9’uncu Kitap Fuar’ında Samsun Büyükşehir standına yoğun ilgi

9’uncu Kitap Fuar’ında Samsun Büyükşehir standına yoğun ilgi
29 Eylül 2024 13:30
A+
A-

Samsun’da 9’uncusu düzenlenen Karadeniz Kitap Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. 9 gün sürecek olan fuarda Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kitap Fuarı şehrimiz için çok değerli. Bu noktada gençlerimizin kitap fuarına ulaşımını üstleniyoruz. Tramvaylarımız fuara gelecek öğrencilerimiz için ücretsiz olacak. Odak Samsun otobüslerimizle de okullarımızın fuara ulaşımını sağlayacağız” dedi.

28 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında TÜYAP Samsun Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 9’uncu Karadeniz Kitap Fuarı, yayıncılık dünyasının önde gelen isimlerini ve eserlerini okurlarla buluşturuyor. Fuar, kitapseverler için unutulmaz bir deneyim sunarken Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı da ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi’nin standında çeşitli yayınlar, broşürler, kitap ayraçları, boyama kitapları ve puzzle gibi birçok ürün yer alıyor. Standı ziyaret eden vatandaşlar, bu eserleri inceleme ve edinme fırsatı buluyor. Özellikle çocuklara yönelik düzenlenen deney düzenekleri de öğrencilerin, Bilim Samsun ve Keşif Kampüsü ile tanışmasına olanak tanıyor. Ziyaretçiler, standı ziyaret ederek hem eğleniyor hem de yeni bilgiler edinme şansı buluyor. Ayrıca gelen ziyaretçilere çeşitli ikramlar da sunuluyor.

 “Samsun’umuz bir eğitim kenti, kültür kenti”

Samsun’un 9’uncu Kitap Fuarı’na ev sahipliği yapıyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “9’uncu Karadeniz Kitap Fuarı, gençlerimizi kitaplarla buluşturmak ve kültürel birikimlerini zenginleştirmek açısından çok değerli. İnşallah Samsun’umuz 9 gün boyunca güzel bir fuara ev sahipliği yapmış olacak. Samsun’umuz bir eğitim kenti, kültür kenti. 2 üniversitemiz ile gençlerimize yol gösteren bir şehir. Bu nedenle şehrimizde böyle kültürel faaliyetlerin olması bizleri çok memnun ediyor. Bizler bu fuardan herkes faydalanabilsin, yazarlarla buluşabilsin istiyoruz. Bu noktada gençlerimizin buraya gelirken ulaşımda sıkıntı yaşamaması adına fuar süreci boyunca 09.00-16.00 saatleri arasında tramvaylarımızı tüm öğrencilerimiz için ücretsiz yaptık. Ayrıca, Odak Samsun otobüslerimizle de okullarımızdan fuara ulaşım imkanı sunuyoruz. Tüm kitapseverleri 6 Ekim’e kadar sürecek olan Kitap Fuarı’na davet ediyorum. Bu vesileyle fuarın hazırlanmasında emeği geçen herkese de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.