AK Parti Samsun 69. İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı

05.06.2016
A+
A-

AK Parti Samsun 69. İl Danışma Meclisi Toplantısı, gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Turan Çakır, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve AK Parti Samsun İl Teşkilatı üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını AK Parti Samsun Mali ve İdari İşler Başkanı Hikmet Yücebaş’ın yaptığı toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, şunları söyledi: “Konuşmama başlamadan önce, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain saldırılarda şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet; ailelerine, yakınlarına, sevdiklerine ve milletimize başsağlığı dilerim. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız’ın da titizlikle üzerinde durduğu bu terör belasından kurtulmak adına, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun…

Kardeşlerim… Mayıs ayı içerisinde, hem şehrimiz hem de ülkemiz adına önemli bir gün olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 96. Yıldönümünü, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çiğdem Karaaslan’ın da katımlıyla kutladık. 29 Mayısta ise, Cumhurbaşkannımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın da katılımıyla, İstanbul’un Fethi’nin 563. Yıldönümünü Yenikapı’da büyük bir coşku ile kutladık.

Arkadaşlar, AK Parti, demokrasinin, birlik ve beraberliğin ve saygının en üst düzeyde tutulduğu bir parti olmuştur. Bunun en güzel örneğini 22 Mayıs’ta Ankara Arena’da yaşadık. 2. Olağanüstü Büyük Kongremizi, demokrasi şöleni ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Siyasi rakiplerimize de demokrasi dersi vermiş olduk. Samsunumuzda da yüksek sayıda katılım oldu. Bu demokrasi şölenine yerinde şahit olan ve davamızı yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.

Herkes bir kez daha gördü ki AK Parti, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini 2. Olağanüstü Büyük Kongre’de vermiştir. Bunun neden söylüyorum, çünkü kongre yapabilmek için mahkeme mahkeme dolaşan, sürekli birbirlerinin arkalarından atıp tutanlar var. Peki biz ne yaptık. Partimizin ve davamızın kutlu bayrağını, Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan devralan Sayın Ahmet Davutoğlu, siyasi erdem ve kararlılıkla, kongre kararı aldı ve kongremizde tek aday olan Binali Yıldırım, AK Parti’mizin Genel Başkanı ve Başbakanımız oldu. Kendisini bir kez daha tebrik ediyor, yapacağı çalışmalarda başarılar diliyoruz. AK Parti’de kişiler değişir fakat davaya bağlılık değişmez, kararlılık değişmez.Millete hizmet yolunda kararlılık, artarak da devam eder. Başbakanımıza ve yeni hükümete buradan başarılar diliyorum.

Kongre sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, hemen 65. Hükümetin kabinesi kuruldu ve kabinede Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, beşinci kez Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine layık görüldü. Kendisini tebrik ediyor, ülkemize, milletimize ve şehrimize yapacağı çalışmalarda başarılar diliyoruz.

Hemen akabinde de Başbakanımız ve Genel Başkanımız‘ın açıkladığı MYK’da Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Çiğdem Karaaslan Hanımefendi de ikinci kez aynı göreve layık oldu. Kendisini de tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Değerli Dava Arkadaşlarım…

Partimiz kurulduğu günden bu yana milletine ve memleketine hizmet aşkıyla yanıp tutuşan ve milletle beraber yürüyen, onurlu insanların bayraktarlığında bu günlere gelebilmiştir. Kutlu yürüyüşümüzü de bu düsturla devam ediyor ve etmeye de devam edecektir. Ancak önümüzde büyük bir engel var. Mevcut Anayasa. Askeri darbe sonucunda ortaya çıkan bir anayasa ile ülkemize ve milletimize yapacağımız hizmetlerin önü tıkanıyor. Bu anayasayı değiştirmek ve milletin sesi olacak sivil bir anayasayı yapmak, AK Parti hükümetinin en önemli görevidir. Yeni bir anayasayı millet istiyor ve biz de milletin sesine kulak vererek çalışmalarımızı yapıyoruz. Ayrıca, yaklaşık 21-22 milyon vatandaşın desteğini alan cumhurbaşkanı ‘Ben bir işe karışmam’ diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı? Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa darbe anayasasıdır. Fiili durumla anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi şarttır. Bu yüzdendir ki bir an önce bu darbe anayasası, tarih sayfalarında yerini almalı ve yeni bir anayasa yapılmalıdır. Yapılacak yeni anayasa ile birlikte, başkanlık sistemini de ülkemize ve milletimize getirmiş olacağız. Millet ne derse o olur.

Peki, Samsun teşkilatı olarak bizler neler yaptık, neler yapıyoruz ve neler yapacağız.

  1. il danışma meclisi toplantımızın ardından bu zamana kadar neler yaptık? Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın da katılımıyla 9. Uluslar arası Öğrenci Buluşması’na katıldık. Ardından Çarşamba Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun açılış merasimine katıldık. İlçe Başkanları Toplantımızı gerçekleştirdik. Bafra’da Çeltik Ekim Törenine katıldık ve akabinde Kızılırmak deltası Kuş Cenneti’nde incelemelerde bulunduk. Engeliler Haftası dolayısıyla Sosyal İşler Başkanlığımız tarafından engelli derneklerinde faaliyetler gerçekleştirildi. 2. Olağanüstü Büyük Kongremiz için temayül yoklamasına katıldık. Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Şeref Malkoç’u şehrimizde ağırladık ve gerçekleştirdiği programlara dahil olduk. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katıldık. 2. Olağanüstü Büyük Kongremize katılım sağladık. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumuna Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan ile birlikte katılım sağladık. İstanbul’un Fethi’nin 563. Yıldönümü nedeniyle İstanbul’daki programlara ve TÜRGEV’in 20. Kuruluş Yıldönümü ve Genel Kurulu programlarına katıldık. 4 gün önce de 109. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantımıza katıldık. Bunların haricinde, Haftalık olarak yürütme ve yönetim kurulu toplantılarımızı yapıyoruz. İlçe Danışma Meclisi Toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Kurumlarımıza ziyaretlerimizi devam ettiriyoruz. Basın Organlarımızla da her ay düzenli olarak bir araya geliyoruz.

Samsun teşkilatlarımızın genel durumuna baktığımızda, geçtiğimiz ay TPS’de Türkiye sıralamasında Kocaeli’nin ardından ikinci olmuştuk. Bu ay da yine Kocaeli’nin ardından ikinci sırada yer aldık. Bu da Samsun teşkilatlarının başarısının sürekliliğini gösteriyor. Hepinizden Allah razı olsun. İnanıyoruz ki bu ay da alamadığımız liderliği, önümüzdeki aylarda alacağız. Ama az önce de ifade ettiğim gibi, bu başarı sadece il başkanlığının değil, tüm ilçe teşkilatlarımızın, mahalle ve sandık teşkilatlarımızın, üyelerimizin başarısıdır. Hepinize teşekkür ediyorum.

Birlik ve beraberliğin, milletle kaynaşmanın ve bir olmanın partisi olan AK Parti, yine milletle birlikte yürümeye devam ediyor. 109. İl Başkanları Toplantısında bizlere bir görev verildi. Bu bizler için önemli bir görev. Toplantıda Ramazan ayında, Doğu ve Güneydoğu illerimizle kaynaşmak amacıyla her ile bir kardeş şehir belirlendi. Bizim de kardeş şehrimiz Tunceli oldu. Kardeş şehrimiz Tunceli’ye buradan selamlarımızı iletiyoruz. Bu kapsamda karşılıklı olarak iftar programları düzenlenecek. Atakum İlçemizi Çemişgezek ile İlkadım İlçemizi ise Pertek ile kardeş şehir olarak belirledik. İlçe Başkanlarım ve Belediye Başkanlarım, kardeşlerimizle gönül bağımızı güçlendirecek programlarınızı tertip edelim ve kardeşliğimizi ülkemize ve dünyaya gösterelim.

İşte teşkilatçılık AK Parti’de böyledir. Yaptığınız işlerle, hizmetlerle gurur duymanızı sağlar, sizi davaya sadık kılar. Umuyoruz ki, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımız hep en üst düzeyde olsun.

Değerli kardeşlerim. Dünkü gazetelerde bir açıklama dikkatimi çekti. CHP İl Başkanı, AK Parti kadınları köleleştiriyor demiş. Biz ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Her zaman bayanları baş tacı etmişizdir. AK Parti’nin Samsun’da bir bayan milletvekili 26 bayan meclis üyesi, siyasette söz sahibi konumdadır.  Şimdi soruyorum size; Samsun’da bu konumda CHP’li kaç bayan var? Bir söz ederken lütfen destekli konuşalım. Laf Ola Beri Gele diye konuşan, daha sonra mahcup olur.

Sözlerimiz bitirirken, yarın Ramazan Ayının ilk günü. Hepinizin mübarek Ramazan Ayı’nı kutluyor; Ramazan’ın ülkemize, milletimize ve tüm İslam Alemi’ne, hayır, mutluluk, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum. Gelecek Ramazan Bayramı’nın da şimdiden kutlu olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Oruçlarınız, niyetleriniz ve ibadetlerinizin kabul olması dileğiyle…

Hep Birlikte Kutlu Yürüyüşe Devam…”IMG_0875IMG_0911IMG_0928IMG_1065IMG_1077

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.