Protokol ve siyasilerden bayram mesajları

Protokol ve siyasilerden bayram mesajları
03.06.2019
A+
A-

Samsun’da Ramazan Bayramı dolayısıyla protokol ve siyasiler bayram mesajı yayınladı.

Samsun Valisi Osman Kaymak, “Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir.

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret etmek, maddi ve manevi yardımlarda bulunmak, çocuklarımızı sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir.

Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Bu duygularla tüm Samsunlu hemşehrilerimin Ramazan bayramını kutluyor, bayramın ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, ”Ramazan ayının bereketi, güzellikleri sonrası yine bir bayrama ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bayramlar umuttur, berekettir, özlemdir, bizi biz yapan değerlerimizin kaynağıdır. Bayramlar sevginin, şefkatin, merhametin, vefanın, dayanışmanın doruk noktasına ulaştığı, küslerin barıştığı, yüzlerdeki tebessüm, kucaklaşma ile yardımlaşma duygusunun öne çıktığı birlik günleridir.
İyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı bu müstesna günlerimizin önemi tarih boyunca hiç eksilmeden günümüze kadar gelmiştir. Kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının perçinlendiği bayramlarımız, hepimize ayrı güzellikler yaşatmaktadır.

Biz çok büyük bir medeniyetiz, hep de böyle kalacaktır. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti her türlü değerlerimizi korumasını bilmiş, yaşaması noktasında halkıyla el ele, gönül gönüle vererek diri tutmuştur. Değerlerimiz bizim özümüzdür. Türk Milleti, tüm İslam alemi yine bir bayramı birlik ve beraberlik içerisinde kutlamakta, birbirine sarılmaktadır. Bunu bozmaya çalışan her kim olursa olsun hiçbir zaman başarılı olması mümkün değildir. Bizim inancımızdan, kültürümüzden gelen sevgi bağlarımız o kadar güçlü ki herkesi kıskandırmakta, ülkemizin güçlenmesini sağlamaktadır. Her şeyin başı sevgi ve saygıdan geçiyor. Birbirimizi sevip ve saygı göstermemiz önemli bir noktadır. Millet olarak sahip olduğumuz en büyük hasletlerden olan merhamet, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duyguları bayramlar vesilesiyle canlı tutulmalı, her zaman ortak değerler etrafında kenetlenmelinidir.
İnsanlarımızın sevincine ortak olunduğu gibi sıkıntılarına ve darlık zamanlarına da ortak olunmalıdır. Yardımlaşma ve dayanışma geleneğimizin en güzel şekliyle icra edilip yaşatıldığı zaman olarak Ramazan Bayramı’na yüklediğimiz anlam ve verdiğimiz değer daha bir önem kazanacaktır. Birbirimize çok ihtiyacımız var. Hepimiz kenetlenerek, sarılarak ülkemizin kalkınması, gelişmesi ve refah düzeyimizin daha da artması, dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaki yerimizi koruyarak yükselişimizi sürdürmemiz için çok çalışmamız gerektiğini unutmamalıyız.

Bir yandan bayramın heyecanını yaşarken bir çok ülkede yaşanan dramları, zulümleri de ret ediyor, acısını yaşıyor Müslüman kardeşlerimiz, mazlumlar için dua ediyoruz. Hiçbir insanlık dramına kayıtsız, suskun ve sağır kalmadığını defalarca kanıtlamış bir medeniyetin mensupları olarak, çok daha güzel günler yaşayacağımıza inanıyoruz, bunun için çaba harcıyoruz.
Özellikle Irak’ın Kuzey’inde devam eden Pençe Harekatı’nda görev alan, vatanı için cansiperane mücadele eden güvenlik güçlerimizi Rabbim korusun, bu önemli görevde kolaylıklar versin. Her zaman gönlümüz onlarla.
Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz, gazilerimiz olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.”

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Şükürler olsun ki bir Ramazan-ı Şerif’i daha yaşayıp bayrama kavuşmak milletimize nasip oldu. Geçtiğimiz sene içerisinde ülkemizde ve dünyada gerek siyasi, gerek ekonomik, gerekse toplumsal birçok değişim yaşandı. Bunlarla ilgili unutulmaması gereken şudur: Türk milleti olarak her ne yaşarsak yaşayalım, mühim olan devletimizin ve milletimizin istiklal ve istikbalidir.

Gelecek nesillerimize bırakmak istediğimiz güzel Türkiye için bütün şahsi ve siyasi ikbal kaygılarını bir kenara bırakıp milletçe birlik ve beraberlik şuurunu hissedebilmeliyiz. Ancak ne yazık ki bir kısım siyasetçiler siyasi hırsları uğruna bu cennet vatanın menfaatlerini yok saymaktadırlar. Bu tür siyaset anlayışı toplumu ayrıştırıp, nefret söylemleri ile milletin birbirine olan inancını kırmaktadır. Bu yanlıştan dönülmeli, ülkenin içinde bulunduğu siyasi tıkanıklık tez vakitte giderilmelidir. İnşallah bu aziz milletin idarecileri, siyasetçileri, gençleri ve çocukları yani her bir ferdi devletimize ve milletimize sevgi ve inancını daima yüreklerinde taşırlar. Bayramlar kırgınlıkların ve dargınlıkların giderilmesi, sevgi ve barışın daim kılınması için bir vesiledir. Bayramlar dayanışma ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi için özel ve kutsal günlerdir.

Bu sebeple vatanın selameti için canını vermiş şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anarak, Ramazan Bayramının ülkemiz, milletimiz ve Türk- İslam alemi için hayırlara vesile olmasını, yakın coğrafyamız başta olmak üzere yaşanan acıların sona ermesini, Türkiye’de ve dünyada barış ve esenliğin hâkim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Bir ay boyunca büyük bir kardeşlik iklimini, yardımlaşmayı, dayanışmayı hep birlikte yaşadık.

İlçemizde, mahallemizde, sokağımızda komşularımızla, kardeşlerimizle, dostlarımızla, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla ekmeğimizi, suyumuzu, aşımızı bölüştük.

Bu Ramazan, Canik ilçemizde huzur ve sükun içerisinde, lüksten gösterişten uzak bir anlayışla, manevi atmosfere uygun bir şekilde yaşandı.
Değerli Dostlar;
Bayramlar birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek kardeşlik ahdimizi yenilemek için önemli bir fırsattır.

Başta Türk İslam aleminin, hassaten şehit ve gazi yakınlarının ve tüm vatandaşlarımızın Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Bayramın tüm gönüllere, hanelere, ilçemize, şehrimize, ülkemize huzur saadet ve selamet getirmesini diliyorum.

Bayramın 1.günü saat 13:30’da Belediye Hizmet Binamızda gerçekleştirilecek olan bayramlaşma merasimimize tüm halkımızı bekliyorum.”

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, “Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, rahmet, mağfiret, manevi kurtuluş ve bereket ayı olan mübarek ramazanın geride bırakılarak, bir bayrama daha ulaşıldığını belirtti. “Rabbim’den dileğim tuttuğumuz oruçları, eda ettiğiniz namaz, dua ve ibadetlerimizi kabul etmesidir.” dileklerinde bulundu.

Ülkenin içinden geçtiği süreçte son günlerde gelen şehit haberlerinin tüm ülkeyi mübarek Ramazan ayının son günlerinde yasa boğduğunu belirten Karapıçak “Hain ve bölücü terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik kanlı eylemlerini gerçekleştirmek için bir yerlerden düğmeye basılmışçasına saklandıkları inlerinde çıkmış, Türk askerine ve ülkenin birliğine kart ederek provokasyonlarını alçakça sürdürmüş, güvenlik görevlisi evlatlarımızı şehit etmiştir. İçte ve dışta Türk ve Türkiye düşmanları, ramazanda da iş başındadır. Ramazan Bayramı böylesi bir manevi ortamda buruk bir sevince dönüşmüştür. Bu manada acımız büyüktür. Aziz Türk Milletinin başı sağ olsun. Şehit ailelerine başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

Karapıçak “Dileğim bayram ruhunun, kardeşlik ve birlik hukukunun Türk-İslam coğrafyalarına nüfuz etmesidir. Dünyanın her köşesindeki Samsunlu hemşehrilerim başta olmak üzere Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. Ayrıca şu anda milletimizin varlığı, güvenliği, istikbali ve istikrarı için mücadele eden, nöbet tutan tüm vatan evlatlarımıza sağlık, başarı ve esenlikler temenni ediyor bayramlarını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığının bayramlaşma programının bu bayramda Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı ile birlikte düzenleneceğini belirterek “Ramazan Bayramında bayramlaşmamız bayramın 2. Günü il binamızda olacaktır. Tüm Samsunlu hemşehrilerimizi, Milliyetçi-Ülkücü camiaya gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımı bayramlaşmada görmek, onlar ile kucaklaşmak bizleri fazlasıyla mutlu edecek, birliğimizi güçlendirecektir. Bayramlar küslerin, kırgınların, darılanların kucaklaştığı, fenalığın ve fitnenin bitmesi adına fırsattır. Bu fırsatı ülkenin içinden geçtiğimiz bu süreçte kucaklaşarak bir sinerjiye dönüştürmeli, kötüye fırsat vermemeliyiz.”

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Müjdesiyle gelen, rahmet, mağfiret ve bereket ayı mübarek Ramazan’a veda etmenin hüznünü yüreklerimizde hissederken yeni umutlarla ve heyecanla bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar; yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı, kalplerin birleştiği, sevgi ve muhabbetin paylaşıldığı, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği bir fırsat ve çok özel günlerdir. Bizleri; kırgınlıkların unutulduğu, küslüklerin telafi edildiği, dotlukların tazelendiği, kucaklaşmanın arttığı Ramazan Bayramı’na ulaştıran Yüce Mevla’ma sonsuz hamdediyorum.

Asırlardır, bayramların içinde gizlenen ruhla hareket etmiş, bu ruhun gereğini yerine getirmiş bir medeniyetin temsilcileri olarak bu bayramda da gönüllere dokunmaya, yüzleri güldürmeye, sevinçleri çoğaltmaya, acıları dindirmeye talibiz.

Ramazan Bayramı vesilesiyle, Dünya’nın çeşitli yerlerinde masum insanları hedef alan acıların son bulmasını; gözyaşlarının dinmesini, bölgemizde ve mazlum coğrafyalarda huzur ve esenliğin hâkim olmasını temenni ediyorum.

Yurt içinde ve sınırlarımızın ötesinde, bizlerin huzur ve güvenliği için canla başla mücadele eden kahramanlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Bayram vesilesiyle ailelerine, sevdiklerine kavuşmak için yollara çıkan tüm vatandaşlarımıza hayırlı yolculuklar dileklerimi iletiyor, milletçe ağız tadıyla bir bayram geçirmeyi temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; bayramın gönül şehirlerimize de tesir etmesini Yüce Rabb’imden niyaz ediyorum.”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ”Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz”dedi.

Başkan Demirtaş yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi;Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayı tamamlanıyor. 11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ediyoruz.Bu güzel günleri halkımızla yan yana olalım diye her akşam farklı bir mahallede teravih buluşmaları düzenledik.Bu vesile ile Ramazan ayını vatandaşlarımızla yaşamayı amaçladık. Bunu da çok şükür başardığımızı düşünüyorum. Bayramlar çok özel günlerdir. Bayramın coşkusunu, mutluluğunu tüm aile bireyleriyle, komşularımızla, hemşerilerimizle paylaşarak daha da anlamlı hale getirmeliyiz. Kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalıp, hayır dualarını alıp herkesi tebessüm ettirelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyorum”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber