Bakanlıktan 25 bin liraya kadar barınma yardımı

Bakanlıktan 25 bin liraya kadar barınma yardımı
09.04.2020
A+
A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından gerekli şartları tamamlayan ve ihtiyacı olan aileleri 25 bin liraya kadar barınma yardımı yapılıyor. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda başvuru şartları belirtildi. Barınma yardımı nasıl alınır? İşte detaylar…
Çin’in Vuhan kentinden yayılan korona virüs tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Korona virüs ile mücadelede ihtiyaç sahibi ailelerin mağduriyet yaşamaması adına bakanlık harekete geçti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ailelere çeşitli yardımlar sunuyor.

15-20-25 BİN TL’YE KADAR BARINMA YARDIMI

Bakanlık tarafından 25 bin liraya kadar yapılacak barınma yardımı başvuru şartları da açıklandı.

BAŞVURU İÇİN HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR

Bakanlığın sosyal yardım programlarından biri olan barınma yardımında aranan şartlar şu şekilde:

•Başvuru yapan aile ferdinin 18 yaş üstü birey olması

•Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (701,32 TL) az olan haneler

•Evrak olarak TC kimlik kartı Yapılan yardım tutarı ne kadar?

İhtiyaca göre 15, 20 ve 25.000 TL’ye kadar destek verilir. Ödeme dönemi ne zaman? Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.

BARINMA YARDIMI NE İÇİN VERİLİR

Barınma yardımının ailelere neden verileceği de bildirildi. Yardım alacak ailelere verilen yardım evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı ve ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılacağı belirtildi.

BAŞVURU NASIL YAPILIR

Barınma yardımı yapacak vatandaşlar il veya ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları şubelerine giderek müracaatta bulunması gerekiyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Bakanlık tarafından ailelere 25 bin TL’ye kadar tek seferlik barınma yardımı ödemesi yapılır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber