AK Parti sel bölgesinde

AK Parti sel bölgesinde
24.08.2019
A+
A-

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Salıpazarı ve Terme’de yaşanan sel felaketinin açtığı yaraların hızla sarılacağını kaydetti.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Salıpazarı ve Terme’de yaşanan sel felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Aksu, AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan başkanlığında; Samsun Milletvekillleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı’nın yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de yer aldığı bir heyetle, selin yarattığı tahribatı yerinde incelemek üzere Salıpazarı ve Terme’ye gitti.

“DEVLETİN TÜM İMKANLARI BURADA”

Bölgede inceleme yapan heyet, vatandaşlarla görüştü, yetkililerden bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan; “Elbette bu manzaraları yaşamak istemiyoruz ama böyle bir felaketin telafisini de mümkün olduğu kadar hızlı şekilde yapmak, yaraları en hızlı şekilde sarma noktasında iradeye sahibiz” diye konuştu.

Metrekareye 200 kilogram kadar yağış düştüğünü belirten Karaaslan, “Yağış gece boyunca devam etti. Ama hamdolsun, devletimizin bütün imkanları buradaydı. Bizi üzen en önemli nokta, iki can kaybımızın olmasıdır. Dün ailelerin yanındaydık. Salıpazarı’nda aynı köyden, aynı mahalleden heyelan nedeniyle sele kapılarak hayata veda ettiler. Allah’tan rahmet diliyorum. Diğer taraftan yaraların sarılması için devletimizin tüm imkanları seferber edilmiş durumda. Gerek Valiliğimiz gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ilçe belediyeleri ile milletvekillerimiz, DSİ, AFAD’ın, ilgili bakanlıklarımızın bütün ekipleri ile sahadayız” ifadelerini kullandı.

“YARALAR HIZLA SARILACAK”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ise, Salıpazarı’nda yaşanan iki can kaybının üzüntü verici olduğunu dile getirdiği açıklamasında devletin tüm imkanlarını seferber ederek yaraları hızla sarma gayreti içerisinde olduğunu belirtti.

Başkan Aksu şunları kaydetti: “Salıpazarı ilçemizde yaşanan sel felaketi sonrası iki vatandaşımızı kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan’la birlikte geldik bölgeye. Kendileri de ifade ettiler. Maddi sıkıntılar elbette telafi edilir ancak can kaybı yaşanması bizi gerçekten çok üzdü. Öte yandan Sayın Genel Başkan Yardımcımız selin çok daha derin ve dramatik etkileri olmamasının sebebinin, önceden alınmış tedbirler olduğunu ifade ettiler. Bu anlamda Devlet Su İşleri başta olmak üzere ilgili bütün kurumların bölgede yaptığı çalışmalar var. Milletvekillerimiz de burada. Devletin tüm imkanları burada. Tüm olanaklar seferber edilmiş durumda. Yaralar hızla sarılacaktır.  Hem devlet olarak hem de AK Parti olarak Salıpazarı ve Terme ilçelerimizi etkisi altına alan sağanak yağış ve selden etkilenen tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Hepsine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kimse endişe duymasın. Gerekli tüm çalışmalar hayata geçiriliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.