Akcagöz: Aydınlık yarınlar bizimle olsun

Akcagöz: Aydınlık yarınlar bizimle olsun
19.05.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili adaylığı için çalışmalarını sürdüren Av.Tufan Akcagöz, 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı törenlerine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanlığı ile birlikte çelenk sunumu için İlkadım Atatürk anıtı önünde gerçekleşen törenlere katılan Akcagöz, “İlk adımın şehrinde yaşamak, milli mücadele şehri olan Samsun’un bir parçası olmak, hepimiz için gurur verici. Bugün 19 Mayıs. Atatürk’ü anma, gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun. Bugünün içini boşaltmaya, tarihi 19 Mayıs’tan başlatmamak gerekir diyerek bu anlamlı günü etkisizleştirmeye çalışanlara rağmen, bu günün coşkusunu ve heyecanını millet olarak yaşıyoruz. Her şey, ilk adımla başlar. Milli mücadele de, Samsun’da atılan ilk adımla başladı. Dünya siyasi tarihinde atılan en önemli adımlardan biridir. Bu ilk adım, hem bir milletin kurtuluşuna vesile oldu, hem de dünyanın gıpta ile baktığı modern cumhuriyetin kuruluşunu sağladı. Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onlar bize tertemiz bir vatan toprağı bıraktılar. Emanetleri, gururumuzdur. Milli mücadele ateşinin yakıldığı, ilk kıvılcımın ateşlendiği yerden, Samsun’dan tüm dünyaya sesleniyoruz. Emperyalizm, Türk milletinin, inançla ve azimle sırtını yere getirdiği bir hain tuzaktır. Bu tuzak, bugün de çevremizde dönüyorsa, onlara hatırlatmak istediğimiz tarih, 19 Mayıs 1919, 30 Ağustos 1922 ve 29 Ekim 1923 tarihleridir.” dedi.

Devlet eli ve imkanları ile yeni bir tarih yaratılmaya çalışıldığını savunan Tufan Akcagöz, “Suni bir tarih uyarlamak için çalışıyorlar, çabalıyorlar. Hiç kimse, tarih 19 Mayıs’la birlikte başlıyor demiyor. Ulu önder Atatürk, en büyük tarih araştırmalarını, bizzat kendisi yaptırmıştır. Atilla da bizim tarihimiz, Alparslan da ve Fatih de bizim tarihimizdir. Bunları birbirinden ayırmak mümkün değil. Ayırmaya çalışıyorlar. Atatürk, ‘geçmişini bilmeyen milletler, başka milletlerin avı olur’ demek suretiyle, işte buna işaret etmiştir. 19 Mayıs, şanlı bir milli mücadele tarihinin başlangıcıdır. Bu anlamlı tarihi, bir mağlup devletler, bir de emperyalizmin uşakları yerli iş birlikçiler hazmedememişlerdir. Pırıl pırıl bir gençlik geliyor. Herşeye rağmen, gençlerin içindeki Atatürk aşkını ve sevgisini yok edemediler. Yok edemeyecekler. Akın akın gençler tören alanlarına koşuyor. Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa diye haykırıyorlar. Atatürk tişörtleri ile geziyorlar. Bunları görünce deli olanlar var biliyorum. Varsın olsun. 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramı kutlu olsun. Aydınlık yarınlar bizimle olsun. “ diye sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.