Akcagöz: Muharrem İnce doğal ve halktan biri

Akcagöz: Muharrem İnce doğal ve halktan biri
16.06.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bayramda seçim çalışması olmaz diyenlere inat, çat kapı ziyaretlerini sürdüren Akcagöz, İlyasköy Mahallesi’nde ziyaretlerde bulundu. Muharrem İnce isminin, Samsunlular üzerinde pozitif bir etki uyandırdığını söyleyen Tufan Akcagöz, “Muharrem İnce, doğal ve halktan biri. Yapmacık bir tavır içerisinde değil. Bu doğallık, hemen halka geçiveriyor. Vatandaşa, ‘Size asla yalan söylemeyeceğim.’ sözü ise bu seçim döneminin belki de en önemli sözüdür. Çünkü herkes biliyor ki, yalanlarla idare edilir olduk. Bugün ak dediğine, yarın kara diyen bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Siyasi iktidar için, bugün matah olan yarın tukaka olabiliyor. Birbirleriyle zıt onlarca sözlerini bulabilirsiniz. Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, vatandaşa asla yalan söylemeyecek. Yönetim anlayışının temelini, dürüstlük üzerine kuracak. Dürüst bir lider geliyor. Doğal, halktan biri. Diğeri ise, o da halkın içinden geldi ama vatandaştan kopalı çok oldu. Artık o bir saraylı. 24 Haziran, halkın saraylılara ders verme tarihi olarak yazılacaktır. Ülke saraydan idare edileli beri ekonomi tarumar. İnsanlarda huzur kalmadı. Toplumsal kutuplaşma arttı. Sureti haktan görünen menfaatçiler arttı. Bunların hepsine bir ders verme zamanıdır. Muharrem İnce için destek istiyorum. Benim bir oyumdan ne olur demeyin. Bir oyla saraylar yıkılır, yerine herkesin özgür olduğu, hukukun üstün tutulduğu bir ülke kurulur.” dedi.
AKP’ye yakın medya organlarının provokasyon peşinde olduğunu savunan Tufan Akcagöz, “Yandaş medya çalışıyor. Onların işleri de bu. Provokasyon yapmak. Bu huylarından hiç vazgeçmediler. Çünkü ekmekleri bundan geliyor. Selahattin Demirtaş ve HDP üzerinden, seçim propagandamızı sabote etmeye çalışıyorlar. İşleri güçleri fitne. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ittifak yaptığı partiler bellidir. Bunların içinde HDP yok. Demirtaş ise, Yüksek Seçim Kurulu’nun resmen tanıdığı ve aday olarak açıkladığı, kabul ettiği biri. Kim kimle yakınlaşıyor, kim kimin dümen suyunda iş görüyor, millet bunların hepsini görüyor. Diyarbakır meydanında Abdullah Öcalan’ın mektubunu okutan kimdi? Ya Oslo’da bizzat teröristlerle görüşen. Habur’u teröristlere açan, çadır mahkemelerinde bunları serbest bırakan kimdi? Şimdi, HDP üzerinden saldırmaya çalışıyorlar. HDP, bu ülkenin legal bir siyasi partisi. Onlar da siyasi çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu tip sözde uyanıklara yine Muharrem İnce en güzel cevabı verdi. Evet, Muharrem İnce’nin mitinglerinde HDP’liler olabilir ama dikkatten kaçmasın ki, yıllardır AKP’ye oy vermiş, şimdi Muharrem İnce’nin yanında olan AKP’liler de var. İşte asıl rahatsız oldukları konu budur. Seçmen gidiyor. Elde tutamıyorlar. Ne yapsalar olmuyor. Muharrem İnce bu seçimi kazanacak.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, AKP Samsun Milletvekili adayı olan Yusuf Ziya Yılmaz’a mikrofon tutan, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’i sosyal medya hesabından topa tuttu. Vezirköprü Kaymakamı Altıner’in, bir temel atma münasebetiyle bir araya geldiği AKP Milletvekili adayı Yusuf Ziya Yılmaz ile bu şekilde bir fotoğraf vermesinin, kamu görevi yapan ve tarafsız olması gereken bir mülki amirin tarafsızlığını ortadan kaldırdığını söyleyen Akcagöz, “Devlet tarafsız olmalı ve her siyasi partiye aynı mesafede durmalıdır. Şayet öyle olmazsa, devlet kurumlarına güven zedelenir. Bu ülkenin yarısı, AKP’ye oy vermeyen insanlardan oluşuyor. Ben Samsun Valisi Osman Kaymak’ı ve Seçim Kurulu’nu göreve davet ediyorum. Seçim dönemindeyiz ve Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, siyasi bir çalışmanın parçası haline gelmiştir. Derhal görevden uzaklaştırılmalıdır. Seçime gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok. Bir siyasi partinin adayı ve elinde mikrofon, ona eşlik eden bir Kaymakam. Bu fotoğrafı Samsun ve Türkiye kamuoyunun dikkatine ve vicdanına sunuyorum. “ dedi.
Sosyal medya hesabından, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’e seslenen Tufan Akcagöz, ‘Biz de oraya geleceğiz, Kaymakam beyi elinde mikrofonla aynı teşrifat için bekliyoruz.. Artık hakikaten yeter.. !! ‘ diye paylaşımda bulundu. Vezirköprü Kaymakamı Altıner de Akcagöz’ün paylaşımına ‘Bi yanlışlık oldu. İki elini kullanınca Sayın başkan mikrofon gayri ihtiyari elimizde kalmış oldu. Bu yorumların hiç birine katılmıyorum.’ şeklinde cevap verdi. CHP Samsun önceki İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün, ‘Sayın Başkan yok, AKP’nin Milletvekili adayı var. Sayın Başkan, istifa etmeden önceydi. Önce bu hitabı bir düzeltin. Gayri ihtiyari mikrofon tutmaları ise, diğer partilerin adayları gelince de bekleriz’ şeklindeki cevabı karşısında Vezirköprü Kaymakam’ı Altıner’in, tüm yorumlarını sildiği görüldü. Konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız Tufan Akcagöz, “Kaymakam bey, fotoğrafa bir baksın, yetmiyorsa birden fazla baksın. Yaptığı iş, devlet ciddiyeti ile bağdaşıyor mu, bize açıklasın. Mikrofon elimde kaldı diye açıklama ve savunma olabilir mi? Yazık. Sen devleti temsil ediyorsun, tarafsız olacaksın, buna mecbursun. O mikrofon o şekilde elinde kalmayacak. Bunun bahanesi olmaz. Kaymakam beyin bu hareketi, Vezirköprü seçmeni üzerinde ister istemez baskı oluşturur. Kaymakam devlettir. Devlet, hepimizin devletidir. Kaymakam da hepimizin Kaymakamı olmalıdır. Seçime 1 hafta kaldı. Tarafsızlığını kaybeden bir mülki amir, daha fazla bu görevinde kalmamalıdır. Derhal görevden uzaklaştırılmalıdır. Bu konuda Samsun Valisi Osman Kaymak’a da çağrı yapıyorum. Mutlaka gerekli tedbir kararları alınmalıdır. Devletin Kaymakamı, bir siyasi parti temsilcisi ile bu şekilde fotoğraf veremez.” diye konuştu.
Tufan Akcagöz’ün bu paylaşımının, Twitter’da ve Facebook’ta bir çok takipçi tarafından yorumlandığı ve Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’e tepki gösterildiği görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber