu vebalin altına girecek misiniz? Elinizi vicdanınıza koyun ve öyle karar verin. Muharrem İnce, tüm bu karanlık tabloyu tersine çevirmek için Hızır gibi yetişti, destek bekliyor. Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı yapınca, tüm sıkıntılardan kurtulacağız.” dedi.
AKP’ye oy vermenin farz olduğunu söyleyen meczupların ortada gezdiğine işaret eden Tufan Akcagöz, “Yıllardır, dini değerleri sömüre sömüre geldiler. En çok da din kurumuna zarar vermiş oldular. Kutsal değerleri siyasetin merkezine çektiler. Şimdi de, insanların demokratik tercihleri üzerinde dini argümanlarla baskı oluşturmaya çalışıyorlar. Yazık, çok yazık. Bu seçimi kaybedecekler. Bu çok açık. Dini siyaseten kullanma defteri, 24 Haziran’da kapanıyor. Muharrem İnce’ye, namaz kılarken fotoğrafın var mı diye soruyorlar. Bu neyi değiştirecek? İyi namaz kılan, daha iyi mi devlet yönetir, böyle bir anlayış olur mu? İyi futbolcu mu istersiniz, dindar futbolcu mu? Bir Avukat’tan beklentiniz, işini iyi yapması mıdır, yoksa dindar olması mı? Dindar doktor, daha iyi ameliyat eder diyebilir miyiz?
Muharrem İnce de cevap veriyor ve ‘Biz fotoğraf çekinmek için namaza gitmiyoruz sizin gibi’ diyor. Helal olsun. Doğru cevap budur. Kim hangi dine inanırsa inansın, saygılıyız. O halde bize, seksen bir milyon vatandaşı kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı lazım, o da Muharrem İnce’dir. Dirayetli, basiretli ve toplumum tümünü kucaklayan bir yönetim anlayışının hakim olması gerekiyor. Dürüst bir lider geliyor. Devleti, milletiyle birlikte yönetecek bir lider geliyor. Hepimiz, hazır olalım. 24 Haziran’dan sonrası aydınlık.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.