SON DAKİKA
Şarkıcı Güllü’nün kızının arkadaşı Sultan Nur Ulu’nun savcılık ifadesi ortaya çıktı! Bacaklarına doğru sarılarak, kendisini… • TBMM’de taciz iddiasıyla başlatılan soruşturmada lokanta görevlisi tutuklandı • Samsunspor, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu’ndan gerekli çalışmaların yapılmasını talep etti • Mahkum taşıyan midibüsün de karıştığı zincirleme kazada çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı • “Futbolculara yüksek kârlı fon” davasında karar: Seçil Erzan’a 102 yıl 4 ay hapis cezası!

Soylu: Aracı ben hediye ettim

1 dk. okur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsun Valisi Osman Kaymak’ın ‘saray’ denilerek gündeme getirilen makam aracı ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Soylu, makam aracı nedeni ile hedef haline getirilen Samsun Valisi Osman Kaymak’a destek vererek, söz konusu makam aracını İçişleri Bakanlığının hediye ettiğine dikkati çekti.

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın makam aracı ile ilgili yapılan spekülasyonlara yanıt veren Bakan Süleyman Soylu, açıklamasında şunları dile getirdi.

“Bütün sosyal medyada var. İçişleri Bakanlığı Samsun Valisi’ne bir Audi marka araba hediye etti. 2007 ya da 2008’de almış olduğu bir araba var. O zaman da Mercedes, o zaman da sıfır. 2006’da ve ya 2005’te… 12-13 yıl geçmiş. Bir çok vali gelmiş, geçmiş. Onları alıyoruz, ya başka bir ile, ilçeye gönderiyoruz, ya da devlete iade ediyoruz. Onun yerine devlet bize yılda 2-3 tane araba veriyor. Biz de onu eskiyen arabaların yerine koyuyoruz. 2030’da aynısı olacak, 2040-2045 yılında da… Devletin valisinin arabası eskidiği zaman yılda 2-3 tane verilir, o da sınırlı sayıdadır. Yılda 10-12 tane kaymakamlık, 2-3 tane, 4 tane de valilik arabası verilir. Eskilerin yerine yeni değiştirilerek gönderilir, konulur. İçi saray gibi. Arabadan nasıl bir saray oluyorsa? Bu sadece dedikodu oluşturabilmek anlayışı.”

(Samsun Kent Haber)

Bu Yazıyı Paylaş