Başkan Demirtaş işçilerin maaş sorununu çözdü

Başkan Demirtaş işçilerin maaş sorununu çözdü
29.07.2019
A+
A-

İlkadım Belediye Meclisi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde personellere maaş ve ikramiyelerinin verilmesi ve acil ödenmesi gereken borçlar için; ‘5 milyon 818 bin liralık’ kredi talebini onayladı.

Samsun’da tatile giren İlkadım Belediyesi Meclisi olağanüstü toplanarak, Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç duyulan 5 milyon 818 bin TL’lik kredi talebini görüştü. Meclis üyeleri tarafından kredi talebi onaylandı. Kredi ile personel maaşları, ikrameyeleri ve diğer harcamaların karşılanacağı öğrenildi.

BORCU BORÇLA KAPATACAĞIZ
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Kredi kullanmak yaşanan sorunun çözümü için tek başına bir çözüm değil. Bu kredi ile yeni bir vadeli borç almış olacağız. Eski borçları kapatıp, yeni vadeli borç almış olacağız. Borç stokumuzu yaymış olacağız. Eski belediye hizmet binalarımızı satabilirsek elimiz rahatlayacak” dedi.

ÜCRETSİZ İZİNLER BAYRAMDAN SONRA
İller Bankası’ndan gelen payların memur maaşlarını bile karşılamadığına dikkat çeken Başkan Demirtaş, şöyle konuştu; “Bizde işçilere ücretsiz izin verilmesine yada işten çıkartılmasına meraklı değiliz. Ancak durum ortada. Belediyenin içinde bulunduğu mali sorunları çözmek için çabalıyoruz. İşçi maaşının yarım ödenmesini, işçinin ücretsiz izne çıkartılmasını ben de istemiyorum. Fakat yapabileceğimiz başka bir şey yok. Ücretsiz izin meselesi ile ilgili şuan bir hazırlığımız var. Ücretsiz izne çıkartılacak işçilerle ilgili hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak. işçilerimizi gruplar halinde 15 gün ücretsiz izne çıkartmak. Kurban Bayramı’ndan sonra uygulamayı planlıyoruz. Hiç bir işçinin hak kaybı olmayacak.”

(SamsunKentHaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber