Tufan Akçagöz: Değişim Demeye Mecbur Kaldılar!

Tufan Akçagöz: Değişim Demeye Mecbur Kaldılar!
07 Ekim 2023 11:31
A+
A-

AKCAGÖZ: ‘VİTESİ DEĞİL ARACI, ÇİÇEĞİ DEĞİL VAZOYU DEĞİŞTİRECEĞİZ…’
Cumhuriyet Halk Partisi ilçe seçimleri tamamlandıktan sonra başlayan il kongresi sürecinde sona gelindi. 5 adaylı olması düşünülen kongrenin tarihi 8 Ekim Pazar günü olarak açıklanırken, mevcut il başkanı Fatih Türkel adaylığı için henüz remi bir paylaşımda bulunmadı.

DEĞİŞİM DEMEYE MECBUR KALDILAR
Kamuoyunun yakında takip ettiği CHP il başkanlığı seçimleri yaklaşırken, adaylardan peş peşe stratejik hamleler geliyor. CHP Genel Sekreteri ve eski milletvekili olan Neslihan Hancıoğlu’nun Samsun siyaseti için yaptığı manevralar adeta bardağı taşıran son damla oldu.

Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Hancıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun değişmesini kesinlikle istemediği biliniyor. Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık koltuğunu bırakması ve partinin yeniden yapılanmasını engellemek için Samsun siyasetinde manevralar yapan Hancıoğlu’nun son manevrası ise il başkan adayı ve aktivist Mehmet Özdağ için ilçe başkanlıklarına baskı yapmak oldu.

ÖZDAĞ SAVUNMAYA GEÇTİ
Hancıoğlu’nun bu hamlesinden sonra söylemlerini değiştiren ve delegelere karşı ses yükselten Özdağ ise Neslihan Hancıoğlu desteğini istemediğini, değişimin öncüsü olduğunu delegeleri arayarak söylediği biliniyor.

AYLİN TAT: ‘KADIN ELİ DEĞİSİN’
CHP Samsun il kongresinin kadın adayı Aylin Tat çalışmalarını sürdürürken CHP Samsun’u düştüğü durumdan çıkartacak olan ismin ancak kendisi olduğunu vurguluyor. Kadınlık vurgusu ile temizliği savunan TAT, ‘Bu işi ancak bir kadın çözer’ söylemini sık sık kullanıyor. Atakum İlçe başkanı Serhat Türkel üzerinden kongreye bir gün kala yeni bir strateji geliştireceği kulislere yansıyan TAT’ın son hamlesi ise merak ediliyor.

TÜRKEL ÖZDAĞ’CI ÇIKTI
Birkaç ay önce ilçe başkanlığından vaz geçerek Atakum Belediye Başkanlığı adaylığı üzerinde çalışmaya başlayan Türkel, Atakum Belediye Başkanlığının erken olduğu düşünerek İki kez aday olmasının ardından Atakum seçimlerini kazandı. il seçimlerine karışmaması gerektiği delegeler arasında konuşulurken Türkel bunun tam tersi bir manevra uygulayarak Mehmet Özdağ’ı desteklediğini delegelerle paylaştı. Öte yandan Türkel’in tüm Samsun siyasetini de konsolide etme gayretleri kamuoyu ve CHP delegeleri tarafından iyi biliniyor.

AKCAGÖZ ‘VİTES DEĞİŞTİRMEK YETMEZ, MOTORU YENİLEYECEĞİZ!
CHP Samsun il kongresinin bir diğer adayı olan Akcagöz CHP ve Samsun kamuoyunun yakından takip ettiği bir isim. 2015 yılından itibaren iki dönem il başkanlığı yapan Akcagöz her defasında değişimi vurgulamaktan ve değişim anlayışından vaz geçmiyor.

AKCAGOZ: 2018’DEN BERİ DEĞİŞİM DİYORUM’
Adaylardan gelen değişim açıklamaları ardından bir değişim vurgusu da Akcagöz’den geldi. 2018 yılında genel merkeze karşı değişim düşüncelerini açıkça ileten Akcagöz kamuoyu önünde genel merkez tarafından oyun dışı bırakılmıştı. Yaptığı ilçe ve delege ziyaretlerinde değişim vurgusunu tüm boyutlarıyla betimleyen ve en yüksek mertebeden duyuran Akcagöz’e göre CHP’de diğer adaylar değişim istismarı yapıyor.

AKCAGÖZ: ‘DELEGE DEĞİŞİM SÖZÜNÜ İSTİSMAR EDENLERE KANMAYACAK’
Diğer adayların birden bire değişimci olduğunu ve bunun dikkat çektiğini dile getiren Akcagöz, ‘Bakınız bir anda değişimci olanları görüyoruz ancak herkes şunu bilmeli. Biz yolda giden araçta vites değiştirmek istemiyoruz. Biz çiçeklerini boğan vazonun boğulmuş çiçeklerini değiştirmek istemiyoruz. Biz bu aracın motorunu değiştirmekten bahsediyoruz. Biz tüm çiçekleri çürüten bu vazoyu değiştirmekten bahsediyoruz. Çünkü bu vazoya çiçek dayandıramadık. Gonca gülleri bile soldurup çöpe attılar. Biz bu vazoyu değiştireceğiz.’ diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.