O’nun Akıl Hocası Değilim

O’nun Akıl Hocası Değilim
23.12.2019
A+
A-

Eşine ‘cinsel eziyet’ yaptığı iddiasıyla tutuklu bulunan OMÜ’lü Araştırma Görevlisi H.V.’nin telefonunda mesajlaştığı ‘Şeyh’ rumuzlu Ş.Ç. gazetemize konuştu. Ş.Ç., “O’nun ‘akıl hocası’ değilim. Yaptıklarını duyunca şok oldum. İfade vermeye hazırım” dedi.
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) eski öğrencisi olan eşi S.V.’ye (23) ‘şiddet’ ve ‘cinsel eziyet’ yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulan OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olan H.V’nin (30), sürekli mesajlaştığı ‘Şeyh’ rumuzlu kişi, olayları öğrenince gazetemizi aradı ve ilginç detaylar anlattı.

Tutukluluğu süren H.V.’nin cep telefonunda ‘Şeyh’ rumuzuyla kayıt olduğunu gazetemiz haberinden öğrendiğini söyleyen Ş.Ç.(29) isimli hakkında çıkan iddialara cevap verirken, yaşananlardan haberdar olmadığını öne sürdü. Bu çirkin iddiaların içinde yer almaktan dolayı oldukça üzüldüğünü belirten Ş.Ç., “Kaçak değilim. Mardin’de özel bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Haberi bir ağabeyimiz bana söyledi ve şok oldum. Beni tespit etmeye çalışıyorlarmış. Ancak ben bugün kendi ayaklarımla emniyete ifade vermeye gittim. Akıl hocası filan değilim” dedi.

AKIL HOCASI DEĞİLİM

H.V. ile tanışıklığının 2008-2011 yılları arasında Aydın Eferler’de bulunan Fatih Öğrenci Yurdu’nda başladığını kaydeden Ş.Ç., “3 sene beraber aynı yurtta kaldık. O sofu bir kişilikti. Dini bütün bir gençti. Kız arkadaşı bile olmamıştır. Benden bir sınıf öndeydi. Birlikte vakit geçirirdik ama mezun olduktan sonra bağlarımız koptu. 2014 yılnda ‘seni ihmal ettim, görüşemedik epeydir’ diye aradı, 5-10 dakika telefonda görüştük. O görüşmelerimizi demek kaydetmiş. O dönem erginlik dönemlerimizdi. Bir kızdan hoşlanmıştı, bana ‘nasıl davranayım’ gibi düşüncelerimi sordu. Bende ‘kendisine işine gücüne bakmasını, kız arkadaş işlerinden uzak kalmasını’ söyledim. O mesajları halen saklıyor olmasına inanın şok oldum, anlamış değilim” diye konuştu.

KAÇAK DEĞİLİM, İFADEMİ VERİRİM

Mardin’de özel bir kurumda Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptığını söyleyen Ş.Ç., “Kaçak değilim. Bir ağabeyimiz aradı, bana haberi gönderdi. Tedirgin oldum, çok üzüldüm. Kendi ayaklarımla polise gittim. ‘Ben geldim’ dedim. Polis de şaşırdı. Olayı anlattım, ‘bize öyle bir yazı gelmedi’ dediler. Şu anda ben nereye gitmem gerekiyorsa gider, ifademi veririm. ‘Akıl hocası’ gibi bu çirkin iddialarda adımın geçmesi beni çok çok üzdü. İnanın ne yapacağımı bilmiyorum. İki gündür utancıma okula gidemiyorum. Öğrencilerimin yüzüne bakamam diye” ifadelerini kullandı.

UTANCIMDAN OKULA GİDEMİYORUM

“H.V. isimli kişinin evlendiğinden bile haberim yok” diyen Ş.Ç., şöyle konuştu; “Haberi okudum. Evlenmiş ve iğrenç işlere bulaşmış. Evlendiği kız arkadaş için çok üzüldüm. Elimde bir fırsat olsa da kendisinden özür dileyebilsem. Kendisine sizler aracılığınızla sesleniyorum. Benim o şahısla bağım 2011 yılında koptu. Sonrasında onun yaşattıkları iğrenç şeyler. Benim de ailem, bacılarım var. Kız öğrencilerim var. Dediğim gibi utancımdan okula gidemiyorum. Gerekirse ifade veririm. Sorun yok. Kaçak değilim. Mardin’de yaşıyorum. Hak ettiği cezayı sonuna kadar alsın.”
İşte o mesajlar….

gffg

(Hedef Halk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber