Atakumlu kadınlar, Dünya Kadın Hakları Günü’nü Kutladı

Atakumlu kadınlar, Dünya Kadın Hakları Günü’nü Kutladı
05.12.2018
A+
A-

Atakumlu kadınlar, Atakum Gönüllüleri Derneği’nde 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde bir araya geldi.

Atakum’da yaşayan ve herkesimden kadının bir araya geldiği 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde Atakumlu kadınlar hak ve eşitlik vurgusu yaptı.

Atakumlu kadınlar mesajında şu ifadelere yer vermiştir.

‘’Dünyada Olympe de Gouges tarafından, Fransız İhtilali sonrasında Meclisin çıkardığı İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi’ nde geçen “insan” sözcüğünün yalnızca erkeği kastetmesi nedeni ile, cevaben 1791 yılında Kadın ve Yurttaş Hakları Bildirgesi’ni yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nde ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, kadınların her alanda ileri bir seviyede olmasını arzu ederek bütün dünya ülkelerinden önce 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına “Seçme ve Seçilme Hakkı” tanındı.

İnsanlığın devamı için olmazsa olmaz kadınlarımız, dertlerin dertlisi, mutlulukların kahramanlarıdır. Hayatın birleştirici güçleridir.

İşte bu birleştirici güç bizi burada bir araya getirdi.

Bu bağlamda Atakum Gönüllüleri Derneği olarak, tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’ nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber