Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği MHP Kongresine Katılarak Destek İstedi

23.09.2023
17
A+
A-
Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Yönetimi MHP Samsun/Atakum İlçe Kongresine Katılarak 3308 sayılı kanun çerçevesinde başlatılan çıraklık ve staj girişlerinin SGK Başlangıcı sayılması için destek İstedi.
Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneğini temsilen Kenan İşman Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Atakum ilçe kongresine katılarak ilçe başkanı Filiz Gök hanıma ve Yönetici Mehmet İşman beye hayırlı olsun dileklerini ileterek tekrar destek istedi.
EMEKLİLİKTE İŞE YARAYACAK DENİLDİ
Ziyaretten sonra bir açıklama yapan Samsun Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği yöneticisi Kenan İşman , meslek liseleri ve çıraklık eğitim okullarında 12 yaşından itibaren çırak olarak, 15 yaşında da stajyer olarak çalışma hayatına başladıklarını ancak bir işçi gibi çalışmalarına rağmen, kendilerine öğrenci muamelesi yapıldığını iddia etti.
Yönetici İşman, ”Meslek Liseleri ve Çıraklık okullarında staj ve çıraklık başlama tarihinde ilk işe girişte SGK tescil kartları verilerek, sigorta girişlerimiz yapıldı. Öğretmenlerimiz bu sigorta başlangıcın faydasını göreceksiniz demişlerdir. Fakat ilerleyen dönemlerde dönemin hükümetlerince çıkarılmış olan yasalar ile SSK giriş tarihlerimiz yatırılan primlerin sadece meslek hastalıkları, iş kazalarını karşılayacak kısa vadeli koldan yatırılmasından dolayı emeklilikte sigorta başlangıcına sayılması engellenmiştir.” dedi.
BAHÇELİ’DEN DESTEK BEKLİYORUZ
Staj ve Çıraklık mağdurlarını EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemesini vurgulayan İşman, . EYT’nin mazisinin 23 yıl, kendilerinin ise 36 yıla dayandığını belirten İşman, şöyle devam etti: “Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de geçecek şekilde kabul edilmesini talep ediyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletimizin boynunun borcudur. Sanayinin gelişmesi için de önemli olan bu sorunun çözülmesi için mücadelemizde MHP Genel Başkanı Sayın Dr.Devlet Bahçelinin yanımızda olmasını temenni ediyoruz. Mücadelemizi başarıncaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber