Başkan İhsan Kurnaz: “Sanat ve sanatçılarımız başımızın tacı”

Başkan İhsan Kurnaz: “Sanat ve sanatçılarımız başımızın tacı”
23 Ekim 2024 14:50
A+
A-

‘Samsunlu şair ve yazarlarla bir araya geldi’

Samsunlu şair ve yazarlarla bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Sizlerle birlikte program ve projeler yapmak istiyoruz. Bizim anlayışımızda halka hizmet hakka hizmettir. Sanat ve sanatçı bizim başımızın tacı. Bu anlayıştan hareketle İlkadım’da sanatın her alanında varız. Sanatı ve sanatçıyı desteklemekte kararlıyız ”dedi.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven ve şair yazarlarla Ihlamur Kafe Restoran’da düzenlenen programda bir araya gelen Başkan ihsan Kurnaz, “İlkadım Belediyesi olarak kültür, sanat ve sportif faaliyetleri önemsiyoruz. İlçemizin bu yöndeki potansiyeli yüksek. Köklü bir kültür ve sanat gelenekleri olan bir şehiriz. Ülkemizde adından söz ettiren çok sayıda yazar ve şairimiz mevcut.Belediye olarak şair, yazar ve fikir insanlarımızı okurlarla yüz yüze buluşturacak fikirlerini aktarmalarına imkan sağlayacak Kitap Fuar’larında bir araya getireceğiz. İlkadım’da sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkacağız” dedi.

 

“Kalıcı eserler bırakıyoruz”

Yerel yönetimlerin en büyük sorumluluklarından birinin geleceğe kalıcı eserler bırakmak olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, ”Kentleri var eden, yarına taşıyan sanatçılardır, yazarlardır. Sorumluluklarımızdan biri de geleceğe kalabilecek eserler bırakabilmektir. Kitaplar da geleceğe kalan en önemli kültürel miraslarımızdır. Bir yandan kentimizde eğitim, sosyal ve ekonomik alanlarda çalışmalar yapıyor, bir yandan da çok köklü bir kültürel geçmişi ve birikimi olan kentimizde kültürel ve sanatsal etkinliklere destek veriyoruz” diye konuştu.

 

 

“Katılımcılara teşekkür etti”

Öncelikle bu camiaya uzak olan bir insan değilim diyen Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, “Bizleri bu programda bir araya getiren ve katılım sağlayan şair ve yazarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Yazarlar yol göstericidir”

Yazarların, toplumun yol göstericisi olduğunun söyleyen Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, “Harfleri bir araya getirip, kelimelere ve büyük anlam taşıyan cümlelere dönüştürebilmek, bu cümlelerle topluma bir yol gösterici olabilmek bir birikimin, araştırmanın ve mutlaka, aynı zamanda iyi bir okur olmanın da sonucu. Şahsım adına bizleri dinleyen Belediye Başkanımız İhsan Kurnaz’a, duygu ve düşüncelerini kalem altına alan tüm şair ve yazarlarımıza göstermiş olduğun gayretleri ve katılımlarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum “şeklinde konuştu.

“Kültür sanat şehri Samsun”

Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Umutlu, “Samsunda sanatçılar bir arada olmalı ki sanatlarını icra etmeli.Samsun ayrıca bir kültür sanat şehri.Sanatçısı çok olan bir şehrimiz. Burada bizlerin sorunlarını dinleyen Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Karşılıklı fikir ve görüşlerin değerlendirildiği programda şair Mevlüt Eşkünoğlu İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz’ için kalem aldığı ‘Teşekkür Ederim’ adlı şiirini okudu. Yazarların kaleme aldığı kitapları Başkan İhsan Kurnaz’a takdimi ile program son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.