Samsun Tarım Ve Orman Müdüründen Ayvacık Ziraat Odasına ziyaret

Samsun Tarım Ve Orman Müdüründen Ayvacık Ziraat Odasına ziyaret
13.08.2020
A+
A-

Samsun Tarım İl Müdürü İbrahim SAĞLAM Beyefendi Ayvacık Ziraat Odamızı Tarım ve Orman İlçe müdürümüz Barış PADEM Beyefendi ile ziyaret ettiler.İlçemizin tarım ile alakalı yapılması gerekenleri istişare ederek yıllardır kangrene dönüşmüş olan Suat Uğurlu ve Hasan Uğurlu baraj göllerindeki Taran Balığı(İsrail Sazanı)’nı gölden temizlenmesi için bugüne kadar yapmış olduğumuz mücadeleye İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM bey 2021 yılında DOKAP ’a yaptırılmış olan proje neticesinde İsrail gibi gittiği her yeri işgal eden adını da Prof. Dr. Nazmi POLAT ’ın bu yüzden İsrail Sazanı koyduğu göllerimize özgü yayın ve sazan balığının türünü neredeyse tamamen yumurtlama döneminde yiyerek yok eden bu proje sayesinde kurtulacağımızın müjdesini verdi.

Ayrıca baraj gölüne kıyısı olan mahallelerimizi fındık arazilerinin Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu baraj göllerinden damlama sulama yöntemi ile faydalanabilmeleri için yapmış olduğumuz talebe olumlu bakarak konuyu DSİ Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlük nezdine taşıyacağını söyledi.

Ziyarette Ayvacığın tarımını katma değer katacak projeler için en kısa zamanda tarım il müdürlüğü heyeti ile birlikte Ayvacık İlçesinde Ayvacık Kaymakamlığı,Ayvacık Belediye Başkanlığı,Ayvacık Ziraat Odası iş birliği ile bir tarım çalıştayı düzenleyeceklerini söyledi.

Ziyaretten ziyadesiyle memnun kalan AVCI Tarım İl Müdürümüz Sayın İbrahim SAĞLAM Beyefendiye Samsun Tarımını dört duvar arasından çıkartarak gecesini gündüzüne katarak  ilçe ilçe,mahalle mahalle,çiftçi çiftçi çiftçilerimizin sorunlarını yerinde tespit ettiği için ayrıca kendilerine Ayvacıklı çiftçilerimiz adına şükranlarımızı arz ediyoruz dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber