Samsun protokolünden kurban bayramı mesajı

Samsun protokolünden kurban bayramı mesajı
09 Temmuz 2022 07:10
A+
A-

Samsun protokolü Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesaj şöyle,

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz,” Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Manevi bütünlük, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve bütünlüğümüzün devamına vesile olan bayramlar özü benimsenerek, gerekleri yerine getirilerek icra edilmelidir.
Sevginin, şefkatin, merhametin, vefanın, dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı, küslerin barıştığı, yüzlerdeki tebessüm, kucaklaşma ve yardımlaşma duygusunun öne çıktığı bayramlarımız, iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ile mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimizdir.
Millet olarak sahip olduğumuz en büyük hasletlerden olan merhamet, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duyguları bayramlar vesilesiyle canlı tutulmalıdır. Bu önemli günlerde ortak değerler etrafında kenetlenmeli ve insanlarımızın sevincine ortak olunduğu gibi darlık ve sıkıntılarına da duyarsız kalmamalıyız. Bu bakımdan yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizin en güzel şekliyle icra edilip yaşatıldığı bir zaman zarfı olarak Kurban Bayramı’na yüklediğimiz anlam ile verdiğimiz değer daha bir önem kazanacaktır.
Biz sevgiyle yoğrulmuş bir milletiz. Biriz, birliğimiz güçlenerek daha da gelişmekte, herkesi kıskandırmaktadır. Türkiye, aziz milletiyle gücüne güç katarak durmadan ilerlemektedir. Yaşadığımız her zorluğu ise birlikte aşacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle kestiğimiz kurban ve dualarımızın kabul olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında Manevi dünyamızda ayrı bir yeri olan Kurban Bayramı Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir.

Bayramlar toplumsal birliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşanan atmosferi içinde barındıran dinimizin anlamlı günlerdir diyerek kutlama mesajına devam eden Başkan Demirtaş,” Bütün bu değerleri barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma ve paylaşmayı da ifade etmektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalıyız. Güzel ilçemizin güzel insanlarıyla birlikte bir bayramı daha kutluyor olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşarken, Kurban Bayramı’nın insanlığa, İslam âlemine sağlık ve huzur getirmesini diliyor, bu duygularla,İlkadımlı hemşerilerimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramını kutluyorum”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Bayramlar kardeşlik ve dayanışma ruhunun hâkim olduğu manevi iklimlerdir. Birlik ve beraberliğin vesilesi olan bir bayrama daha ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milletimiz ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, nice sağlıklı, mutlu ve huzurlu bayramlara beraberce ulaşmayı Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Paylaşmanın, bir ve beraber olmanın, dayanışmanın, kardeşliğin en güzel örneklerinin sergilendiği bir bayrama daha sağlık içinde erişmenin huzurunu yaşıyoruz. Yaklaşmak anlamına gelen ‘kurban’ millet olma bilincini ve sevgi bağını kuvvetlendirmek bakımından eşsiz bir fırsattır.

Kurban Bayramı bizi Rabb’imize yakınlaştırırken insanlığı ayakta tutan değerlerimizin yeniden hatırlanmasına vesile olmaktadır. İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmek, kimsesizlerin kimsesi olmak ve bayram sevincini paylaşmak demektir.

Veren el olmayı en büyük hasletlerden biri olarak gören, paylaşmanın bereketine inanan bir inancın ve medeniyetin mensupları olarak Kurban Bayramı’nı ruhuna uygun şekilde yaşamak için hazırlanıyoruz.

Son yıllarda idrak ettiğimiz bayramları koronavirüs salgını nedeniyle sevdiklerimizden, yakınlarımızdan uzak geçirmek durumunda kalmış, bayram sevincini yeterince hissedememiştik. Bugün de salgın tam anlamıyla hayatımızdan çıkmadığından tedbiri elden bırakmamak kaydıyla bayramımızı geçireceğiz.

Kurban Bayramı içinde yollarda olan tüm vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını istirham ediyor, yollarının açık olmasını diliyorum.

Bizler huzur içinde bir bayram geçirelim diye canlarını feda etmekten çekinmeyen, vatan uğruna şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Mübarek Kurban Bayramı’nın ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, tüm hemşehrilerimizin ve milletimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI, “Karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörü duygularının pekiştiği, kardeşlik ve dostluğun en sıcak şekilde hissedildiği bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, dostların kucaklaştığı, ihtiyaç sahiplerinin hatırlandığı Kurban Bayramı’nın; milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.

Millî ve manevi değerlerimize sahip çıkarak geleceğe emin adımlarla yürümemize vesile olan bayramlarımız, bu değerlerin toplumumuza kazandırdığı birlik, dayanışma ve kardeşlik ruhunu gelecek nesillere aktarmak adına büyük önem arz etmektedir. Sevdiklerimizle güzel anılar biriktireceğimiz, gönülden gönüle kurulan bağların daha da güçleneceği bu bayram günlerinde mutluluğumuza gölge düşmemesi adına görev ve sorumluluk alanımıza giren bütün önlemleri almış bulunmaktayız. Değerli vatandaşlarımızın da alınan önlemlere uyması ve sorumluluklarına riayet etmesi büyük önem taşımaktadır.

Yola çıkan vatandaşlarımız, emniyet kemerlerini takarak, hızlarını azaltarak, yaya geçişlerine öncelik vererek, uykusuz yola çıkmayarak ve özellikle direksiyon başında cep telefonlarını kullanmayarak acı haberler almadığımız bir bayram yaşamamıza katkıda bulunacaklardır. Mübarek Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini yerine getiren değerli Samsunluların da belirlenen kesim yerlerinde, ehil kişilerden yardım alarak usulüne uygun bir şekilde kurban görevini ifa edeceğine yürekten inanıyorum. Sevgiye ve barışa açılan kapı olan bu sevinç günlerinde, silah atarak bir başkasının üzüntüsüne vesile olmamak adına kutlamalarımızda silaha yer verilmemesini de önemle rica ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Samsunlu hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı ve esenlikler içerisinde nice bayramlar yaşamalarını diliyorum.”

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Değerli hemşehrilerim,
Birlik ve beraberlik duygularımızın bizi sevgiyle çevrelediği; paylaşmanın, dayanışmanın ve komşuluk hukukumuzun en üst seviyeye çıktığı bir bayramı daha yaşıyoruz. Toplumumuzda her zaman çok anlamlı olan bayram günlerimizde ailemizle, komşularımızla bir arada olmanın sevincini taşıyoruz. Ancak bu güzel günlerde bir arada olurken yeniden artış seyri gösteren koronavirüs vakalarını unutmamalı, hem sevdiklerimizin hem de kendimizin sağlığını düşünmeliyiz.

Kıymetli komşularım,

Kurban Bayramı, ihtiyaç sahipleri ile paylaşmanın manevi huzurunu yaşayabileceğimiz önemli bir bayram. Paylaştıkça artan bayram bereketinin tüm kentimize dağılmasını temenni ederek Kurban Bayramımızı kutluyor; bayramımızın ülkemize, milletimize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik getirmesini diliyorum.“

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği, kardeşliğimizin pekiştiği, toplumsal yaşantımızda büyük anlam ve değeri olan bir Kurban Bayramı’na daha milletçe ulaşmanın huzur, sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlarımız; paylaşma, yardımlaşma, dayanışma gibi milletimize has değerlerimizin en üst seviyeye çıktığı, yaşamımızı renklendiren, bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi, saygı ve hoşgörünün egemen olduğu, coşku, sevinç ve heyecan dolu müstesna günlerimizdir. Büyük bir coşkuyla idrak ettiğimiz, milli ve manevi değerlerimizin içtenlikle yaşandığı Kurban Bayramı’nda üzerimizde büyük emekleri olan bizleri heyecanla bekleyen büyüklerimizi unutmamalı, yavrularımızı sevindirmeliyiz. Umuyorum ki bayramda dargınlar barışsın, ayrılanlar kavuşsun, kimsesizler, yetimler, öksüzler ve yaşlılar görülüp gözetilsin. Özellikle ihtiyaç sahiplerinin daha fazla hatırlandığı özel günlerden biri olan Kurban Bayramı, kuşkusuz ki aziz milletimizin yardımlaşma ve dayanışma duygularını da yoğun olarak yaşamasına vesile olmaktadır. Biz de Terme Belediyesi olarak hemşehrilerimizin sorunsuz bir bayram geçirebilmeleri için tüm tedbirlerimizi aldık. Maddî ve manevî zenginliklerimizi paylaşarak çoğalttığımız, bizi asırlardır olduğu gibi birbirimize sıkıca bağlayan, aşımızı, ekmeğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi paylaştığımız nice bayramlara ulaşmak dileğiyle, bu ülke toprakları için canını seve seve vermiş tüm şehitlerimiz ve yakınları başta olmak üzere, necip milletimizin ve tüm İslam Âlemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.