Samsun protokolünden 15 Temmuz mesajları

Samsun protokolünden 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz 2022 09:18
A+
A-

Samsun siyasileri ve protokolü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımladılar.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “İrademizi yok sayan ve ülkemizin aydınlık geleceğini hedef alan hainlerin yıllardır kurduğu planın, milletimizin destansı direnişi karşısında bir gecede bozulduğu ve zaferle neticelenen 15 Temmuz’un 6. yıl dönümünde, hürriyetine, bayrağına, vatanına sahip çıkma pahasına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.

15 Temmuz akşamı, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milletimi, illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum’ çağrısıyla Türkiye’nin dört bir yanında caddeleri, sokakları dolduran, imanlı yüreğiyle hainlere karşı koyan milletimiz yediden yetmişe, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle ihanetin önünde set olmuş, şehadete cesaretle yürümüştür. Bu direniş tüm dünyaya örneklik teşkil etmiş, Türkiye aşkına bir olan yürekler omuz omuza durdukça bu milletin asla yenilmeyeceği 15 Temmuz’da görülmüştür.

15 Temmuz ihanet girişimini tüm detaylarıyla planlayanlar; Türk milletinin ülkesini, devletini ve Cumhurbaşkanını canı pahasına koruyacağını hesaba katmamışlardı. Hainleri zelil kılan, alçak emellerine ulaşmalarının önüne geçen irade, Cumhurbaşkanımızın milletimizle birlikte ortaya koyduğu kararlı duruştur.

Zihni ipotek altında olan, ruhunu ihanete teslim eden FETÖ’cü hainlerin alçak saldırıları karşısında cesaretle direnen, çıplak elleriyle tankları durduran, göğsünü kurşunlara siper eden milletimiz o karanlık geceyi aydınlığa çevirmiştir. Hainlerin kirli planı o gece bozulmuş, ezanımızı dindirmek, ay yıldızlı şanlı bayrağımızı göklerden indirmek ve halkımıza boyunduruk vurmak isteyen darbeciler hüsrana uğramışlardır. Başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 81 ilimizde başlayan demokrasi nöbetleri de bu zaferin bir parçası olarak tarihe geçmiştir. Demokrasi Nöbetleri, şehitlerimizin canlarıyla ve kanlarıyla vatan kıldığı bu topraklardaki yaşam hakkımıza, istiklalimize ve istikbalimize göz dikenlere verdiğimiz güçlü bir mesajdır.

15 Temmuz; demokrasiye ve milli iradeye inanan milyonların zaferidir. Milletimiz tüm farklılıklarını bir kenara bırakarak vatan ortaklığında buluşmuş ve Türkiye’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya 15 Temmuz’da bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz, onurlu bir şekilde hainlerin üzerine yürüyen Ömer Halisdemir’lerin; memleket sevdasını tüm hayallerinin üstünde tutanların; ömrünün baharında şehadete koşan Halil İbrahim Yıldırım’ların, Abdullah Tayyip Olçok’ların; söz konusu Türkiye olunca hiç düşünmeden mücadele edenlerin zaferidir.

Yurdu yaşatmak için can veren ama canından aziz bildiği vatanından vazgeçmeyen kahramanlarımızın, şehitlerimizin emanetine hakkıyla layık olabilmek için ülkemizi büyütmenin, kalkındırmanın, büyük hedefleriyle buluşturmanın gayretindeyiz. Devletimizin dirliğini, vatanımızın bütünlüğünü korumak, ülkemizin aydınlık geleceğini inşa etmek için Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde durmadan çalışıyoruz.

Bombalarla hedef alınan TBMM’nin, tarihinde 2. defa Gazi olduğu 15 Temmuz’da Meclis’imize sahip çıkma kararlılığımız, aziz milletimizi hiçbir tehdidin sindiremeyeceğinin bir nişanesi olarak tarihe geçmiştir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle, canlarını vatan uğruna hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerini ebediyen koruyacaktır.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “Kanla, büyük fedakarlıklarla kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sıradan bir devlet değildir. Hiç bir baskıya, esarete, işgale, ihanete fırsat vermeyeceğini, egemenliğimizin, bağımsızlığımızın vazgeçilmez olduğunu tüm dünyaya 15 Temmuz Günü bir kez daha göstermiştir.
15 Temmuz, FETÖ eliyle gerçekleşen büyük bir ihanet ve işgal girişimiydi. Bugün acıyı ve büyük bir gururu bir arada yaşıyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, ülkemize yaşatılanlar büyük acılarımız olarak dururken, dünya da örneği az olan bir direnişin, vatan sevdasının ortaya çıkışının da gurunu yaşıyoruz.
Bu büyük mücadele ruhuna Kurtuluş Savaşı’nda, Çanakkale’de, terörle mücadelelerimizde şahit olduk. 15 Temmuz Zaferimiz de büyük bir fedakarlığın eseridir. Hainliğin ortaya çıktığı o gecede milletimiz yürekleriyle, imanlarıyla, cesaretleriyle, vatan sevgileriyle tanklara, uçaklara, bombalara, silahlara, ihanet şebekelerine karşı durmuştur. Vatanına namahrem elinin uzanmasına Türk Milleti bir kez daha izin vermemiştir.
Allah’a şükürler olsun ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı liderliğinde bu ihanet girişimi aziz milletimiz sayesinde geri püskürtülmüştür. Halkımız kenetlenerek büyük bir zafer kazanmıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, altıncı yılını idrak ettiğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Gazilerimize cesaretleri ve fedakarlıkları için şükranlarımı sunuyorum.
Rabbim bir daha ülkemize böyle acılar, ihanetler yaşatmasın.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ’15 Temmuz 2016 günü aziz Türk milleti bir kez daha şanlı duruşunu sergilemiş, devletine karşı düzenlenen bu alçak darbe girişiminde devletinin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna tankların altında yatabilecek kadar kendini ortaya koymuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir destanın yazılmasını sağlamıştır’’ diyen Başkan Demirtaş şunları kaydetti:

Hain terör örgütü FETÖ’nün o gece yaptığı bu hain saldırı, bu asil milletin devleti uğruna mücadele azmini çok daha fazla artırmış, sokaklara çıkılarak gösterilen büyük direnişle tarihimizin en görkemli destanlarından biri yaşanmıştır. Demokrasi adına gösterdiği kararlı duruşu ve kendilerine uzatılan silahlara karşı canını hiç düşünmeden siper eden, kahraman Türk milleti korkusuz tavrı sayesinde hainleri püskürtmüştür. Tıpkı ülkemizi daha önce düşmanların elinden kurtardığımız ‘Kurtuluş Savaşı’ gibi 15 Temmuz 2016 tarihi de şanlı tarihimizin dönüm noktası olmuştur. Bizler, Türk milletinin vatanı uğruna neler yapabileceğini gösteren bu anlamlı direnişin mimarlarından başta Ömer Halis Demir’in ve bu uğurda Hakk’ın rahmetine kavuşan 249 şehidimiz ile 2 bin 193 gazimizin omuzlarında yükselen aziz vatanımızı, gerek içte gerekse dışta tüm şer odaklarına karşı kanımızın son damlasına kadar korumaya söz verdik. Bu vesileyle, milletimizin ve İlkadımlı hemşerilerimin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyorum. Bu uğurda canlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum”

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, “Bugün, Türkiye’nin uğradığı en alçak saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıl dönümü. Ülkemizin huzuruna, milletimizin birliğine, devletimizin istiklaline saldıranlara karşı 15 Temmuz gecesi asırlar boyu unutulmayacak destansı bir zafer elde edildi. Şer odakları ve maşaları olan ihanetçiler, hain ve alçakça tuzaklarıyla o gece ülkemizin birliğine, beraberliğine, huzuruna kastederek, güçlenen, büyüyen, gelişen ülkemizi karanlığa gömmek, ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek istediler. O gece sokaklara ve meydanlara akın akın koşan milletimiz, darbecilere direnmiş, şanlı tarihimizde kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklemiştir. Milletimiz tankların, kurşunların karşısına durarak her karış toğrağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatanını korumuş, bayrağını dalgalandırmış, ezanını susturmamıştır. Bombalarla, silahlarla, tanklarla saldırarak alçakça planlarını uygulamaya çalışanlar ise 15 Temmuz gecesi hüsrana uğramıştır. Allah’ın yardımı, Sn. Cumhurbaşkanımızın dirayetli duruşu ve milletimizin cesareti ile yazılan destansı mücadele, Türk milletinin tarih boyunca olduğu gibi her ne şartta olursa olsun istiklaline ve istikbaline sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Büyük ve güçlü Türkiye yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak için sinsi senaryolarla, kirli oyunlarla, alçakça tuzaklarla sayısız engelleme girişimlerinde bulunan şer odakları, millet olarak ortaya koyduğumuz birliğimiz,
beraberliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamız ile her defasında püskürtülmüştür. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde önündeki engelleri ve tuzakları her defasında aşarak hedefine yürüyen Türkiye, her konuda kat ettiği mesafelerle gücüne güç katmaya devam ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’e ilerlerken azimle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Savunma sanayii hamlelerimiz, Mavi Vatan’daki çalışmalarımız,
Milli Teknoloji Hamlelerimiz, Milli Uzay Programı ve TOGG’un yanı sıra pek çok alanda atılımlar devam ediyor. İşte bu hamleler büyük ve güçlü Türkiye’nin inşaası konusunda çok kararlı olduğumuzu ortaya koyuyor. Milletimizin her bir ferdi ile omuz omuza aydınlık geleceğimize doğru adım adım ilerliyoruz.

Ülkemizin ve milletimizin bekası için hayatlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimize sağlıklı, sıhhatli ömür diliyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Milletin 15 Temmuz gecesi demokrasi ve bağımsızlığına sahip çıktığına değinen Başkan İbrahim Sandıkçı, “15 Temmuz gecesi vatan haini FETÖ Terör Örgütü mensuplarının başlattığı darbe girişimine Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, vatanını, bayrağını, devletini seven kahraman halkımızın gösterdiği büyük bir cesaret örneği ile bertaraf edilmiştir. 15 Temmuz gecesi halkımız demokrasisine ve bağımsızlığına sahip çıkmış, vatanını müdafaa etmiştir. Milletimize yapılan bu ihaneti, asla unutmadık ve unutturmayacağız. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.