Okullarda korona tatili uzatıldı

Okullarda korona tatili uzatıldı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının hemen ardından basın toplantısı düzenledi.
Bakan Koca eğitim ve öğretimde koronavirüsten dolayı verilen aranın uzatıldığını belirterek bunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından aktarılacağını söyledi.

Koronavirüsü ile ilgili yeni yaptırım kararların alındığını kaydeden Bakan Koca, “Virüs yaş ayrımı yapmıyor. Orta yaşlarda vaka sayısı da oldukça fazla. Özellikle gençlerimiz dikkatli olmalı. Yaşlılarımızı ziyaretten kaçınmalı, telefon sohbetlerinizi biraz daha uzun tutabilirsiniz.

Çocuklarımız dışarıya çıkmak yok. Bir misafir gelirse sarılmak, el öpmek yok. Çocuklarımızın eğitimi devam ediyor. Eğitim bir süreliğine internetten ve televizyondan veriliyor. Bu uygulamayı velilerimiz tatil olarak görmeyin. Çocuklarımızın da bu uygulamayı böyle görmelerini anlatın. Verilen ara uzatılacak. Çocuklarımızın sağlığı konusunda endişeli olmayın.

Bütün Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Koronavirüs salgınında ölüm oranı düşük. Hastalığı ağır geçirmesek de herhangi birimiz başkasının ölümüne neden olabiliriz. Virüsün yol açacağı sonucu bilemeyiz. Hergün açıkladığımız vaka tablosu gözler önünde.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak meseleye nasıl baktığımızı paylaşma fırsatımız oldu. Mesele dünya tarihinde ilk kez karşılaşılan bir mesele. Çocukların sağlığı bizim için birinci nokta. Eğitimsel olarak ortaya çıkan ihtiyaçları izleyerek tespit etmeye çalışıyoruz.

Telafinin ne zaman nasıl olacağı bilim kurulumuzun önerileriyle doğrudan doğruya ilgili. Eğitimde eksikler olacaktır fakat ben bütün vatandaşlarımızın müsretih olmasını isterim. Hiçbir şekilde eksik bırakmadan bu yolculuğu yürüteceğiz. Gereğini yapacağımızdan hiçbir endişesi olmasın kimsenin. Önümüzdeki evde eğitim sürecini bir müddet daha uzatma ihtiyacını doğurdu. 30 Nisan tarihine kadar okullarımızın tatil olması ve uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber