Samsun’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün 8. yılında anıldı

Samsun’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün 8. yılında anıldı
29.05.2023
A+
A-

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün 8. yılında anıldı.

Görevi başında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden bir çocuk babası Furtun’un Asri Mezarlık’taki mezarında dualar okundu.

Daha sonra Furtun’un çalıştığı ve adının verildiği hastanede anma programı düzenlendi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Ömer Faysal Çadır, yaptığı konuşmada, aradan geçen yıllara rağmen yüreklerinin yandığını, acılarının büyük olduğunu söyledi.

 

Samsun Tabip Odası Başkanı Ömer Faysal Çadır yaptığı açıklamada; Sağlık Şehidimiz Dr. Kamil Furtun’un meslekdaşları, çalışma arkadaşları, can dostları, basın mensupları hoşgeldiniz.

Bugün burada Sevgili arkadaşımız, Samsun Tıp camiasının iyi niyet timsali, gülen yüzü ile insanın içini ısıtan, güven veren doktoru, mesleğinin çok başarılı bir aşığı, çalışma arkadaşlarının abisi,

Dr. Funda FURTUN’un sevgili eşi, Taylan’ın sevgili babası,

beyaz önlüğü içinde çalışma ortamında görevi başında katledilen Dr. Kamil FURTUN’u ölümünün 8. Yılında anmak için toplandık.

EVET , Acımız büyük, yüreğimiz yanmakta. Fakat bugün burada acılanıp, ağlamak için değil,  Bugünümüzü, yarınımızı, mesleki saygınlığımızı, hayatımızı ve Kamil Furtun’un yolunda can verdiği Tıp mesleğini korumak için, konuşmak ve isyanımızı göstermek için toplandık.

Sağlıkta şiddet; sadece öfkeli hasta veya hasta yakınlarının saldırılarından ibaret toplumsal bir olgu değildir ve asla münferit adi bir suç olarak da kabul edilemez.

Sağlıkta Şiddet, Büyük oranda Sağlık sistemindeki çöküş ile alakalıdır.

Sağlıkta dönüşüm Programı ve Sağlık Hizmetlerinin Piyasalaştırılması sonucu oluşan “KIŞKIRTILMIŞ SAĞLIK TALEBİ” ve buna bağlı olarak sağlık alanında yaşanan sorunlarla alakalıdır.

Hastayı müşteri, hekimi ucuz işgücü olarak değerlendirmekle alakalıdır.

Sağlıkta şiddet; Hekimleri ve Hekimlik mesleğini değersizleştirme söylemleri ile halkın gözündeki saygınlığımızın yok edilmesiyle alakalıdır dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber