AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Avcılar’dan Demirtaş’a sert tepki

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Avcılar’dan Demirtaş’a sert tepki
28.01.2019
A+
A-

Samsun’da AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, Sözde İYİ Parti’den İlkadım Belediye Başkan adayı olan Necattin Demirtaş’ın intihar eden bir işçi ile ilgili iddialarda bulunarak Cumhur İttifakı adayı Erdoğan Tok’u hedef almasıne tepki göstererek, “Ölmüş bir insan üzerinden kirli siyaset yapacak kadar alçaldılar” dedi.

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, İYi Parti’den İlkadım Belediye Başkan adayı olan Necattin Demirtaş’ın Erdoğan Tok döneminde çıkarılan işçiler ve bir işçinin bunalıma girip intihar ettiği yönünde ki iddialarını yalanladı.

650 İŞÇİ DEMİRTAŞ’IN İFTİRASI ÖYLE BİR RAKAM YOK
MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen ve İlkadım Belediye Başkan adayı olan Necattin Demirtaş’ın kirli ve yalan üzerine kurulu bir siyaset yaptığını söyleyen AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, “Demirtaş’ın iddia ettiği gibi Erdoğan Tok döneminde belediyeden 650 işçi çıkarılmadı. Çıkarılan işçilerin 100’e yakını Necattin Demirtaş döneminde işe alınan kendi akrabaları, Taflanda evinin önünde gece gündüz nöbet tutanları, eşinin akrabaları ve meclis üyelerinin akrabalarından oluşmaktadır. Geriye kalan ve çıkartılan işçiler ise işe gelmeden maaş alan bankamatikçilerdir” dedi.

O İŞÇİ AİLEVİ MESELEDEN İNTİHAR ETTİ
Necattin Demirtaş’ın ayrıca çıkartıldığı için bunalıma girerek bir işçinin de intihar ettiğini söylediğine dikkati çeken AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Avcılar, yaptığı açıklamada “Bu da yalandır. Söz konusu işçi belediye çalıştığı zaman içerisinde ailevi sorunları nedeniyle intihar etmiştir. Bu olay nedeni ile sayın başkanımız Erdoğan Tok’ta bizlerde son derece üzgünüz. Burada özellikle seçim sürecinde hayatta olmayan bir insanın gündeme getirilerek siyaset malzemesi yapılması, etik olmamakla birlikte son derece çirkin bir davranıştır. ”

İNSANLARI YALANLARI İLE KIŞKIRTIYOR
“Necattin Demirtaş kirli siyasetine ölmüş bir insanı da alet ederek insanları Erdoğan Tok’a karşı kışkırtmaktadır. İnsanları kışkırtmak bir suçtur. Necattin Demirtaş, konuşmalarında bir yandan kardeşlik, birlik beraberlik mesajları verirken, bir yandan da insanları yalanları ile kışkırtarak, seçim sürecinin gerilmesine ve İlkadım’da yaşayan insanları birbirine düşürerek kaos ortamından beslenmeye çalışmaktadır. ” diye konuştu.

125 MİLYON BORÇ BIRAKTI BELEDİYEYİ MAAŞ ÖDEYEMEZ HALE GETİRDİ
Necattin Demirtaş’ın İlkadım Belediye Başkanlığını yaptığı dönemde, 160 işçiyi işten çıkarttığını, 550 işçiyi ise diğer kamu kurumlarına gönderdiğini ve 800’de yeni işçi aldığını hatırlatan Oktay Avcılar, şunları dile getirdi.
“Belediyeyi 125 milyon borç ile bıraktı, belediyeyi işçilere maaş ödeyemez hale getirdi. Biz her belediye başkanının kendi döneminde yapmış olduğu hizmetlere saygılıyız. Ancak Necattin Demirtaş’ın son günlerde söylediği sözler ve yaptığı konuşmalarla seçim sürecini kaosa sokmaya, insanları ise yalanları ile tahrik ederek kışkırtmaya çalıştığını görmekteyiz. Bu konuda savcılarımızın özellikle seçim sürecinde kışkırtma, kin, nefret söylemleri yapan siyasilere karşı gerekli işlemleri de yapmasını beklemekteyiz. Seçim sürecinin başta şehrimiz ve İlkadım ilçesinde olduğu gibi ülkemizde de gerilimden uzak, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi arzumuz ve isteğimizdir. Ancak Necattin Demirtaş’ın söylemleri bu beklentilerden uzaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.