DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni-3

DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni-3
29 Eylül 2024 12:32
A+
A-

1) ADANA’DA DİŞ HEKİMİNE MUŞTALI SALDIRI

ADANA’nın Ceyhan ilçesinde spor salonu işleten komşusu B.Ç., diş hekimi komşusu Muhammet Fatih Erkılınç’ı, “Sen benim husumetli olduğum kişinin diş tedavisini nasıl yaparsınö diyerek muşta ile darbetti.

Olay, 27 Eylül günü Namık Kemal Mahallesi Orhan Ekinci Bulvarı’nda meydana geldi. Spor salonu işleten B.Ç., komşusu Muhammet Fatih Erkılınç’ın kliniğine gitti. Erkılınç’ın klinikte olmadığını öğrenen B.Ç., sekreterine kendi iş yerine uğramasını istedi. İlerleyen dakikalarda spor salonuna giden Erkılınç, “Sen benim husumetli olduğum kişinin diş tedavisini nasıl yaparsın?ö diyen B.Ç.’nin muştalı saldırısına uğradı. B.Ç., dışarı kaçmaya çalışan Muhammet Fatih Erkılınç’ın arkasından pompalı tüfekle ateş etti. Erkılınç şans eseri saçmalardan kurtulup hastaneye gitti. Yüzünden aldığı yaralar tedavi edilen Erkılınç, darp raporu aldıktan sonra polise giderek şikayetçi oldu. Özel harekat polislerinin de desteğiyle spor salonuna baskın yapan ekipler B.Ç.’yi bulamadı. İş yerinde yapılan aramada, saldırıda kullanılan pompalı tüfek ele geçirildi. B.Ç.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

‘HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZ?’

Adana Diş Hekimleri Odası (ADO) Başkanvekili Dr. Dt. Metin Ersoy ve Genel Sekreter Dr. Dt. Hasan Boğa, Muhammet Fatih Erkılınç’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yaşadıklarını anlatan Erkılınç, “Komşum B.Ç., benim olmadığım bir zamanda muayenehaneme gelerek sekreterime kendisine uğramamı istemiş. Her zaman kahvemi içen bir insandı. Dostane çağrı diye düşünerek kendisine uğradım. Bana ‘Sen nasıl benim husumetli olduğum kişinin diş tedavisini yaparsın’ diyerek elindeki muşta ile suratıma vurmaya başladı. Diğer elinde maket bıçağı vardı. Ben kendimi korumaya ve kaçmaya çalışırken arkamdan pompalı tüfek ile ateş etti. Şans eseri vurulmadım. Çünkü düşmanca bir saldırı beklemiyordum. Canım çok yandı. Hastaneye gidip, darp raporu aldım. Polise şikayet ettim. Silahlı olduğu için özel harekat birimleri geldi. Kapıyı kırarak içeri girdiler ama yan kapıdan firar ettiğini öğrendik. İçi dolu silahı da buldular. Ben bir hekimim. Bu saldırıyı hak etmedim. Bundan sonra muayenehanemize gelen hastalarımıza ‘Sen kimin yakınısın, kimin düşmanısın?’ diye sorup, muayene etmeyecek miyiz? Hangi devirde yaşıyoruz? Bu nasıl anlayış anlamadım. Güvenlik güçlerimize, adalete, devletimize güveniyorum. Umarım, beni darbeden şahıs en kısa sürede yakalanarak, hak ettiği cezayı alacaktır. Sizlere de buraya kadar gelerek bana destek olup, güç verdiniz. Teşekkür ederimö ifadelerini kullandı.

‘MENFUR SALDIRIYI LANETLİYORUZ’

ADO Başkan Vekili Dr. Dt. Metin Ersoy ise “Adana Diş Hekimleri Odası yöneticileri olarak bizler şiddetin her türlüsüne karşıyız. Koşulları ve psikolojik durumu ne olursa olsun; hiçbir konuda çözümün şiddet ile olacağına inanmıyoruz. Yaşamış olduğunuz bu durumu hiçbir şekilde kabul etmediğimiz gibi üzüntüsü içindeyiz. Menfur saldırıda bulunan kişiyi şiddetle kınıyoruz. Hiçbir sebep onu haklı kılmaz. Kaldı ki, bir hekim böyle bir sebep ile hastasını reddedemez. Alternatifi de yoktur. Oda avukatımızı olaya dahil ederek gereken her türlü desteği sağlamaya hazırız. Geçmiş olsunö dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü

———————–

– Diş hekimi Muhammet Fatih Erkılınç’ın açıklaması

– ADO Başkan Vekili Dr. Dt. Metin Ersoy açıklaması

– Doktorun yüzündeki izler

– Polis ekiplerinin zanlının iş yerine gelmesi

Haber-Kamera:CEYHAN,(Adana),(DHA)

==================================

2) KURŞUN, TOPUĞUNA BASTIĞI 2 NUMARA BÜYÜK AYAKKABININ BURNUNA İSABET ETMİŞTİ; AYNI TİP YENİ AYAKKABI İLE BARIŞTILAR

BURSA’da, ‘alacak’ kavgasında seyyar tespih satıcısı Kazım İnanç’ın (62) tabancasından çıkan merminin ayakkabısının burun kısmına isabet ettiği meslektaşı Kazım Demiraş (59), 2 numara büyük olarak aldığı ayakkabısını, topuğuna basarak kullandığı için yaralanmaktan kurtulurken, taraflar, avukatın araya girmesiyle uzlaştı. ‘Basit yaralamaya teşebbüs’ suçundan savcılığa intikal eden olayda, İnanç, Demiraş’a, olay günü silahından çıkan merminin isabet ettiği ayakkabının aynı numara olan benzerini hediye etti. Hukuk bürosundan kol kola çıkıp yolda birlikte yürüyen taraflar, karşılıklı helallik alarak ayrıldı.

Olay, 6 Ağustos’ta merkez Osmangazi ilçesi Tahtakale Mahallesi’ndeki semt pazarında meydana geldi. Yer meselesi nedeniyle husumetli olan seyyar tespih satıcıları Kazım İnanç ile Kazım Demiraş, pazar yerinde karşılaşınca tartıştı. Tartışma kavgaya dönüşürken, Kazım İnanç belindeki ruhsatsız silahı çıkarıp, Kazım Demiraş’ın ayağına doğru tek el ateş etti. Mermi, Demiraş’ın ayakkabısının burnuna isabet etti. Tetiğe 2’nci kez basan İnanç, tabancası tutukluk yapınca kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin kontrolünde, Kazım Demiraş’ın, 2 numara büyük olan ayakkabısını topuğuna basarak kullandığı için yara almadığı tespit edildi.

3 GÜN TUTUKLU KALDI

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Güven Timleri Büro Amirliği ekiplerine teslim olan Kazım İnanç, gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından İnanç, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘Basit yaralamaya teşebbüs’ suçundan tutuklandı. Kazım İnanç, 3 gün tutuklu kaldıktan sonra Kazım Demiraş şikayetinden vazgeçince serbest bırakıldı.

Kazım İnanç’ın avukatı Özgür Coşkun, anlaşmazlığın çözülmesi için tarafları bir araya getirdi. Yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu söyleyen Kazım İnanç, “Bir anlık öfkeme yenik düştüm. Arkadaşıma çok büyük yanlış yaptım. Özür diliyorum, tekrar tekrar. Kendimi suçlu hissediyorum şu andaö dedi.

‘BÜYÜK NUMARA AYAKKABI GİYMEM, YAŞAMAMA SEBEP OLDU’

Kazım Demiraş da olayın artık kapandığını belirterek, “O anda insan namlu ucundayken bazı şeyleri geç düşünüyor. Allah ömür vermiş ki, yaşıyoruz. Benim için olay olmuştur ve bitmiştir. Ayağım rahatsızdı, büyük numara ayakkabı giydim, o da yaşamama sebep olduö diye konuştu.

Kazım İnanç’ın avukatı Özgür Coşkun ise hukuki sürecin devam ettiğini söyleyerek, “Olay Kazım amcamızın şikayeti ile başladı. Olayın başlamasının ardından diğer Kazım amcamız, yaralamaya teşebbüsten adli süreçle karşı karşıya kaldı. ‘İkinizin de ismi Kazım, gelin sizi barıştıralım’ dedik. Hukuki sürecimiz devam etmektedir. İki amcamızı barıştırdık. Her ne kadar sanığın avukatı olsak da uzlaştırmak çok güzelö ifadelerini kullandı.

Coşkun’un ortağı avukat Abdullah Çelik de “Her iki amcamızı bir araya getirmenin mutluluğunu yaşıyoruzö dedi.

Buluşmanın sonunda İnanç, Demirtaş’a, olay günü silahından çıkan merminin isabet ettiği ayakkabının aynı numara olan benzerini hediye ederken, karşı taraf da tespih verdi. Hukuk bürosundan kol kola çıkıp yolda birlikte yürüyen taraflar, birbirlerinden helallik alarak ayrıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

————————————

-Denizhan Tecik anons

-Karşılıklı hediyeleşmeler detay

-Hediyelerin gösterilmesi

-Barışan iki husumetlinin kol kola yürümesi

-Av. Özgür Coşkun röportaj

-Ayakkabısından vurulan Kazım Demiraş röportaj

-Ateş eden Kazım İnanç röportaj

-Av. Abdullah Çelik röportaj

Haber: Denizhan TECİK / Kamera: Memet Can YEŞİLBAŞ/BURSA, (DHA)

==========================================

3) GAZİANTEP’TE, HAFİF TİCARİ ARAÇLA ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

GAZİANTEP’in Nurdağı ilçesinde, hafif ticari araçla çarpışan motosikletin sürücüsü Yusuf Eren Aslan (18), hayatını kaybetti.

Kaza, gece saatlerinde Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Servet U. (22) yönetimindeki 27 AOY 012 plakalı hafif ticari araç ile Yusuf Eren Aslan’ın kullandığı plakasız motosiklet çarpıştı. Kazada, devrilen motosikletin sürücüsü yola savrulurken, çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, motosiklet sürücüsü Yusuf Eren Aslan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Aslan’ın cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hafif ticari araç sürücüsü Servet U. gözaltına alınırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

——————————-

– Kaza yerinde kalabalık

– Kazaya karışan araç

– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

==========================================

4) DİYARBAKIR’DA TARİHİ SURLARA, HASAN NASRALLAH’IN POSTERİ ASILDI

DİYARBAKIR’da bir grup, tarihi surlara İsrail’in saldırısı sonucu hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın posterini astı.

Diyarbakır’da bir grup, İsrail’in 2 gün önce Lübnan’ın başkenti Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın dev posterini, tarihi surlara astı. Posterin üzerinde, ‘Yolun yolumuzdur, ey şehid’ yazısı yazılırken, gruptakilerin elinde ise Hizbullah ve Filistin bayraklarının olduğu görüldü. (DHA)

Görüntü Dökümü

————————

-Cep telefonu görüntüsü

-Hasan Nasrallah’ın posteri

-Hizbullah ve Fiistin bayrağını sallayan grup

-Genel ve Detay görüntüler

Haber ve Kamera:Gıyasettin TETİK,Seyfettin EKEN/DİYARBAKIR(DHA)

=========================================

5) ÖĞRENCİLERDEN, ATIK MALZEMELERDEN ÜRETTİKLERİ ÇÖP TOPLAMA APARATIYLA ÇEVRE TEMİZLİĞİ

MARDİN’in Midyat ilçesinde Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı ‘Sıfır Atık’ projesine destek olmak amacıyla, geri dönüşüm malzemelerinden ürettikleri çöp toplama aparatıyla, ilçenin tarihi sokaklarında çevre temizliği yaptı. Projenin danışmanlığı yapan Coğrafya Öğretmeni Ferda Keklik, “Amacımız, çöp niyetiyle dışarıya atılmış malzemelerden üretim yapmak ve ürettiğimiz o aparatla da çevreyi temizlemek. Bunu yaparken de kirlenmeden yapmaktırö dedi.

Midyat ilçesinde Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 27 Eylül 2017’de başlattığı ‘Sıfır Atık’ projesine destek olmak amacıyla, ‘Kirlenmeden temizliyoruz’ isimli sosyal sorumluluk etkinliği düzenlendi. Coğrafya Öğretmeni Ferda Keklik’in danışmanlığında öğrenciler, evlerinde ve çevrelerindeki kullanılmayan, atıl durumda olan bisiklet freni aparatları, paspas ve uzun tahta saplarını toplayarak, tornavida ve pense gibi malzemelerle okulun atölyesinde 50 çöp toplama aparatı üretti. Öğrenciler, daha sonra bu aparatlarla ilçedeki tarihi sokakları temizledi.

Okul Müdürü Şehmus Tunç, projenin ilçe turizmi için önemli olduğunu belirterek, “Ferda öğretmenimiz Ar-Ge çalışması sonucunda bir aparat geliştirdi. Bu aparat ile öğrencilerimiz çöplere dokunmadan onları alıp şehrimizin daha temiz hale gelmesi için uğraştılar ve bunu gerçekleştirdiler. Şehrimiz, bir turizm şehri. Temiz görünmesi bizim için çok önemliö diye konuştu.

‘GERİ DÖNÜŞÜME DE KATKI SAĞLADIK’

Aparatların atıl durumda olan malzemelerden üretildiğini, bu sayede geri dönüşüme de katkı sağladıklarını belirten Keklik, “Projemizin üç farklı ayağı var; bunlardan bir tanesi geri dönüşüm. Atıl durumdaki malzemelerden çocukların üreticilik yanını geliştirebilecek, aynı zamanda da çevre temizliğine katkı sağlayacak aparatları önce tasarladık. Buradaki temel sloganımız ‘Kirlenmeden temizlemek’, yani ‘çocuklar çevre temizliğini yapsınlar ama bu süreçte de kendileri zarar görmesinler’ diye. Projedeki temel amacımız, hazırı kullanan çocuklar veya bireyler yetiştirmek yerine, maarif modele uygun örnek öğrenciler yani üreterek ve ürettiğini de kullanarak topluma kazandıran bireyler yetiştirmektir. Bunların hiçbiri satın alınan ürünler değil. Her bir öğrencinin kendi evinde, çevresinde, komşusunda, eşinde, dostunda kullanmadığı atıl durumdaki malzemelerden üretildi. Aparatlarımızın hiçbiri birbirine benzemiyor. Birisi bisikletin freninden yapmış, başkası saç tokasından yapmış, başkası temizlik sopasından, birisi metal çubuktan, kimin elinde ne varsa. Amacımız, çöp niyetiyle dışarıya atılmış malzemelerden üretim yapmak ve ürettiğimiz o aparatla da çevreyi temizlemekö ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Yasemin Birol, “Midyat’a böyle bir proje kazandırdığımız için çok mutluyuz. Arkadaşlarımla beraber bu işte çok ileri gideceğimizi düşünüyorumö diye konuştu.

Kübra Ağırman ise “Burada çevremizin çok kirlendiğini gördük. Öğretmenimizle beraber aparatlar oluşturmaya karar verdik. Midyat çok tarihi bir yer, birçok turist geliyor buraya. Aynı zamanda çevrenin temiz gözükmemesi göz kirliliğine sebep oluyor. Kötü görünüyorö dedi. (DHA)

Görüntü Dökümü

————————–

Aparatların atölyede hazırlanması

Okul önünde öğrenci ve öğretmenlerden detay

Çöplerin tarihi sokaklarda toplanmasından detaylar

Çöplerin çöp konteynerine bırakılması

Röportalar (Metindeki sırasıyla)

Genel ve Detay görüntüler

Haber ve Kamera: Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MARDİN,(DHA)

=============================

6) TURİSTİN YÜZDE 15’İ EVLERDE KALIYOR

TURİZMDE son yılların en çok tartışılan konularından olan havalimanı giriş sayılarındaki rekora rağmen otellerdeki doluluk oranları arasındaki farkın en önemli nedeni olarak, turizm amaçlı kullanılan evler gösterildi. Turizmci Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Yaklaşık yüzde 15’lik bir kesim bu tarz turizm konutlarında. Yani satın aldıkları, kiraladıkları yerlerde konaklayan bir turizm profili var” dedi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, son birkaç yıldır turizm sektöründe öne çıkan, yabancı turistlerin havalimanı giriş sayılarındaki rekor artışın otellere yansımamasına ilişkin sebebi açıkladı. AKTOB Başkanı Kavaloğlu, bu yaz döneminde en çok konuşulan Yunan adaları turizmine ilişkin de değerlendirmede bulundu.

TURİZM KONUTLARI İÇİN KANUN ÇIKTI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın paydaş bakanlıklarla görüşerek konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik çok önemli bir kanuna imza attığını belirten Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Bu anlamda bizim zaten hedefimiz bu. Turizm konutu sayılabilecek konutların legal olarak, kanuni olarak bir kontrol altına alınmasıydı. Bu kanunla da bu sağlandı. Yüzde 80 sağlandı ama şunu da kabul etmek lazım. Ülkemize gelen her turist otellerde tatil yapacak, diye mecburiyet yok. Burada bir rekabet var. Herkesin kendine göre tercihi var. Ülkemizi tercih eden, çocuklu aileler, otelleri tercih edebiliyor. Daha bağımsız hareket edenler, evleri tercih edebiliyor. Bu anlamda kontrol altına alınabilen her yerde turizm şekli, önemli olan bu insanların ülkemize gelmesi. Tabii ki, biz turizmciler olarak otellerimizde tatil yapılması lazım, deriz ama turizmin böyle bir şekli de var. Bunu da kabul etmek lazım” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 15’İ EVLERİ TERCİH EDİYOR

Antalya’da kendi satın aldıkları evlerde ve kiraladıkları evlerde tatil yapan turist profili oluştuğunu söyleyen Kavaloğlu, “Önemli olan vergisini ödeyen, denetiminin yapıldığı, kanuni imkanlar çerçevesinde tüm dünyadaki örnekleri gibi rekabet ederek yolumuza devam edeceğiz. Yaklaşık yüzde 15’lik bir kesim bu tarz turizm konutlarında. Satın aldıkları ve kiraladıkları yerlerde konaklayan bir turizm profili var. Bu bir dünya gerçeği. Dünyanın tamamında böyle bir gerçeklik var. Bu bir tercih meselesi. Herkesin tercihine saygı duymamız gerekiyor” dedi.

‘YUNAN ADALARI BİZE RAKİP DEĞİL’

Bu yazın en çok konuşulan konularından olan Yunan adalarının iç turizme etkisine değinen Kaan Kaşif Kavaloğlu, “Antalya’yı etkilemesi zaten mümkün değil. Bu biraz magazinsel bir konuydu. Ege’deki turizmci, otelci arkadaşlarımızı bir nebze etkileyebilme imkanı var. Geçen bir veri açıklandı, eylülün ortasına kadar Yunan adalarını, Yunanistan’ı tercih eden Türk sayısı 225 bin civarında. Dolayısıyla 7 ile 10 milyon yurt içi pazar profili tatil için kendi ülkesini tercih ediyor. Bu anlamda bakıldığında Yunanistan pek de bize rakip olabilmiş gibi gözükmüyor. Ama rakip midir? Evet rakiptir. Güzel ülkedir Yunanistan ama hep söylüyorum, yurt dışında bir tatil imkanı olacaksa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de ada tatili yapabilirsiniz. Kendi ülkemiz, kendi paramızın olduğu bir bölge. Yavru vatanımız. Dolayısıyla ben her zaman Yunanistan yerine, Yunanistan’daki adalar yerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde tatil yapmayı tavsiye etmekle mükellefim ama bu biraz magazinsel. Oradaki otellerle, buradaki otelleri kıyaslamak lazım. Oradaki restoranlarla buradakilere bakmak lazım. Dönüp dolaşıp aynı şeyleri söyleyip, aynı şeyleri dinlememek lazım. Yunan turizmciler akıllı bir hareketle bunu pazarlamada kullandılar. Bizim bazı arkadaşlarımız da bu konuya çanak tuttular açıkçası. Ama durum öyle gözüktüğü gibi değil, gerçek bambaşka” diye konuştu. (DHA)

Görüntü Dökümü

————————-

-Sahilden dron detay

-Röp. Kaan Kaşif Kavaloğlu

(ARŞİV)

-Havalimanı detay

-Otelden dron görüntüsü

-Turistlerden detay

Haber: Mehmet ÇINAR – Kamera: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)-

==========================================

7) GÖZÜNDEN YARALANAN YAVRU KÖPEĞİ TEDAVİ ETTİRİP SAHİPLENDİ

OSMANİYE’de sahipli çoban köpeklerinin saldırısı sonucu göz küresi vücut dışına çıkan 6 aylık sokak köpeği, kendisini fark eden hayvansever Ömer Erkay tarafından kliniğe götürülerek tedavi edildi. Tedavisinin ardından köpeği sahiplenen Erkay, “Onu gördüğümde çok etkilendim. Çünkü annem de yıllarca göz problemi çekti. Bu köpeğin de göz problemini gördüğümde annem aklıma geldi ve bu köpeğin bir can taşıdığını, aynı bizler gibi olduğunu hissederek tedavisi için HAYTAP’a ulaştım” dedi.

Toprakkale ilçesine bağlı Lalegölü köyünde yaşayan Ömer Erkay, 6 aylık bir sokak köpeğinin, sahipli çoban köpeklerinin saldırısında yaralandığını fark etti. Tedavisi için arayışa giren Erkay, Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) Osmaniye’ye kurduğu tedavi merkezine ulaştı. HAYTAP Temsilcisi, Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından köpeğin dışarı çıkan göz küresi ameliyatla yerine oturtuldu.

‘GÖRDÜĞÜMDE ANNEM AKLIMA GELDİ’

Sokak köpeğini ilk gördüğünde durumundan çok etkilendiğini anlatan Ömer Erkay, “Çünkü annem de yıllarca göz problemi çekti. Annemi Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana, Ankara gibi büyük şehirlere götürerek şifa arayışıyla bir ömür geçirdim. Bu köpeğin de göz problemini gördüğümde annem aklıma geldi ve bu köpeğin bir can taşıdığını, aynı bizler gibi olduğunu hissederek tedavisi için HAYTAP’a ulaştım. Veteriner Hekim Ali Laçinbala bizleri geri çevirmedi ve köpeğimizin tüm tedavi işlemini yaparak tedavi sonrası kullanacağımız ilaçları da bizlere temin etti” diye konuştu.

‘DESTEKÇİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Köpeğin tedavisi ile ilgilenen Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise “6 Şubat depremi bizleri derinden etkiledi ve üzerinden aylar geçmesine rağmen hala yaralarımızı bu küçük canlar ile sarmaya, kapatmaya çalışıyoruz. Bu 6 aylık olduğunu düşündüğümüz erkek köpeğimizin de göz küresi diğer köpeklerin saldırısı sonucu vücut dışına çıkmış. Özellikle ödemi küçültecek uygulamalar yaptıktan sonra göz küresini tekrar vücut içine yerleştirdik ve tekrar dışarı çıkmaması için göz operasyonlarında kullandığımız özel iplikler ile göz kapaklarını kenarlarından sabitleyerek operasyonu tamamladık. Böyle güzel bir operasyon ile bir cana daha şifa olduğumuz için çok mutlu ve müteşekkiriz. Tüm bu imkanları sağlayan destekçilerimize HAYTAP yönetim kurulu adına çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hayvansever Ömer Erkay, köpeği tedavisinden sonra sahiplendi. (DHA)

Görüntü Dökümü

————————-

– Köpeğin yaralı hali

– Köpeğin tedavisine başlanması

– Yaralı gözün ilaçlanması, iğne yapılması

– Dikiş atılması

– Ali Laçinbala konuşması

– Hayvan sever Ömer Erkay’ın konuşması

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE, (DHA)

=========================================

8) PHASELİS FESTİVALİ’NDE FLAMENKO RÜZGARI

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Phaselis Festivali’nin son gününde Mavi Siyah grubu sahne aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer Kaymakamlığı, Kemer Belediyesi ve Phaselis Kazı Başkanlığı’nın destekleriyle Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı’nca (KETAV) organize edilen Phaselis Festivali’nin son gününde sahneye, gitarda Ceyhun Güneş, vokal, bas gitar, bağlamada Abdurrahman Tarikçi, neyde Bilgin Canaz, vokal ve gitarda Burak Altuni, perküsyonda Mert Baycan ile Ahmet Kalır ve dansta Rasime Öktem’den oluşan Mavi Siyah grubu çıktı. Grup, ‘Endülüs’ten Anadolu’ya Flamenko’ isimli sahne performanslarıyla sanatseverle buluştu.

Yaklaşık 1,5 saat süren konserde flamenko eserlerde kullanılan Türk müzik aletleri ney ve saz sanatseverler tarafından ilgiyle izlendi. Konser sonunda Mavi Siyah grubu uzun süre ayakta alkışlandı.

Bu yılın son konserinin ardından 14’üncü Phaselis Festivali’ne destek verenlere KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz tarafından teşekkür plaketi verildi.

Görüntü Dökümü

————————-

-Mavi Siyah konseri

-Mavi Siyah konserinden detaylar

-Genel detay görüntü

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) –

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.