AK Parti Samsun 70. İl Danışma Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

09.10.2016
A+
A-

AK Parti Samsun 70. İl Danışma Meclisi Toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Samsun 70. İl Danışma Meclisi Toplantısı Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Hacı Turan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, İl Koordinatörü Cumhur Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve yönetimi, İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve yönetimi, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, konuşmasında şunları söyledi: “Sözlerime başlamadan önce, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde bölücü terör örgütü PKK tarafından bir karakola düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan 10’u asker 18 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dilerim.

15 Temmuz gecesi, vatanımıza, bayrağımıza, demokrasimize el uzatan asker üniforması giymiş vatan hainlerine karşı koyarak şahadet mertebesine ulaşan tüm Demokrasi Şehitlerimize ve vatan uğrana terör örgütleri ile mücadele ederken şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet; gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

Genel Merkez AR-GE Başkanlığımız tarafından 8 yıldır sürdürülen ‘Siyaset Akademisi 17. Dönem Büyük Güç Türkiye’ Eğitim Programı’nın Samsun ayağını başlattık. Eğitimlerimiz ülkemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olsun.

15 Temmuz’da yalnızca bir kalkışma, bir darbe olmadı. Türkiye’yi ele geçirme harekatı oldu. Bu harekatın çok öncesinde 11 terör örgütü, Türkiye’ye karşı terör faaliyetlerinde bulunmak amacıyla karar aldı. Çalıştılar, çabaladılar ve 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainlerle birlikte bu kalkışmayı gerçekleştirdiler. Ancak Türk Milleti’nin iradesi, dirayeti ve iman gücü darbeye izin vermedi. Unutmayın ki, FETÖ tek başına bu kalkışmayı yapabilecek bir örgüt değil. Bu örgütün arkasında yabancı istihbarat servisleri de var. Onlardan aldıkları bu destekle darbe girişimine yeltendiler. Ama milletimiz buna izin vermedi. Milli iradesine sahip çıktı.

100 yıl önce de bizim medeniyetimizi yıkmaya çalıştılar, yıktıklarını sandılar fakat yanıldılar. 600 yıl dünyaya adaletiyle hükmetmiş Türk-İslam medeniyeti olan Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılması, onlar için bu medeniyetin yıkılması anlamına geliyordu. Ancak, milletimizdeki bu vatan aşkı, medeniyet aşkı, millet aşkı, bayrak aşkı; Malazgirt’te, Mohaç’ta ve Çanakkale’de olduğu gibi son olarak da 15 Temmuz’da bu sömürgecilere, emperyalistlere ve darbecilere ‘dur’ dedi. Allah, Atalarımızın kurduğu medeniyetimize ve milletimize zeval vermesin.Vatan toprağımızda yalnızca bayrağımızın dalgalandığı, esamemizin okunmadığı, bu hainlerin yönettiği bir medeniyette Türk Milleti’nin yaşaması mümkün değildi. Ülkedeki insanların yarısı belki de öldürülecekti. Ancak halkımız buna izin vermedi. 15 Temmuz’da yaşanan Türkiye’yi yok etme girişimiydi. Eski Bizans’ı yeniden kurma girişimiydi. Ancak 1453’ün rövanşını alamadılar. Çünkü Davamızın Kurucu Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve dik duruşu bu milleti ayağa kaldırmaya yetti.

Vatan mevzu bahis olduğunda gerisi teferruattır. Arkadaşlar, 2. darbenin geleceğini iddia eden bazı kesimler var. Ama merak etmeyin 15 Temmuz’da milletimiz üzerinden acemiliğini attı. İster 2, ister 3 isterse 23. darbe girişimine kalkışsınlar. Millet artık acemi değil. Millet artık usta oldu. Milletimiz artık bu hainlere pabuç bırakmaz.

Dünyanın gözü kulağı artık Türkiye’de. Hatırlarsınız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Davos’ta ‘One Minute’ demişti ve dünya Türkün gücünü, dirayetini gördü. Mazlumlara, zulüm görenlere sahip çıkan bir Dünya lideri olduğunu gördü. Geçtiğimiz günlerde yine Cumhurbaşkanımızın ABD’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı dinlemişsinizdir. Ne dedi, ‘Dünyanın kaderini 5 ülkenin ağzına mahkum edemezsiniz. Ama dünya şimdi bu 5 ülkeye mahkum edildi. Böyle bir BM Güvenlik Konseyi olamaz. Tüm dünyanın temsil edilmediği BM Güvenlik Konseyi, adaleti tesis edemez. Düşünebiliyor musunuz 3 tane ülke Avrupa’dan, 1 ülke Asya’dan, bir ülke ABD. Dünyanın diğer ülkeleri ne olacak? Bunları bir kenara koyuyoruz. 20 ülke mi BM Güvenlik Konseyi’nde olacak, bunlar daimi olsun. Ve hepsi de dünyayı temsil etmek üzere tüm dünya ülkeleri burada yerini alsın. Adalet ancak böyle tesis edilir’ dedi. Evet, dünyanın kaderi 5 ülkenin kararıyla tayin edilemez. Bu adalet değildir. Bu zalimlere dur demenin yolu 5 ülkeden geçmez. Dünya Osmanlı İmparatorluğu’nun adaleti gibi, tüm dünyayı kucaklayan bir anlayışla adaletli bir şekilde yönetilir.

Vatanını, milletini, devletini ve medeniyetini seven insanların mücadelesiydi 15 Temmuz ve 15 Temmuz’da meydanlar kazandı, darbeye darbe yapan Yüce Türk Milleti kazandı. Bu zaferimizin en güzel örneğini de 7 Ağustos’ta Yenikapı’daki büyük mitingle gösterdik. Bu miting birlik ve beraberliğimizin en önemli nişanesidir. Bundan sonra yapacağımız, ilk önce zihinlerimizden başlamak üzere her şeyimizi millileştirmek olmalıdır. Milli üretimimizi geliştirmemiz gerekmektedir.

15 Temmuzdan sonra Allah’ımıza şükürler olsun ki, darbeye darbe yapan milletimiz hiçbir taşkınlık yapmadan 27 gün boyunca demokrasi nöbetini tuttu. Nöbetlerimiz 27 gün boyunca tutuldu. Yalnızca İlkadım, Canik ve Tekkeköy Cumhuriyet Meydanı’nda olmak kaydıyla tüm ilçelerimizde tutuldu. Hepinizden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızın meydanlara inin çağrısına kulak veren tüm milletimizden Allah razı olsun. Ayrıca, ülke genelinde AK Parti’nin öncülük ettiği Demokrasi Nöbetlerinde meydanlardaki ihtiyaçlara cevap veren ve bizleri mağdur etmeyen belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Ayrıca, yine nöbetlerimizde bizleri yalnız bırakmayan Sivil Toplum Kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.

Birlik ve beraberliğimizi tayin ettiğimiz sürece bu Türkiye’nin sırtı yere gelmeyecektir. Yenikapı Ruhu’yla, Demokrasi Nöbetlerimizdeki birbirimize olan güçlü bağlarımız, ne darbe girişimi ne de terör örgütlerinin faaliyetleri bu ülkenin bölünmesine izin vermez. Unutmamalıyız ki, Türkiyemiz birlik ve beraberlikle çok daha güzel. 15 Temmuz’u asla aklımızdan çıkartmamalıyız. Unutursak eğer, bu hainler, birliğimizi ve beraberliğimizi yıkmaya yeniden teşebbüs ederler. Eğer unutursak, 15 Temmuz’da vatanı için canını feda eden 243 şehidimizin kanı yerde kalır. Ama milletimiz her ne şekilde olursa olsun buna izin vermez, vermeyecektir. Biz teşkilatlar olarak dimdik duracağız. Verilen tüm talimatları yerine getirme noktasında elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Unutmayın sizin gibi vatanını, milletini, bayrağını seven insanlar oldukça, biz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize, Yeni ve Güçlü Türkiye’ye emin adımlarla ilerleriz. Hepinizden Allah razı olsun. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, sizler sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum. Sağlıcakla kalın. Allaha Emanet Olun…

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.