Tekkeköy’deki dereler ıslah ediliyor

Tekkeköy’deki dereler ıslah ediliyor
10.05.2018
A+
A-

Tekkeköy Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğünün koordineli bir şekilde yürüttüğü dere ıslah çalışmaları devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Samsun 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Tekkeköy’de başlatılan dere ıslah çalışmaları ve yeni alanlarda ıslah çalışmalarının başlatılması ile ilgili çalışmaları sürüyor. İlçedeki derelerin ıslah çalışmalarının yanında kalıcı çözümler üretmeyi hedefleyen DSİ devam eden çalışmaların beraberinde yeni ıslah çalışmaları başlatmaya hazırlanıyor. Tekkeköy İlçesindeki dere ıslah çalışmaları kapsamsında Tekkeköy Sevgi Tekkesi Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın yanı sara DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Tekkeköy Belediyesi başkan yardımcıları ve Tekkeköy Belediyesi ilgili birim müdürleri katıldı. Toplantı Tekkeköy Belediyesi Sevgi Tekkesi Sosyal Tesislerinde yapılan görüşmelerden sonra Tekkeköy merkezde ve Tekkeköy’ün diğer bölgelerinde bulunan derelerde yerinde incelemelerde bulunuldu.

Dereler Yeni Görünümüne Kavuşuyor

DSİ Bölge Müdürlüğü ile çevre ve insan sağlığına tehlike arz eden derelerdeki ıslah çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütüldüğünü söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “İlçemizin farklı bölgelerinde başlatılan derelerin ıslah çalışmaları tamamlandığında bu bölgeler çok farklı bir görünüme kavuşacak ve sel baskını tehdidi son bulacak. Yürütülen çalışmalar sonunda, taşkın tehlikesi ortadan kalkacağı gibi çirkin görüntüler oluşturan, çevreye zarar veren ve atıl durumda kalan dereler bambaşka bir görünüme kavuşarak bazılarını da turizme kazandırılmış olacak. Özellikle ilçemiz merkezindeki deremizdeki çalışmalar hızla devam ediyor. Tam manası ile ileriki günlerde çalışmaları tamamlanacak olan deremiz ilçemiz merkezinde muhteşem eşsiz bir turizm alanı olacak. Islah çalışması için emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Derelerde İncelemelerde Bulundu

Sevgi Tekkesi Sosyal Tesislerimizdeki toplantının ardından Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun DSİ Bölge Müdürü Nazmi Koçak, Belediye Başkan Yardımcıları ve konu ile alakalı birim müdürleri ilçe merkezindeki derenin ıslahı ve turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar başta olmak üzere Kirazlık deresi ve Büyüklü deresinde başlatılacak olan çalışmalar öncesinde alanda incelemelerde bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.