Samsun protokolünden 23 nisan mesajları

Samsun protokolünden 23 nisan mesajları
23.04.2022
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, Samsun’un Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve Dernek üyeleri bir mesaj yayınladılar.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 102. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.
102. yılına ulaşmanın büyük bir onurunu yaşadığımız Gazi Meclisimiz, her vatandaşın milli iradesinin yansıması, bütün fertlerin düşüncelerini ve duygularını taşımaktadır.
Millet iradesinin oluşturduğu 23 Nisan 1920’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan TBMM, halkın doğrudan ülke yönetimine ortak olmasını sağlamış, bu önemli bir dönüm noktası olarak tarihte yerini almıştır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ vurgusuyla Türk Milleti’nin büyük uyanışı ve Kurtuluş Mücadelesi’nin en önemli oluşumu olan TBMM, yurt satında temsil yetkisini kazanmıştır. Meclisin açılmasıyla birlikte düşman işgaline karşı daha güçlü bir mücadele, kenetlenme ile bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri oluşturulmuştur.

Büyük kazanımlarla Türkiye dünyada sayılı devletler arasında yerini almış ve yükselişini de hızla sürdürmektedir. 23 Nisan tarihinin taşıdığı anlam ve öneme sahip çıkmak, bu mirası gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Barışın, saflığın, umutların simgesi olan, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza 23 Nisan’ın bayram olarak hediye edilmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sevginin, kardeşliğin ve barışın Türkiye topraklarında yeşermesini sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak olan çocuklarımıza her daim güveniyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükranla anarken 102. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da ilk adımın atılmasıyla başlayan Milli Mücadelemizin zaferle taçlanmasının ardından TBMM’nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. 23 Nisan, millet egemenliğinin temsilcisi Gazi Meclisimiz için bir gurur günü olduğu kadar çocuklarımız için de sevinç günüdür. 23 Nisan; vatanımız, bayrağımız ve hürriyetimiz için verdiğimiz mücadelenin, tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin tüm dünyaya ilanıdır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesinin hayat bulduğu Meclisimiz geçmişten bugüne istiklal ve istikbal mücadelemizin en önemli ilham kaynağı olmuştur. Bir asrı aşkın tarihi boyunca pek çok saldırıya maruz kalan, en son 15 Temmuz darbe girişiminde hainlerin bombaladığı Gazi Meclisimizin kutlu çatısı altında görev yapan Milletvekilleri olarak milletimizden aldığımız yetkiyle ülkemizin geleceği, evlatlarımızın yarınları, Türkiye’nin büyük hedefleri için var gücümüzle çalışıyoruz. Zaferlerle dolu mazimizden aldığımız güç, çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınlara dair umutları bu yolda gayretimizi perçinlemekte, azmimizi çoğaltmaktadır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı, milletimizin çocuklara verdiği değerin bir nişanesi olarak dünya çocuklarına armağan etmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen tek milli bayram olma özelliği taşıyan bu günde verilecek her mesaj, üstlendiğimiz tarihi sorumluluğun gereğini yerine getirme ve çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakabilme adına büyük önem taşımaktadır. Cumhuriyetimizin İlanına giden yolda ilk adım şehri Samsun’umuzu Gazi Meclisimizde Milletvekili olarak temsil etmenin gurur ve onurunu yaşıyor, çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. 2023 hedeflerimize doğru ilerlerken ülkemizi 2053 ve 2071 vizyonlarına el birliğiyle ulaştıracağımıza gönülden inanıyorum.

İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, TBMM’nin 102. Açılış Yıl Dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla demokrasi yolunda çok büyük bir adım atıldı. Bir ulusun özgürlüğünün dayanağı ulusal egemenliğe bağlıdır. Bundan 102 yıl önce halkın iradesinin egemen olmasını sağlayan, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Bugünün çocukları yarının yol gösterenleridir. Türk milletinin dönüm noktası olan bu önemli yıl dönümünü, Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarla birlikte kutlamak ve onlara ithaf etmek ülkemizin evlatlarına verdiği değeri ortaya koymaktadır. Sosyal statümüz ne olursa olsun hepimizin ortak paydası ve gayesi çocukların geleceği, eğitimi için seferber olmak olmalıdır. Çünkü en güzel yatırım çocuklarımıza yaptığımız yatırımdır. Şüphesiz şu an bulunduğumuz makamları ve geleceğimizi emanet edeceğimiz bireyler, bugünün küçük beyefendi ve küçük hanımefendileridir. Bu sebeple Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceği için elimizden geleni yapmalıyız. Bu vesileyle başta çocuklarımız olmak üzere tüm hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, çocuklara bu bayramı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını biz kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “102 yıl önce bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yurdun dört bir yanından milletimizin kendi temsilcilerini bir araya getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni(TBMM) kurdu. Bu adım, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesinin ışığında yürüyen milletimizin taşıdığı azim ve kararlılığı; bu iradeyi temsil eden bir çatı altında toplamıştır.

Egemenliğimizin tüm dünyaya ilan edildiği tarih olan 23 Nisan’ın, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan edilmesi, milletimiz için büyük bir onurdur.
Sevgili çocuklar;
Bu onurun bilinciyle, vatan, bayrak ve millet sevgimizi yücelteceğiz. Geleceğimizin teminatı olan sizlerin, Cumhuriyet değerlerine gönülden bağlı, araştıran, sorgulayan donanımlı bireyler olarak yetişmesi, bugün bizlere düşen en önemli görevdir. Gözlerinizde, ülkemizin aydınlık geleceğinin ışıltısı, yüreklerinizde özgürlük tutkusu daima var olsun.
Bu duygu ve düşüncelerle, ulusumuzun büyük önderi, yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın bütün kahramanlarını, vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyor, bugüne anlam katan siz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

takum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Vatanımızın Kurtuluş Savaşı’nı yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızda ulusumuzun geleceği için canlarını feda eden bütün şehitlerimize rahmet diliyorum.

Dünyada bir benzeri daha olmayan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından barışın, sevginin sembolü tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümünde geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Pandemi nedeniyle bir arada kutlayamadığımız bayramların ardından, bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda meydanlarda bir arada olacağız ve bayramımızı coşkuyla kutlayacağız. 23 Nisan’da Atakum Kent Meydanı’nda (Emek Park) saat 10.00’da başlayacak etkinliklerle Atakumlu çocuklar bayram sevincini yaşayacak. Samsun’da ilk defa gerçekleşecek Uluslararası Resim Çalıştayı olan “Barışı Resmediyorum” ile dünya çocukları Atakum’da bir araya gelecek. Sokak oyunları, tiyatro gösterileri, konserler ve birçok sürprizle bayramımızı doya doya kutlayacağız. Bütün yurttaşlarımızı 23 Nisan’da Atakum Kent Meydanı’na bekliyoruz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber