Osman Çakır Rektör vekili oldu

Osman Çakır Rektör vekili oldu
10.10.2019
A+
A-

2011 yılında MHP’de peş peşe istifaların yaşandığı kaset kumpası iddiası sonucu Genel Başkan Yardımcılığından istifa edip, milletvekili adaylıktan çekilen Prof.Dr. Osman Çakır, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektör vekilliğine atandı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi eski Rektörü olan Osman Çakır, rektörlük sonrası siyaset arenasına girerek MHP’den Samsun Milletvekili seçilmişti. MHP’nin Samsun Milletvekili olarak Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Prof. Osman Çakır, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesi ise MHP genel başkan yardımcılığı görevindeyken Türkiye’yi sarsan kaset skandalı ile zor durumda kalmıştı.

MHP’DEN İSTİFA ETMİŞTİ
2011 seçimleri öncesi Farklı Ülkücülük olarak adlandırılan bir sosyal medya sayfasında MHP Milletvekilleri ve genel başkanları hedef alınmış, bu isimlerin istifa etmemesi durumunda bazı uygunsuz görüntülerin yayınlanacağı tehditleri savrulmuştu. O tarihlerde söz konusu sosyal medya sayfasından bazı MHP milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarının görüntüleri yayınlanırken, 2011 yılında MHP’nin Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Prof. Dr. Osman Çakır ile birlikte partide bazı isimler peş peşe istifalarını sunmuştu.
Bu olayın ardından gündeme gelen kaset kumpası soruşturmalarında MHP’li milletvekillerini hedef alan görüntü ve tehditlerin FETÖ merkezli olduğu gündeme gelmişti.

İSTANBUL’DA GÖREVE BAŞLADI
Prof.Dr. Osman Çakır, 2011 yılında yaşanan bu olay sonrası MHP’den ve genel başkan yardımcılığı ile milletvekilliğinden istifa etmesi sonrası uzun bir süredir ortalarda gözükmemişti. Yapılan kumpas nedeniyle ailevi sorunlar yaşayan Osman Çakır, önceki günlerde merkezi İstanbul’da bulunan Ayvansaray Üniversitesi Rektör vekilliği görevine atandı.

(SamsunKentHaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber